Доселени Евреи пукаат врз палестински муслимани...

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
А како Палестинците пред тие 50 години дошле до територијата?

Кратка меморија или двоен аршин?

Кога тие што ти ги нарекуваш ционисти, му дадоа на подарок држава на Косово, не коментираше вака?

Чудно мајката.

Ти мислиш дека ако се населат 10 души некаде, па удри на праење деца и за 50 години се накотат доволно за да бараат држава, дека треба истата и да ја добијат?

Го увидоа тоа западните сили, ционистите или како сакаш наречи ги, и полека го средуваат проблемот со ваквиот тип на мухамеданство.
pret toa bese britanska kolonija pa potoa bese osmansliskaa pred toa arpaska , no evreite ziveea vo mir so palestincite , pa sega e izraelska do eden den opredelen. koj i da e na vlast treba da bide praveden sprema drugite ,
--- надополнето: 7 јули 2012 во 22:35 ---
Еве ти комшија дефиниција за дволичност:
- Дволичност е кога една клоца на муслиманско дете во Палестина,
боли повеќе од 5 истурени глави на христијани во Македонија.
Знам јас многу добро што е дволичност. Од комшиите научив.
nisto ne si znael uci poveke
--- надополнето: 7 јули 2012 во 22:40 ---
eve kako vojuvaat i kako ubivaat nevini civili so pesna e poubavo koga se ubiva

Американски пилот пее додека убива Авганистанци

07.07.2012 | 11:16
Извор: Нетпрес

Уште еден скандал ја затресе американската војска.

Интернет страницата Лајвлик (Ливелеак) објави видео од кабината на еден американски пилот за време на напад во Авганистан на кое еден од војниците ја пее месната “Bye Bye Miss American Pie“ додека испукува проектил кон Авганистанци долу на земјата.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.445
Поени од реакции
11.366
el_kewser викаш искрените муслимани сакаат соживот со останатите? викаш нит палат нит убиваат?

а зашто тогаш кога некој муслиман ке убие некој од друга вера (спред тебе тие не се вистински муслимани) и ке го фатат за да го судат вие излегувате на протести? кажи ми зашто таквите ги браните?

мислам дека во Индонезија пред неколку години муслиман фрлил бомба и убил хх католици. па имаше снимка кога го фатиле у една куќа и додека го ставаа у комбе мештаните од таму се собрале и му ракоплескаат на него зашто убил католици го поздравуваа алоооо кажи ми зашто?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
pret toa bese britanska kolonija pa potoa bese osmansliskaa pred toa arpaska , no evreite ziveea vo mir so palestincite , pa sega e izraelska do eden den opredelen. koj i da e na vlast treba da bide praveden sprema drugite ,
--- надополнето: 7 јули 2012 во 22:35 ---

nisto ne si znael uci poveke
--- надополнето: 7 јули 2012 во 22:40 ---
eve kako vojuvaat i kako ubivaat nevini civili so pesna e poubavo koga se ubiva

Американски пилот пее додека убива Авганистанци

07.07.2012 | 11:16
Извор: Нетпрес

Уште еден скандал ја затресе американската војска.

Интернет страницата Лајвлик (Ливелеак) објави видео од кабината на еден американски пилот за време на напад во Авганистан на кое еден од војниците ја пее месната “Bye Bye Miss American Pie“ додека испукува проектил кон Авганистанци долу на земјата.

Вашиве што пееја кај Смилковци?

S

Shaman

Гостин

Многу ми е интересно како овие преобратениве се све некои
искомплексирани и изгубени луѓе. Единствен начин да го свртат
вниманието на себе е да трескаат глупости по телевизија.

А кога на Хамас не му е гајле за нивните деца.
Мене па ич. Јас не сум дволичен комшија, јас
се во очи кажувам.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
el_kewser викаш искрените муслимани сакаат соживот со останатите? викаш нит палат нит убиваат?

