Doc Martens

• Креатор на темата Креатор на темата Tonchie
  • Време на започнување Време на започнување
Au odvratni mi se, ne mi se dopagjaat i nikad ne bi oblekla vakvo nesto

Добри се на изглед (барем за мене) али сум ги пробал и не се удобни за по скали и за подолги пешачења изгледа но не сум сигурен зашто не ги носев многу. Следна зима изгледа ке земам зашто сеа иде лето и нема да ми бидат многу потребни.

Лето држат топло, зима ладно држат.

Доколку веќе се купува нешто тогаш во Белград треба да се оди.

Поубава ствар за работничката класа нема произведено.

Мислам дека има во Виктор шевињон, имам од таму купено Cult мартинки, ама мислам дека имаше и док мартинс.
Ептен ми се јаки онака на изглед, а тоа што не се удобни е друга ствар:)

Во последно време се впуштив во барање чизми Dr Martens низ Скопјево, и сега за сега знам дека може да се нарачаат преку Impact shop или да се купат во Arthurs кога ги има. Е, сега, цените многу се разликуваат, од 2 до 3 пати, па ме интересираат мислења (што повеќе, тоа подобро). И дали знаете некое друго место во Скопје каде ги има (оригиналот)?

П.С. Најубаво од официјалната страница на Dr Martens или eBay, ама пошто сме од Мкд...тешко...Па...чекам мислења. Позз!

Цената би требала да биде околу 100 евра. Моите јас ги земав од Белград, другарче зема преку Impact , идентични се.

Не им "помина модата" на овие пред едно 10 години?

....внимавајте.....повеќе во МК нема MADE IN ENGLAND....производството е преселено во Кина и Виетнам...и иако моделот и матријалот се исти...финалната изработка е КАТАСТРОФА.....имав и носев мартинки произведени во Англија....неспоредливи се со сегашниве кинески и никој неможе да ме разубеди во спротивното......а цената е иста

Во Конверс ги има :) цена од 4500 нагоре ...ја си купив 120е високи:)

....провери што пишува на ѓонот?....или не пишува ништо?

на оригиналните пишува „made in england“, а на овие од 2003 навака (што се произведуваат во Азија) „the original“... али тоа што гледав клипови на yt и од официјалната страна на dr martens. а за овие од конверс не знам, баш нека пише некој што има...

....провери што пишува на ѓонот?....или не пишува ништо?
Пишува the original :) јас ги земав пред 2год. во Конверс во Мавровка што е,имаше само неколку броја...инаку едно другарче од циго пазар си зема за 350ден. скоро нови пишуваше made in england му рекол тој дека му ги донеле од Германија.

Во конверс аутлетот во Мавровка можат да се најдат добри чизмички за евтини пати. Ја лани си ги зедов од таму за 2000 денари. Бе останати само 36-ки од моделите и сите беа по две илјади па едни се погодија и презадоволна сум. Сега палнирам и едни ниски чевлина да си земам и сум се обезбедила со добра чевла доживотно . :)

не е за тука, ама да прашам ..

имам Puma Tekkies Jam, на нив пишува дека се Made In Vietnam, е сега, го има логото на Puma, на дното ( целото дно ) + внатре кај "јазикот", од страната со конец е извезено логото, како и на влошката.. е сеа, не ми е јасно, дали се оригинални? :/

ги платив троа поскапо ..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom