Во што веруваат атеистите?

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Абе ај ете почни од таа заспаност. Ете ја сум заспан и милиони други. Ама некако убаво мие да сум заспан. Како ќе го промениш ти тоа, и ќе ја издигнеш својата будност да ме заинтригира мене, и не само мене.
Извини шо се уврљавам вака можда и ќе лупнам бидејки не сум ви ги прочитал претходните постови на овој, али неможе никој да те разбуди освен самиот себе, да можда и ќе успее за кратко да ти го поремети сонот, но после тоа ти ем ќе се наљутиш ем ке западнеш пак во сонување и то во уште подлабоко доколку не си си ја уклучил сопствената воља и свест за да се пробудиш, значи да некој може да потпомогне, но сепак се од тебе зависи...(y)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Извини шо се уврљавам вака можда и ќе лупнам бидејки не сум ви ги прочитал претходните постови на овој, али неможе никој да те разбуди освен самиот себе, да можда и ќе успее за кратко да ти го поремети сонот, но после тоа ти ем ќе се наљутиш ем ке западнеш пак во сонување и то во уште подлабоко доколку не си си ја уклучил сопствената воља и свест за да се пробудиш, значи да некој може да потпомогне, но сепак се од тебе зависи...(y)
Абе види сеа, со вакви философски одговори до утре може да си играме:P

Мој проблем дали ќе се налутам или не, дали па ќе западнам у сон или не. Дај ти разбуди ме за кратко.

Како ти вака како разбуден, ќе ми помогнеш да јас како еден вид атеист почнам да гледам на работиве како тебе.

Или вака, по кои параметри ти и малкумина други се карактеризирате себе си како разбудени, во однос на мене и некои други.

Дај да видиме тоа, на пластични примери, па ќе се доближиме со муабетот, бива ли?.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844

Мој проблем дали ќе се налутам или не, дали па ќе западнам у сон или не. Дај ти разбуди ме за кратко.

Како ти вака како разбуден, ќе ми помогнеш да јас како еден вид атеист почнам да гледам на работиве како тебе.

Или вака, по кои параметри ти и малкумина други се карактеризирате себе си како разбудени, во однос на мене и некои други.

Дај да видиме тоа, на пластични примери, па ќе се доближиме со муабетот, бива ли?.
Не е филозофија чиста вистина е.

Јас не можам да те разбудам ни за кратко, тоа е сложен процес кој не може на форумов да се случи..

Нема потреба да гледаш на работите како мене а и неможеш ниту пак јас како тебе колку и да ни се слични погледите сепак толку и различни ќе бидеме, секој со своето...

Не се карактеризирам себе си во однос на другите, или си разбуден или си заспан, или си присутен во моментот или луташ во магла, од минато низ "сегашност" во иднина, будниот човек не живее во времето....

Член од
7 јуни 2012
Мислења
214
Поени од реакции
6

Се разбира твојот контекст на пластичноста, но хуманоста никако не може да се опише како „пластичност“.
--- надополнето: 5 јули 2012 во 09:42 ---
„Before Christ“ („B.C.“) некои луѓе беа „орудие коешто зборува“.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Се разбира твојот контекст на пластичноста, но хуманоста никако не може да се опише како „пластичност“.
--- надополнето: 5 јули 2012 во 09:42 ---
„Before Christ“ („B.C.“) некои луѓе беа „орудие коешто зборува“.
И што врска има хуманоста со темава или со последниве неколку постови?
Сакаш да кажеш дека атеистите не знаат што е хуманост?

Член од
7 јуни 2012
Мислења
214
Поени од реакции
6
Сето ова во еден вид надконтекст, т.е. автентично Христијанство.

