Мажите преферираат глупави жени

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Биди малце поконкретна сепак за едниница мерка се работи и тука работите мораат да бидат строго со дефинирани параметри.
Ете кој од овие различни видови на цицки би ја зеле како единица мерка за интелегенција. Па после следователно спрема другите подтипови на цицки би ја одредувале и интелегинцијата на останатите. Ова е потребно за да не манипулираат со податоците.

Ете јас лично би паднал на интелигенција од типот горе лево , одма до неа десно па и таа до неа, а во никој случај не би паднал на интелигернција на од типот на долу десно:)
Не, на жените интелегенцијата им се мери со тестови. А вас ви се мери во цицка. Да не ги мешаме поимите. Значи владе ти поседуваш интелегенција како првата сликичка. Ете толку ти е интелегенцијата :)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.206
Не, на жените интелегенцијата им се мери со тестови. А вас ви се мери во цицка. Да не ги мешаме поимите. Значи владе ти поседуваш интелегенција како првата сликичка. Ете толку ти е интелегенцијата :)
Чекај сега малце ја споредуваш мојата интелигенција со женска цицка.Ај да споредуваш со машка цицка и така и така. Вака некако не ми иди логично. Подобро би било да речиш дека јас преферирам жени со интелигенција како на првата сликичка горе лево.
Сега пошто и тоа го одредивме предлагам форумџифките да се изјаснат во која сликичка се препознаваат па да знаеме која со каква интелегенција располага од машка гледна точка:D.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Чекај сега малце ја споредуваш мојата интелигенција со женска цицка.Ај да споредуваш со машка цицка и така и така. Вака некако не ми иди логично. Подобро би било да речиш дека јас преферирам жени со интелигенција како на првата сликичка горе лево.
Сега пошто и тоа го одредивме предлагам форумџифките да се изјаснат во која сликичка се препознаваат па да знаеме која со каква интелегенција располага од машка гледна точка:D.
Абе никако не ви одговара што луѓе ќе бевте незнам :)
Препрочитај го муабетот од ново, не сме толку „паметни“ за да ни се мери во цицка интелегенцијата. Сепак вие со вашата интелегенција имате можност „ да преферирате“.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Kога сме кај цицки, јас ОЗБИЛНО ги имам три.
Кај се пласирам?

Туку, можеби не владееме со светот оти сме ултра интелигентни како што вие не сте, али ја имаме амбицијата и се стремиме кон тоа.
Доказ за тоа е темата. Секој пост од секое машко ечи со сигурност, самодоверба.. дека сме абсолутно најсовршеното човечко суштество.

Додека најголемата амбиција од женска страна, највисоката позиција што сакате да ја достигнете е дека сме рамноправни. Во интелигенција и општо.
Тажно. :(

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.924
Поени од реакции
12.489
Јас се препознавам во сите цицки освен во последната, тоа значи поприлично сум интелигентен. А не би ја баталил ни последната целосно, туку ке ја завртам у доги стајл и ќе ја масирам со раце обидувајќи се да не си замислувам како изгледа, ќе си замислувам дека изгледа како првата...што ме прави 100% интелигентен....suck it bitches ....

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.998
Поени од реакции
24.457
Не се согласувам со примерите на Јоко Оно и Кортни Лав на Сусаро од причина што девојките си имаа претходно изградена лична кариера и мислам дека не беа бракови од интерес како останатите, односно не беа интелектуално инфериорни од нивните сопатници како што се останатите госпоѓи што ги спомена Сусаро во постот.
Ќе се сложам делумно само со болдот оти останува прашањето до колку ќе догураа они да не им беа мажи, тие што им беа мажи. Мислам дека нема простор за дискусија дали се ќе беше исто. Плус и двете се познати како манијчки. Првата го раскара мажот и со бендот, гледаше колку може да дограби а да не остане многу за Џулијан синот на Џон од првиот брак. Втората пак се тужеше со сите членови на Нирвана, ги продаде сите можни авторски права и лични предмети што можеа да се продадат за да извади некоја пара плус, се испоеба со се живо и диво и тоа уште трупот уште му беше топол.

