Помош, софтверски проблеми и совети

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Во последно време почна се често да ми „паѓа“ Adobe flash player? До што може да биде?
3-4 пати го имам истиот проблем за саат време, пред тоа еднаш месечно највеќе.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Windows 7 имам на лаптоп, a на PC, XP.
Ама битно ми е на лаптоп да го поврзам.
Бидејќи може да биде долга операција, и незнам точно што е проблемот (мора да се види) ако сакаш, прати ми пп одкако прво ќе инсталираш Team Viewer, т.е. дај ми user id и pass, ќе се обидам да го средам проблемот.

П

Паган-др

Гостин
Како да ги зголемам иконите што ми се прикачени на таскбарот заедно со таскбарот? Предходно ми беа поголеми, сеа го земав од сервис компјутерот помали се.

Пробав со тоа првин unlock the taskbar, ама таскбарот се зголемува само, иконите на него не.

Иначе за 7ца се работи.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Во последно време почна се често да ми „паѓа“ Adobe flash player? До што може да биде?
3-4 пати го имам истиот проблем за саат време, пред тоа еднаш месечно највеќе.
До верзијата 10.3 е, багосана е. Ако не те нервира тоа, нека седи, ќе искочи апдејт кај и да е, а ако те нервира, од filehippo инсталирај си постара верзија, т.е. 10.2 :)

Член од
31 март 2012
Мислења
47
Поени од реакции
9
Како да ги зголемам иконите што ми се прикачени на таскбарот заедно со таскбарот? Предходно ми беа поголеми, сеа го земав од сервис компјутерот помали се.

Пробав со тоа првин unlock the taskbar, ама таскбарот се зголемува само, иконите на него не.

Иначе за 7ца се работи.
Десен клик на таскбар иди пропертис и одштиклирај use small icons.

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.971
Има некој драјвери за Asus F5N, O.S. Windows 7?

П

Паган-др

Гостин
Има некоја разлика при инсталација на ubuntu 12.04 и edubuntu 12.04? Пошто не успеав да најдам некоја подетална инсталација за едубунту, а има за убунту.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Има некоја разлика при инсталација на ubuntu 12.04 и edubuntu 12.04? Пошто не успеав да најдам некоја подетална инсталација за едубунту, а има за убунту.
Има!
Прво инсталираш Убунту, потоа Едубунту...
Едубунту од пред некоја година излегува само како надградба за Убунту.

П

Паган-др

Гостин
Има!
Прво инсталираш Убунту, потоа Едубунту...
Едубунту од пред некоја година излегува само како надградба за Убунту.
Да да. Одпосле видов дека е додаток само, ама првин чудно ми падна пошто тоа што го симнав од официјалната (едубутну 12.04) негои 2 и нешто гига беше.

Kajgana Shop

На врв Bottom