- Член од
- 2 април 2006
- Мислења
- 14.363
- Поени од реакции
- 3.069
Погрешно гледате на работите.Мац, во право е 159159, ај кажи колку модели на iphone има исфрлено Apple до сега ??? Сигурно 5-6 и горе-доле хардверски речиси се идентични освен 4S. Па не зезај еден ист екран го користат години наназад. Поентата ми беше, хардверот е скоро ист и ич не е тешко да се апдејтираат сите. Истото и за софтверот со минимални измени и со некои eye candy програмчиња плус.
E сега Google е производител на софтверот андроид и тие само им го даваат сорс кодот на производителите на андроид телефони за тие да го доработат понатаму за своите модели. Како што гледаме излегуваат телефони со 4 јадра и плус секој производител си има свој launcher како на пример Htc - sense, samsung - touchwiz и кога тие ке се склопат заедно со последната верзија на андроид нормално дека нема да работат на еднојаден процесор и 512 mb рам. Сите стари телефони што ги гледаме дека работат со најновиот кастм ром тоа е така дека самиот софтвер е максимално испразнет/оптимизиран. На пример Galaxy S со кастм ром 4.0.4 нема да ги има сите можности и програми како на официјален 4.0.4 апдејт на Galaxy SII зошто нормално хардверски не е спремен да го опслужи сето тоа. Истото ке биде и за Galaxy SII во споредба со SIII.
Што ме интересира мене колку телефони вадат HTC и Samsung, кога јас имам само еден?
Вие ги оправдувате од бизнис точка, а треба да ги гледате како корисници.