Никаков муабет не вртам, само што тебе крајот не ти се допаѓа на муабетот јас не сум крива. Еве ќе те преведам: Мажите се поинтелегентни, на МЕНСА рушат рекорди, они се добитници на Нобелови награди, се сфаќаат, свесни се за се и иде една цицка и ги остава како партал на улица. Тоа потврдува колку се само паметни. Сега незнам дали тежината на цицката има врска со математиката, али заклучокот е тој. Доказите ги стави ти, а не јас :)
Да паднеш на цицка е многу интелегентна ствар, таа не се мери во МЕНСА.
Италиксот е мерило на интелигенција, нема што да дискутираме повеќе за тоа. Болдот претставува друг проблем. Не се свесни, или се свесни ама се парализирани во реакцијата, они уште мислат дека се женските благородни суштества кои знаат да ценат доброќа и почит. Ќе ти дадам пример. Врвен музичар на хероин. Креативност и кликер милион. Ама кога нема херион прави глупости и испади. Тоа не му ги поткопува интелигенцијата и кликерот. Или на пример ти се изнервируваш нешто дома и ја кршиш вазната од маса. Тотално глуп потег, таа вазна си ја платила а сега оди во ѓубре, плус срчи насекаде ќе треба да губиш време и во чистење. Или на пример влегуваш ти во продавница и ти фаќаат око некои фармерки. И продавачката ти вика дека се 3000 и дека нема да ги најдеш поефтини и поквалитетни. Тебе ти фаќаат око и ги купуваш. Нареден ден одиш во друга насалеба на кафе кај другарка ти и ги гледаш истите во друг бутик за 1500. И што сега тебе паметот ти е колку една вазна или пар фармерки? Тоа нема врска со интелигенција, тоа се едноставно човечки слабости. Ти пушиш цигари иако си свесна на колку само можни начини тоа ти штети до максимум. Колку ти е тебе паметот, 3 грама тутун замотани во ризла и филтер? Лоши ти се споредбите и параметрите. Интелигенција се мери како што се мери. Снаодливост се гледа според тоа колку е човек способен да реагира во дадени ситуации од различен тип. Секако дека и печалење или искористување на ситуации во своја полза со помош на цицки спаѓа во снаодливост, и дека жените се врвни мајсторки во тоа. Ако го исклучиме тој фактор по мое искуство мажите се поснаодливи. И мислам дека нема потреба повеќе да се вртиме во круг и да се повторуваме.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.206
Абе никако не ви одговара што луѓе ќе бевте незнам :)
Препрочитај го муабетот од ново, не сме толку „паметни“ за да ни се мери во цицка интелегенцијата. Сепак вие со вашата интелегенција имате можност „ да преферирате“.
Де па ти колку си сериозна ,како калуѓерка пред молитва:)
И ајде скрши го мразот, сега какви се такви се:D
--- надополнето: 6 јули 2012 во 15:00 ---
Јас се препознавам во сите цицки освен во последната, тоа значи поприлично сум интелигентен. А не би ја баталил ни последната целосно, туку ке ја завртам у доги стајл и ќе ја масирам со раце обидувајќи се да не си замислувам како изгледа, ќе си замислувам дека изгледа како првата...што ме прави 100% интелигентен....suck it bitches ....
Ти си Ајнштајн цицка. Тоа ти иди некако како 10 на дванаесетта цицки
:)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Италиксот е мерило на интелигенција, нема што да дискутираме повеќе за тоа. Болдот претставува друг проблем. Не се свесни, или се свесни ама се парализирани во реакцијата, они уште мислат дека се женските благородни суштества кои знаат да ценат доброќа и почит. Ќе ти дадам пример.

И мислам дека нема потреба повеќе да се вртиме во круг и да се повторуваме.
Добро и ова ако го преведам пак испаѓа дека сте „парализирани во мозокот“ :) Значи да не се вртиме во круг, тоа е тоа што го зборувавме наназад. Кој било збор употреби го, пак резултатот ќе ти се доведе до новата мерка на интелегенција.
Додека најголемата амбиција од женска страна, највисоката позиција што сакате да ја достигнете е дека сме рамноправни. Во интелигенција и општо.
Тажно. :(
Тука ќе ги употребам зборовите на Суси: они уште мислат...

Sussaro

Член од
27 декември 2005
Мислења
5.998
Поени од реакции
24.457
Добро и ова ако го преведам пак испаѓа дека сте „парализирани во мозокот“ :) Значи да не се вртиме во круг, тоа е тоа што го зборувавме наназад. Кој било збор употреби го, пак резултатот ќе ти се доведе до новата мерка на интелегенција.

Тука ќе ги употребам зборовите на Суси: они уште мислат...
Селективни цитати без да се доцитира појаснувањето, ниско Леа, ептен ниско.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Проблемот со жените воопшто не е недостатокот на интелигенција. Верувам дека таа категорија е равномерно распоредена кај целата популација. Проблемот со жените е што секогаш, во секоја прилика се сведуваат на маж.

Дали тоа ги прави плитки? Жените не се ниту плитки, ниту длабоки. Едноставно, критериумите кои мажите ги применуваат кога си го мерат во светот на мажите, не можат да се аплицираат врз женскиот род.