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644

Мики има една кинеска поговорка која вика: Ако целиш кон совршенство ке сватиш дека тоа е подвижна цел. Е сега ако ја генерализираш во однос на тоа да бидеш т.н разбуден испага дека никогаш нема да бидеш целосно разбуден зошто и тоа е некој вид на совршенство.
Поентата ми е џабе бараш одговор на ова прашање и си го губиш времето, никој не е разбуден туку само живеат во таква илузија.
И ако ти текнува што постирав од Стивен Хокинг вчера што е најголем непријател на знаењето.;)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Сето ова во еден вид надконтекст, т.е. автентично Христијанство.
Жити Христа... нема никаква врска не туку тролај по темиве за нешто што не го разбираш

Член од
7 јуни 2012
Мислења
214
Поени од реакции
6
И што врска има хуманоста со темава или со последниве неколку постови?
Сакаш да кажеш дека атеистите не знаат што е хуманост?

Сакам да кажам дека атеистите не зимаат предвид некои когниционално оптимално корисни концепти коишто му се својствени единствено на автентичното Христијанство. Впрочем е толку едноставно; невероватно е со колкава едноставност, плитка простост толкавата едноставност атеистите ја отфрлаат. Но, оттука, скромно приметувам дека пак се навраќаме на Господовиот Наум („..., но за Господ се е возможно.“, му одговорува/гарантира новозаветниот Збор на богаташот. Богаташот, поради Провидноста, беше еден млад.).

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Сакам да кажам дека атеистите не зимаат предвид некои когниционално оптимално корисни концепти коишто му се својствени единствено на автентичното Христијанство. Впрочем е толку едноставно; невероватно е со колкава едноставност, плитка простост толкавата едноставност атеистите ја отфрлаат. Но, оттука, скромно приметувам дека пак се навраќаме на Господовиот Наум („..., но за Господ се е возможно.“, му одговорува/гарантира новозаветниот Збор на богаташот. Богаташот, поради Провидноста, беше еден млад.).
Дете не лупај зелени. Кои се тие „когниционално оптимално корисни концепти“ кои атеистите ги отфрлаат?
Наброи неколку

Член од
7 јуни 2012
Мислења
214
Поени од реакции
6
Дете не лупај зелени. Кои се тие „когниционално оптимално корисни концепти“ кои атеистите ги отфрлаат?
Наброи неколку
Во форумов, совесно ти велам, немам напишано толку многу постови. Во еден се обидов скромно да ги „набројам“; се работи за искрената молитва кон Господ, којашто ја оптимизира когницијата (терминиве на некој којшто не сака да поверува не можат да му значат ништо); Светов, Планетава во секој поглед тежнее кон покогнитивен човек.
Искрено се надевам дека искрено т.е. совесно ме разбираш.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Во форумов, совесно ти велам, немам напишано толку многу постови. Во еден се обидов скромно да ги „набројам“; се работи за искрената молитва кон Господ, којашто ја оптимизира когницијата (терминиве на некој којшто не сака да поверува не можат да му значат ништо); Светов, Планетава во секој поглед тежнее кон покогнитивен човек.
Искрено се надевам дека искрено т.е. совесно ме разбираш.
Јас се надевам дека ти ќе прочиташ што е атеизам и да не тролаш по теми кои не ти се познати. Верувањето во бог само ти ја поматува когнитивноста, дава лажна слика.
Ако имаш нешто конкретно за темава повели ако не, не ја загадувај.

Друга работа ако бог ти наредил да бидеш хуман, тури и пепел на таква хуманост, пет пари не вреди ако таа не доаѓа од тебе самиот.

Член од
7 јуни 2012
Мислења
214
Поени од реакции
6
Јас се надевам дека ти ќе прочиташ што е атеизам и да не тролаш по теми кои не ти се познати. Верувањето во бог само ти ја поматува когнитивноста, дава лажна слика.
Ако имаш нешто конкретно за темава повели ако не, не ја загадувај.
Да повелам?:icon_lol: Повели и ти.:)

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644

Мислиш на зошто не ја прифакаме оваа логика на размислување:

Член од
7 јуни 2012
Мислења
214
Поени од реакции
6
Мислиш на зошто не ја прифакаме оваа логика на размислување:

Сосема погрешен, плиток пристап е таканареченава карикатурава на Христијанството. Во втората реченица (т.е. заклучокот негов) авторот несериозно (повероватно ќе да е - тенденциозно) се осврнува кон само на Господ автентично (т.е., полесно да се разбере: 100%-но) познатите поими.

Kajgana Shop

На врв Bottom