Здраво Мики!
Гледам дека многу коментираш ама те молам прво информирај се за некои работи па после давај мислење. Читај малку за сегашниот лидер на Египет.
Јас сум тука да ти одговарам на тоа што вели Бога, Пророкот Мухаммед (нека е Божјиот мир над него) и Коранот кои мене ме упатија кон вистината.
А денешната реалност на еден дел од муслиманите е иста како и на христијаните во средниот век, ама баш ист.
Ти препорачувам да го гледаш (ако не си го видел досега) филмот Кингдом оф Хевен со Орландо Блум и Едвард Нортон, па ќе видиш кои се муслиманите и каква била релацијата меѓу муслиманите и христијаните.
А за последното прашање, делумно си во право
Вистина е дека Христијаните и Евреите иако се немуслимани сепак имаат друг статус бидејќи тие се народи на кои Бог им ја објавил верата порано од Муслиманите и им дал Свети Книги, Тора, Псалми и Евангелие.
Поздрав (Селам)
Болдот е точен, се согласувам.
Гго имам гледано Кингдом оф Хевн.
Јас коментирам од денешен аспект, како вијае религијата и христијанството и исламот, врз општествениот живот и развојот на човештвото.
Не е битно што теоретски вели Куранот, и што поединци како тебе имаат добро срце и намера, туку што реално се прави ширум светов денес во 21 век.
Затоа и има провокативни прашања, кои не треба да се игрнорираат туку напротив, со мудра глава и пристап да се решат.
--- надополнето: 6 јули 2012 во 12:28 ---
Slusaj ,nemam mnogu vreme na izles sum.ama kratko ke ti odgovoram ,gledam si vozrasen ama milsis kako da imas 9 godini,pak ti vikam ne se raboti za kontradikci ,se rabori za nesto sto ti si go slusal na kratko a jas toa mu go posvetam cell moj zivot,.
Gledam deka nemas elementarni soznanija i za toa ne mozes da vlagas vo trag.Ostavi go toa sto mislam jas ,i drugite.dali si svesen koga se slucilo toa ,kade se slucilo i zasto se sluciolo.i koga je naucis nesto ubavo togas javi se ,i te molam nemoj so kavanski muabeti da mi solis pamet tuka-
p.s.tvoj broblem e koj e vo pravo a koj ne e vo pravo, glavno e deka serbia se izolira
--- надополнето: 6 јули 2012 во 11:45 ---
Ne go upotrebuvat islamskite staresini ,tuku orientalistite na tipot TANASKOVIC i nekoi ovdeka kako nego
Саломбо дали твојов одговор е безобразлук и ароганција, или пак неписменост и наивност, или пак е колективна лоботомија з аизбегнување одговори, и не е толку важно.
Она што е очигледно е дека ти го избегнуваш секое директно прашање кое и те како го поткопува она што го величате.
Јас добро знам дека и ти и сите муслимани ЗНАЕТЕ што е педофилија, и дека никој од вас не би го практикувал тоа денес, но сакам да го чујам тоа од вас.
Да видите дека се поклонувате на човек чии морални вредности се по нулата во овој 21 век.
Интересно е како иако знаете дека се ова е така како што зборувам и јас и многумина други, ќе најдете триста метафори, ќе направите еден куп вратоломии и главоломии за д анајдете една единствена реченица која би го оправдала тој чин.
Зошто? Страб ли е тоа од моќната исламска машинерија, која ако мислиш спротивно би можело да настрадаш ?
Не ми вели пак дека не знам што зборувам, убаво јас знам и тоа од ваши извор, луѓе кои се свесни и знаат што ги чека ако отскокнат од матрицата.
Можете да си помогнете едионствено самите на себе.