За тоа дали мажите преферираат глупави жени, мислам дека прашањето е криво поставено. Ниту преферираат глупави, ниту паметни. Јас лично преферирам жени кои одговараат на мојата суета. Не верувам дека глупава жена го исполнува условот...

Sussaro

Член од
27 декември 2005
Мислења
5.998
Поени од реакции
24.457
Проблемот со жените воопшто не е недостатокот на интелигенција. Верувам дека таа категорија е равномерно распоредена кај целата популација. Проблемот со жените е што секогаш, во секоја прилика се сведуваат на маж.

Дали тоа ги прави плитки? Жените не се ниту плитки, ниту длабоки. Едноставно, критериумите кои мажите ги применуваат кога си го мерат во светот на мажите, не можат да се аплицираат врз женскиот род.

За тоа дали мажите преферираат глупави жени, мислам дека прашањето е криво поставено. Ниту преферираат глупави, ниту паметни. Јас лично преферирам жени кои одговараат на мојата суета. Не верувам дека глупава жена го исполнува условот...
Ако ми ги читаше претходните мислења може ли појаснување на болдот?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Селективни цитати без да се доцитира појаснувањето, ниско Леа, ептен ниско.
Надоле се примери(кој сака погоре ќе си ги прочита), поентата е самата реченица, ниту ја скратив ниту ја дополнив. Немој да ме обвинуваш на празно, јас и онака сум глупава уште да ме обвиниш дека и ниско целам никогаш нема да рипнам во тавче.

B

Black Guard

Гостин
Не мора да значи дека паднал на финтата. Тоа е размена на добра т.е. таа добива материјални а тој емоционални, на двајцата им одговара.Тој до материјалните дошол со напорна работа и вложен интелектуален труд а таа со цицки/секс...:icon_mrgr:
Епа тука лежи зајакот,имено самата природа,опстанокот барал да мажот стане поангажиран посебно во дејности како Ловење на почетокот додека уште сме се криеле во пештери,па градење на градби додека жените се грижеле за потомството што е сосема нормално согласно околностите тогаш,после дивјаштвото и родовските заедници доаѓаме до племенските каде се барало повторно ист ангажман од мажот но тука доаѓа и контактот со други племиња со што се развива комуникацијата,договарањето,довербата пред се во размената на добра па и смирувањето после војни и логично ако во тие услови едно племе прати жена да преговара очигледно неуспех е загарантиран што и не е случај денес во нашево "модерно" Македонско општество па и другите,поентата е во фактот дека мажот гледано од тој аспект бил поактивен,се грижел за опстанокот,ја "покорувал" природата од лак и стрела до каналите за наводнување и градбите се до т.н дипломатија кон оние од другите општества додека жената се грижела само за две работи-да ги израсне децата и да успее да го излоботомира мажот на било кој начин а полесен од тој со цицка и ваџајјна нема.

Песни се пеат,војни се водат:)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Ако ми ги читаше претходните мислења може ли појаснување на болдот?
Искрено, не ги прочитав сите. Меѓутоа, верувам дека на тест на интелигенција, мажите не би биле подобри од жените. Ако е така, се поставува прашањето зошто нема жени истакнати филозофи и научници. Одговорот е многу едноставен, жените не ги интересира ниту филозофијата, ниту науката. Жените не пројавуваат искрен интерес за ниту една тема која не може да се сведе на тоа дека треба да најдат маж, да затруднат и да родат. Пред извесно време читав интервју со една професорка по математика, и таа најискрено кажа дека освен љубовта, се друго за жената е илузија. Кажа дека и таа заглавила во математиката затоа што била заљубена во математичар.

Не сакам да им судам престрого на жените, не се тие виновни за нивната природа. Всушност, тие се самата природа, вечното обновување и раѓање...

Sussaro

Член од
27 декември 2005
Мислења
5.998
Поени од реакции
24.457
Надоле се примери(кој сака погоре ќе си ги прочита), поентата е самата реченица, ниту ја скратив ниту ја дополнив. Немој да ме обвинуваш на празно, јас и онака сум глупава уште да ме обвиниш дека и ниско целам никогаш нема да рипнам во тавче.
Не е така Леа. Еве ти пример. Јас пишувам ваков пост.
Јас ќе убијам човек. Ако тој човек прв ми го загрози животот мене или моите најблиски.
Ти го цитираш делот-јас ќе убијам човек. Тоа од страна не изгледа убаво. Не прави типични женски вон контекс муабети и финти, не играј така подмукло.

Kajgana Shop

На врв Bottom