OSHO

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Epa sega, ....mi davash odgovor na krajniot rezultat, toa e rezultatot od meditacijata.
Kako da ja razbudam taa sostojba, koj e nacinot na meditacija?
Trebe da zemesh vo predvit deka nemam meditirano do sega....
I sega kako da pocnam?....Da odam pod drvo ili ..kako?
Најди си шума...:pos: едно дрво е малце... хахаха Ај не се прај наудрен:P ... знам која ти е целта али ме мрзи да разглабам у моменту...:D ај малце попосле... пијам кафе:coffee: али свесно хахах...
--- надополнето: 8 јули 2012 во 11:19 ---
Дали тоа значи дека секоја (или сечија) медитација не доведува до присутност....будност.....свесност?
Дали медитацијата е единствениот „пат“ до свесноста?
А ти што подразбираш по медитација?...
Има ли нешто друго во медитацијата освен продлабочување на свеста...?

Член од
3 јули 2012
Мислења
162
Поени од реакции
28
Најди си шума...:pos: едно дрво е малце... хахаха Ај не се прај наудрен:P ... знам која ти е целта али ме мрзи да разглабам у моменту...:D ај малце попосле... пијам кафе:coffee: али свесно хахах...
Na zdravje na kafeto....
Najlesen odgovor koga covek ne gi razbira rabotite e da kaze deka go mrzi...:P
Toa Oshovci mislite deka ste vo pravo, a ima drugi mnogu podobri od taa filozofija shto rabotite gi objasnuvat mnogu podobro...:cool:

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Na zdravje na kafeto....
Toa Oshovci mislite deka ste vo pravo, a ima drugi mnogu podobri od taa filozofija shto rabotite gi objasnuvat mnogu podobro...:cool:
Фала...
Не викам не, го почитувам секој што е во потрагата... секој што има различен пат од мојот и учам од се што има некаква релност според мене... Доколку не го разбирам нечив пат му давам можност да се објасни и да ги сподели со мене неговите патешествија, а јас моите него/неа(истот и со мачето, кучето, врапчето, каменот, воздухот, пламенот, ветерот,водата и етерот...)создавајки синтеза...(y)
Битна е вистината не е битно кој е во право...

Член од
3 јули 2012
Мислења
162
Поени од реакции
28
Фала...
Не викам не, го почитувам секој што е во потрагата... секој што има различен пат од мојот и учам од се што има некаква релност според мене... Доколку не го разбирам нечив пат му давам можност да се објасни и да ги сподели со мене неговите патешествија, а јас моите него/неа создавајки синтеза...(y)
Битна е вистината не е битно кој е во право...
Hara Krishna meditira preku muzikata....
Najdobro e da si peam... a ne da me prakjash vo shumata...
Toa go ostavam na vas Oshovcite....
Tenka rabota e Osho....Rols Rojsovi? Tamu e srekjata?

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Hara Krishna meditira preku muzikata....
Najdobro e da si peam... a ne da me prakjash vo shumata...
Toa go ostavam na vas Oshovcite....
Tenka rabota e Osho....Rols Rojsovi? Tamu e srekjata?
Некој пеат во шумите некој пеат со стил во Ролс Ројсовите... секој со своето...(y)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Na zdravje na kafeto....
Не мислам дека цитираниот член мисли дека само Ошо е во право. Тој си го нашол својот пат во Ошо, некој можеби во некој друг, некој можеби сам....итн.
Кои се тие други што објаснуваат подобро? Можеш да наведеш некој? Чисто за пример....
Ако го нема „тригерот“ не вреди ниедна техника.

Телемитите би рекле „За чиста волја, неослабена од цел, ослободена од страсти за резултат, секој пат е совршен”.
Или ако сакаш,Шаманите во латинска америка, .....Се што правиш треба да биде чин ослободен од туѓите очекувања, од стравот од неуспехот и од надежите за успех.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Не мислам дека цитираниот член мисли дека само Ошо е во право. Тој си го нашол својот пат во Ошо, некој можеби во некој друг, некој можеби сам....итн.
Кои се тие други што објаснуваат подобро? Можеш да наведеш некој? Чисто за пример....

Телемитите би рекле „За чиста волја, неослабена од цел, ослободена од страсти за резултат, секој пат е совршен”.
Или ако сакаш,Шаманите во латинска америка, .....Се што правиш треба да биде чин ослободен од туѓите очекувања, од стравот од неуспехот и од надежите за успех.
Респект до Шаманите:cuc:

Член од
3 јули 2012
Мислења
162
Поени од реакции
28
A shto e toa...triger?
Za mene Hara Krishna e najdobar...Osho e prevarant so Rols Rojsovi.....i prodaval muda za bubrezi...hahhahha

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Повелете... нешто ново сега го најдов на нет ново видео постирано

И плус за Харе Кришна ;)
++
:)
--- надополнето: 8 јули 2012 во 11:50 ---
A shto e toa...triger?
Za mene Hara Krishna e najdobar...Osho e prevarant so Rols Rojsovi.....i prodaval muda za bubrezi...hahhahha
Не си во право друго продавал..

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
A shto e toa...triger?
Тригер (англиски Trigger) не знам буквално да ти го певедам, нешто што дава поттик, иницијален момент....
За болдот. Воопшто не е битно кој е најдобар. Битно е што (или кој) ќе влијае на тебе. Ако Јанко, Петко, Станко по тебе се најдобри не мора да значи дека за некој друг ќе се најдобри. А приватниот живот нема што да се спомнува, гледај што кажува, или што напишал.

Член од
3 јули 2012
Мислења
162
Поени од реакции
28
Тригер (англиски Trigger) не знам буквално да ти го певедам, нешто што дава поттик, иницијален момент....
За болдот. Воопшто не е битно кој е најдобар. Битно е што (или кој) ќе влијае на тебе. Ако Јанко, Петко, Станко по тебе се најдобри не мора да значи дека за некој друг ќе се најдобри. А приватниот живот нема што да се спомнува, гледај што кажува, или што напишал.
I tebe ne te razbiram....Oshoist le si?
I jas trebe da dadam ovoj so mercedesite da vlijae na mene?
Osho jadel meso?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
I tebe ne te razbiram....Oshoist le si?
I jas trebe da dadam ovoj so mercedesite da vlijae na mene?
Osho jadel meso?
Затоа и не разбираш, оти си научен да следиш (некого или нешто). Од тоа треба да се ослободиш. Да си го најдеш сопствениот пат. А кој во тоа ќе ти помогне е сосем сеедно.
Не, не сум Ошоист (што и да ти значи тоа), Шаман сум.
За прашањата за Ошо ченот OSHO-Lover ќе ти каже повеќе, Тој е поупатен во животот и делото на Ошо.

Член од
3 јули 2012
Мислења
162
Поени од реакции
28
Јадел луѓе за доручек...:D инаку не јадел месо...
Pa ne e ni cudno....zatoa amerikancite go napadile...droga sex i rokenrol.... raper vo koskite...:vozbud:
--- надополнето: 8 јули 2012 во 12:14 ---
Затоа и не разбираш, оти си научен да следиш (некого или нешто). Од тоа треба да се ослободиш. Да си го најдеш сопствениот пат. А кој во тоа ќе ти помогне е сосем сеедно.
Не, не сум Ошоист (што и да ти значи тоа), Шаман сум.
Epa ti shto gi sledish shamanite....koi se pa tie?

Kajgana Shop

На врв Bottom