Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Македонец да почне сопствен бизнис во Тетово.Тоа не смее да се дозволи.:facepalm:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.364
Поени од реакции
84.593
Македонец да почне сопствен бизнис во Тетово.Тоа не смее да се дозволи.:facepalm:
Ала ќе ги награди со по 72 девици или како и да иде тоа....
Важно ќе видиме друг пут дали на некој каур ќе му текне да се врати дома.

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Секоја чест , плукај по македонци , а не смееш да плукнеш по албанци , секоја чест - откривај идентитет на македонец за некои нарушување на јавен мир и ред ,а не смееш за албанци , секоја чест за убиство на македонец од страна на македонац ќе добиеш 13 години затвор , а албанец 6 години - срамота .... секоја чест попрво албанец би земал лична карта побрзо од македонецот кој дури македонец ќе чека 6-8 месеца за сликање .... ебати држава , па ова не е слобода за македонци , ова не е слобода за која што ни се бореле предци .... :confused:
Катастрофа - Македонија отиде јабана , секој ден црна хроника , а никој не превзема ништо , само нека спијат ....

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Двајцата осомничените, кои се на возраст од 21 и 22 години, денеска се приведени информираат од полицијата. Разговарано е со нив, а во текот на денот беа изведени и пред истражен судија.

Стерјоски е повратник од Швајцарија, а 43 години живеел во Цирих. Неговиот син Александар е во шок. Не знае зошто неговиот татко бил претепан.

- Бев во Швајцарија и ми се јавија дека не е арен и дојдов овде и слушнав дека го утепале овде, ни крив ни ништо. Само знам дека двајца му рипнале и го натепале. Овде луѓево се плашат и не сакаат ништо да кажат, рече Александар Стерјоски.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.061
Поени од реакции
74.695
Убијците се фатени, шпонови од соседното село Ѓермо.
Соседите на убиениот велат дека во последно време се доаѓале помлади жители од Ѓермо и им се заканувале на Македонците во маалото...
Убиениот е претепан до смрт :cenzura:

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Оваа вест треба да биде насловна. Замислете да беше обратно. Веќе ќе имавме емисари од ЕУ. А за тие планинци доживотен затвор (со можност за убивање додека отслужуваат казна).

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Македонче ни во 21-ви век си ја нема своја потполна слобода.
грчко , бугарско , српско сега и албанско - ќе не заебаваат !:confused:

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Јас немам дилеми дека полицаецот од Гостивар Јаким Трифуновски беше во право кога ги уби. Затоа џабе правиме муабет, кога ќе ве закачнат вратете.

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Јас немам дилеми дека полицаецот од Гостивар Јаким Трифуновски беше во право кога ги уби. Затоа џабе правиме муабет, кога ќе ве закачнат вратете.
Брате незнам што се дешава во западна македонија и во скопје , но во Куманово е друга работа/ситуација , кога бев со дедо ми и братучед ми во Четирце и онака си седевме и кога ни дојде албанец од Лопате ( другар кај што отидовме на гости - домаќини ) се зачудив од блискоста ( мислам пријателски )
незнам што се случува во Тетово/гостивар ( не сум сигурен за во Струга ) мада и тамо е исто и Скопје ....

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Брате незнам што се дешава во западна македонија и во скопје , но во Куманово е друга работа/ситуација , кога бев со дедо ми и братучед ми во Четирце и онака си седевме и кога ни дојде албанец од Лопате ( другар кај што отидовме на гости - домаќини ) се зачудив од блискоста ( мислам пријателски )
незнам што се случува во Тетово/гостивар ( не сум сигурен за во Струга ) мада и тамо е исто и Скопје ....
Зависи и за кое село кое маало се работи. Ете конкретно за Куманово прашај некој од Матејче дали може да се врати во селото. Уствари не прашувај јас ќе ти кажам - не може. Генерално односите се многу лоши, барем според мене, а со поставеноста на системот (особено од 2001) пак ќе кажам според мене нема шанси да се подобрат.

P.S. очекувам во иднина да се случуваат (ако веќе не се случуваат затоа што живеам во етнички чисто маало) и вакви работи, како што се случуваат во франција. Ќе исплива на површина омразата па нема да се гледа ни дали е некој постар помлад, жена, дете...

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
Вчера за малце ќе искусев една од нивните банди кај битпазар... Во меѓувреме каурите ги тепаат до смрт.

Се е совршено во оваа наша мила Македонија :)

Член од
21 декември 2011
Мислења
568
Поени од реакции
294
банди,гангстери,дилери,мафијаши,џандари,албанци,македонци,гета.закони,незакони,политичари,рамковни,амнестии,тепачки,закани,пукање и што уште не..ке треба 5 страни да се набројува што све има...ама едно Глупо прашање До Кога?

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
банди,гангстери,дилери,мафијаши,џандари,албанци,македонци,гета.закони,незакони,политичари,рамковни,амнестии,тепачки,закани,пукање и што уште не..ке треба 5 страни да се набројува што све има...ама едно Глупо прашање До Кога?
До кога ?! - Веројатно го знаеме одговорот , или да не нема или евентуално поделба ...
Но што правиме со Македонците ако дојде до поделба ? Не ни сакам да помислам на тоа

Член од
21 декември 2011
Мислења
568
Поени од реакции
294
И онака на некој начин сме веке поделени...така да не знам што останува за да се дели и на што повеке би се делело.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom