Ала ќе ги награди со по 72 девици или како и да иде тоа....Македонец да почне сопствен бизнис во Тетово.Тоа не смее да се дозволи.![]()
Брате незнам што се дешава во западна македонија и во скопје , но во Куманово е друга работа/ситуација , кога бев со дедо ми и братучед ми во Четирце и онака си седевме и кога ни дојде албанец од Лопате ( другар кај што отидовме на гости - домаќини ) се зачудив од блискоста ( мислам пријателски )Јас немам дилеми дека полицаецот од Гостивар Јаким Трифуновски беше во право кога ги уби. Затоа џабе правиме муабет, кога ќе ве закачнат вратете.
Зависи и за кое село кое маало се работи. Ете конкретно за Куманово прашај некој од Матејче дали може да се врати во селото. Уствари не прашувај јас ќе ти кажам - не може. Генерално односите се многу лоши, барем според мене, а со поставеноста на системот (особено од 2001) пак ќе кажам според мене нема шанси да се подобрат.Брате незнам што се дешава во западна македонија и во скопје , но во Куманово е друга работа/ситуација , кога бев со дедо ми и братучед ми во Четирце и онака си седевме и кога ни дојде албанец од Лопате ( другар кај што отидовме на гости - домаќини ) се зачудив од блискоста ( мислам пријателски )
незнам што се случува во Тетово/гостивар ( не сум сигурен за во Струга ) мада и тамо е исто и Скопје ....
До кога ?! - Веројатно го знаеме одговорот , или да не нема или евентуално поделба ...банди,гангстери,дилери,мафијаши,џандари,албанци,македонци,гета.закони,незакони,политичари,рамковни,амнестии,тепачки,закани,пукање и што уште не..ке треба 5 страни да се набројува што све има...ама едно Глупо прашање До Кога?