а зашто тогаш кога некој муслиман ке убие некој од друга вера (спред тебе тие не се вистински муслимани) и ке го фатат за да го судат вие излегувате на протести? кажи ми зашто таквите ги браните?

мислам дека во Индонезија пред неколку години муслиман фрлил бомба и убил хх католици. па имаше снимка кога го фатиле у една куќа и додека го ставаа у комбе мештаните од таму се собрале и му ракоплескаат на него зашто убил католици го поздравуваа алоооо кажи ми зашто?
ubistvoto vo islamot e golem grev,i bilo i da bil musliman ke odgovara za toa, jas mislam deka protestie ne bea upateni za onie koi go izvrsile ubistvoto tuku za izjavaata deka onie se radikalni islamisti,
mnogu e pogresno koga na islamot mu se dodava pogrdni zborovi i go imenuvaTE kako teroristicka islamska ideologija ili radikalen islam., zasto jasno e i storogo zabraneto vo islamot da se ubiva i da se vrsi nasilstvo ,
nepravednoto ubistvo e sprotivno i neprifatlivo delo na vistinskoto veruvanje, sekoj musliman koj nepravedno ubiva za nego prestavuva golem grev so sto ke ja zasluzi bozjata kazna.

--- надополнето: 7 јули 2012 во 22:58 ---

Многу ми е интересно како овие преобратениве се све некои
искомплексирани и изгубени луѓе. Единствен начин да го свртат
вниманието на себе е да трескаат глупости по телевизија.

А кога на Хамас не му е гајле за нивните деца.
Мене па ич. Јас не сум дволичен комшија, јас
се во очи кажувам.
uci uste poveke priatele za da dojdes do zaklucokot dvolicen.
--- надополнето: 7 јули 2012 во 23:00 ---
Вашиве што пееја кај Смилковци?
a sto ne gi prasas niv

S

Shaman

Гостин
Оф леле. Нема кај мене ништо дволично. Јас сум си отворен 100%.
Мене муслимани не ми сметаат. А оние со брадине што сакаат шеријат
се за живи да ги запалиш. Ете ти искрен одговор.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
a sto ne gi prasas niv
А ти не знаеш ли?

Ја си помислив оти нели знаеш многу за ционистиве, за американциве што пееле, дури и за израелциве клоца коа ќе му удрат на некое детиште, па за твоите не се ни сомневав дека немаш сознание.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Оф леле. Нема кај мене ништо дволично. Јас сум си отворен 100%.
Мене муслимани не ми сметаат. А оние со брадине што сакаат шеријат
се за живи да ги запалиш. Ете ти искрен одговор.
ne vikaj onie so bradite zs ima mnogu koi imaat brada , , sto mislis zosto da se napregas so takvi mislenja i da pokazuvas omraza na nekoi odredeni loge i da velis zivi da gi zapalis , fakticki ti si polos od tie vo koi custvuvas omraza , omrazata zakopaja zemja , taka ke bidis gospodar na svoeto telo, zivejgo zivotot onaka kako sto go custvuvas oti ednas ako zapres ne ke mozes da go postignes toa sto go posakuvas, toj sto gi sovladuva svoite emocii gi kontrolira i vladee so svojot razum znae da vospostavi ramnoteza, ako sakas da se spriatelis so nekogo prvin nalutigo pa ako postapi pravedno privatigo kako priatel a ako ti vozvrati cuvajse od nego.licemerniot dvolicnik ima tri osobini koga zboruva laze koga nesto ke veti ne go ispolnuva veteuvanjeto ako nesto ke mu se doveri , go izneveruva,

S

Shaman

Гостин
Па читај ја реченицата цела, не како ти одговара.
и цитирај до крај... значи „оние со брадите што сакаат шеријат“.
Мене брада не ми смета. Ама за шеријатот ќе имаме голем
проблем. Огромен. И нешто во врска со темата.

Стиховите во Куранот од видеово точни се?

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
И што ако пеел пилотот додека пукал? Да не мислиш дека било кој војник плаче после убиство? Тоа е војна, мора некако да ги тргнеш мислите од секое убиство иначе ќе полудиш.

H

HITCH

Гостин
ubistvoto vo islamot e golem grev,i bilo i da bil musliman ke odgovara za toa, jas mislam deka protestie ne bea upateni za onie koi go izvrsile ubistvoto tuku za izjavaata deka onie se radikalni islamisti,
mnogu e pogresno koga na islamot mu se dodava pogrdni zborovi i go imenuvaTE kako teroristicka islamska ideologija ili radikalen islam., zasto jasno e i storogo zabraneto vo islamot da se ubiva i da se vrsi nasilstvo ,
nepravednoto ubistvo e sprotivno i neprifatlivo delo na vistinskoto veruvanje, sekoj musliman koj nepravedno ubiva za nego prestavuva golem grev so sto ke ja zasluzi bozjata kazna.
Колку девици ги чекаат во рајот бомбашите самоубијци??? 72 чинам дека беа. Немој да го извртуваш Исламот, убаво си стои таму дека ако не слуша жената - мажот може да ја натепа (само да пази да не се познаваат модрици), ако била непослушна може и да се каменува до смрт... има куп случаи. Најглуп пример: во Саудиска Арабија убија жена оти возела автомобил! :tapp:
Вие Исламот си го правите терористичка група, никој не може да покаже нешто, ако вие не му дадете повод. Колку муслимани имаат загинато од бомбаши самоубијци во: Афганистан, Пакистан, Ирак, Палестина, Кашмир, Дарфур... Само не знам уште колку девици останале во рајот, не може да се постигне веќе.

Одново ќе се будалите?!

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Да разјасниме бидејќи ми е досадна темава и твоите размисли.... Значи, мој став:
Подобро Израел отколку палестинска држава.

Ок? Не? Здравје... :cautious:
Израел им понуди на Палестинците држава која што ќе постои паралелно со државата Израел. Работата беше толку сериозна, што Израел се сложи со 90% од тоа што бараа Палестинците само да осигура траен мир. Меѓутоа вториве одбија, а индикативно е зошто: целта (и фанатичкиот политики притисок од пошироката муслиманска зедница) пред се' е да го уништат Израел, а потоа се' друго.

Некои велат дека таквиот став се должи на исламското поимање дека ако една територија била муслиманска порано, демек во состав на муслиманска држава, а да не збориме дека се смета за "света", таква мора да биде и понатаму.

Замислете Грција нас да ни понуди автономија на егејска Македонија за да го решиме "спорот", но Солун да биде под нивна контрола, а ние сепак да го користиме. Израел се сложи со многу повеќе од ова.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Да разјасниме бидејќи ми е досадна темава и твоите размисли.... Значи, мој став:
Подобро Израел отколку палестинска држава.

Ок? Не? Здравје... :cautious:
e dobro de toa e tvoe mislenje taka neka bide, ako tie doasadno ne repliciraj ,:sneaky:

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Палестинците веќе и имаат на некој начин своја држава, поточно не држава, ама широка автономија(de-facto држава), каде што си имаат сопствени институции и власт, а тоа се двете Палестински територии: Појасот Газа(Gaza Strip) и Западниот Брег(West Bank) ............. така да сепак имаат некаква сопствена земја/територија на која си газдуваат и живеат ............... е сега кој ги тера Палестинците секој месец да пукаат ракети кон територијата на Израел ......... ракетите паѓаат во најблиските Еврејски населби и токму затоа Израел не им дава целосна независност на Палестинските територии, а исто така и ги држи под ембарго(од сите страни) бидејќи наместо храна и облека, во Газа на пр. влегува најмногу оружје(и од Египет и преку морето)-илегално, затоа и Израелците го нападнаа Турскиот ’’хуманитарен‘‘ брод кој носел повеќе оружје, отколку храна и облека за децата во Газа !

Kajgana Shop

На врв Bottom