Студентски домови

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Има ли соби само за 1 во било кој студентски,и дали само со врски се добива таква соба ? чисто информативно :)
Имаш во сите студентски домови таква соба, тоа ти е апсолвентска соба, и да најверојатно ќе ти требаат врски, зашто нема многу такви соби.

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.722
Поени од реакции
3.095
Имаш во сите студентски домови таква соба, тоа ти е апсолвентска соба, и да најверојатно ќе ти требаат врски, зашто нема многу такви соби.
Без врски ништо не праиш, а и книшка најверојатно ке треба:facepalm:

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Без врски ништо не праиш, а и книшка најверојатно ке треба:facepalm:
Добро де, не сакав толку да го разочарувам :) инаку за книшката и не мора, зависи каде фаќаш врски, преку кого...:notworthy:

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.722
Поени од реакции
3.095
Добро де, не сакав толку да го разочарувам :) инаку за книшката и не мора, зависи каде фаќаш врски, преку кого...:notworthy:
Да знае на што е подобро :) како и да е врските мораат во секој сегмент во нашево напатено општество а не па за ваков случај

Член од
10 јули 2012
Мислења
8
Поени од реакции
1
Ми треба едно ваше мислење.
Значи оваа година ќе сум бруцош на ФИНКИ и највероватно ќе бидам во студентски. Е сеа, имам загарантирано место во Стив, а исто така имам шанси да влезам и во Кузман (ама не е сигурно).
Па прашањето ми беше, дали вреди да се ризикува за во Кузман, или пак да одам во Стив кај што ми е сигурно местото? :)

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
Ми треба едно ваше мислење.
Значи оваа година ќе сум бруцош на ФИНКИ и највероватно ќе бидам во студентски. Е сеа, имам загарантирано место во Стив, а исто така имам шанси да влезам и во Кузман (ама не е сигурно).
Па прашањето ми беше, дали вреди да се ризикува за во Кузман, или пак да одам во Стив кај што ми е сигурно местото? :)
Стив за машки е перфекција. Реновирано, средено, топ, тројца во соба. Многу дружење.
Кузман од надвор изгледа фино, внатре ништо посебно, едно WC на спрат, мал простор во соба за двајца...
Не препорачувам ризик во случајов. :)

Член од
10 јули 2012
Мислења
8
Поени од реакции
1
Стив за машки е перфекција. Реновирано, средено, топ, тројца во соба. Многу дружење.
Кузман од надвор изгледа фино, внатре ништо посебно, едно WC на спрат, мал простор во соба за двајца...
Да, ама ако сум во Стив ќе треба најмалку 2 пати во денот да патувам по 30-40 мин, а ако сум во Кузман, факултетот ќе ми биде многу блиску, а плус и центар и се друго. Не ми е толку битно колку е средено, затоа што можам да се навикнам на се. :D
Сепак фала :)

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Не е баш перфекција, немаш ни читална и 24/7 е галама, и да сакаш не можеш ни да учиш ни да спиеш. Плус и далеку е, а и населбата не е баш многу привлечна.
И не се по тројца во соба, по четворица се, речиси во секоја соба има внесено плус еден кревет.

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
Да, ама ако сум во Стив ќе треба најмалку 2 пати во денот да патувам по 30-40 мин, а ако сум во Кузман, факултетот ќе ми биде многу блиску, а плус и центар и се друго. Не ми е толку битно колку е средено, затоа што можам да се навикнам на се. :D
Сепак фала :)
Тоа е најголемата предност на Кузман, што е во Центар.

Не е баш перфекција, немаш ни читална и 24/7 е галама, и да сакаш не можеш ни да учиш ни да спиеш. Плус и далеку е, а и населбата не е баш многу привлечна.
И не се по тројца во соба, по четворица се, речиси во секоја соба има внесено плус еден кревет.
Перфекција за наши стандарди, т.е најдобри услови за разлика од сите други студентски домови. Ама секој си се прилагодува на она на коешто би можел да се навикне.
Јас седев во Пелагонија, читална и онака не употребував, читам во универзитетска библиотека, што има далеку подобри услови. А галама има сегде, бидејќи тоа зависи од културата на нашите таканаречени академски граѓани. Во студентски дом мораш да се навикнеш на тоа.
За населбата си во право. Таму јас кај што бев беа 3ца, сега не знам како е. :)

Во секој случај, сум за да се избегне ризик бидејќи за во Кузман, реално си требаат дебели врски.

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Тоа е најголемата предност на Кузман, што е во Центар.

Перфекција за наши стандарди, т.е најдобри услови за разлика од сите други студентски домови. Ама секој си се прилагодува на она на коешто би можел да се навикне.
Јас седев во Пелагонија, читална и онака не употребував, читам во универзитетска библиотека, што има далеку подобри услови. А галама има сегде, бидејќи тоа зависи од културата на нашите таканаречени академски граѓани. Во студентски дом мораш да се
За населбата си во право. Таму јас кај што бев беа 3ца, сега не знам како е. :)

Во секој случај, сум за да се избегне ризик бидејќи за во Кузман, реално си требаат дебели врски.
Тоа за ризикот во Кузман да, и онака кажа дека е бруцош, па веројатноста да влезе таму е минимална. А инаку за Стив, дали некогаш имаш појдено да јадеш таму? Ако немаш појди и веднаш ќе ја забележиш разликата. Јас лично во Кузман седев 2 години и искрено не би прифатила на ниедно друго место. А ви Стив бев сведок на ситуација кадешто летаа тегли и шишиња од прозор и многу други такви случки. Стив си е познат по "некултурата" на студентите, пробај еднаш да спиеш таму и ќе ти стане јасно. Пелагонија е многу строго и не може да се споредува со другите домови, особено не со Стив.

Член од
28 јануари 2012
Мислења
7
Поени од реакции
0
од кога почнуваат пријавувањата на сместување.мон.гов.мк ??
за небруцошите?

Член од
10 јули 2012
Мислења
8
Поени од реакции
1
Знам дека сеуште го градат новиот дел во Стив, и не се знае дали ќе биде завршен до септември, ако го завршат ќе биде многу убаво, по 3ца е бидат во соба, плус секоја соба ќе има свое WC. Е сеа, нема читална, а јас планирам да учам во читална, бар поголемиот дел, а и много е далеку од ФИНКИ...
Незнам шо ќе се прави.. :D

/МIRЧ3_МкД\

Временски патник
Член од
7 март 2012
Мислења
380
Поени од реакции
102
А 2 пријави наеднаш бруцош неможе да пушти така ?

Член од
28 јануари 2012
Мислења
7
Поени од реакции
0
се пријави веќе некој електронски ?
зашто гледам пишува
Тековно активни конкурси се следните:

а кога идам на линкот пиши

Server Error
404 - File or directory not found.

The resource you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.

Kajgana Shop

На врв Bottom