Wimbledon 2012 (25 јуни - 8 јули)

Шампион/ка на Wimbledon ?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Кај мажите, да речам, освен изненадувањето на Надал друго е се по планот. Новак со Роџер и Мареј со Цонга.

Кај дамите, утре очекувам екстра интересен меч меѓу Азаренка и Серена. Да ме отепаш не мислев дека Серена може до полуфинале, али од досега прикажаното, треба да и ја честитаме титулата. Изигра квалитетен тенис, цицлестата. :))) Е и да, сакам да победи коа веќе ја нема Маричето. Во другото полуфинале и дават предност на Кербер, ако се знае дека скоро секој Вимболдон различни се оние кои играат во финалето. Па годинава да се задржи традицијата, и да има еден т.н аутсајдер.

Се надеваме на убав тенис и убав ден.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
Kако му се отворил ждребот, коа од друга страна ќе го чека еден од Новак / Федерер.
Ако помине во финале, секако. Ама во животна форма е :)
pa toa e i glavnata pricina.. dosega nemozese da vleze vo finale radi Nadal :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Scumbag во секојдевниот живот, scumbag на терен, lol!

Кое црно извинување, не сте свесни какво гад е типот, исто и Иснер, а богами и сите американски тенисери освем Сампрас и Агаси.
Зошто се Иснер и Фиш гадови? Има некоја интересна приказна во врска со нив да се сподели? :)

Може го имам ова напишано, не се сеќавам добро, но Хјуит помеѓу тенисерите(барем во ек на кариера) важеше за голем гад во односот кон нив, и ми се чини дека токму Агаси во автобиографијата го истакна тој момент, нешто во стилот, никој не сака да игра против него, зашто е за никаде човекот, константно ги провоцирал сите, ги удирал, им дофрлал непристојни работи, а ми се чини и дека нешто за расизам му се закачија, само не ми текнува што беше работата.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.740
Поени од реакции
43.871
Зошто се Иснер и Фиш гадови? Има некоја интересна приказна во врска со нив да се сподели? :)

Може го имам ова напишано, не се сеќавам добро, но Хјуит помеѓу тенисерите(барем во ек на кариера) важеше за голем гад во односот кон нив, и ми се чини дека токму Агаси во автобиографијата го истакна тој момент, нешто во стилот, никој не сака да игра против него, зашто е за никаде човекот, константно ги провоцирал сите, ги удирал, им дофрлал непристојни работи, а ми се чини и дека нешто за расизам му се закачија, само не ми текнува што беше работата.

Демек судијата црн па суди за Блејк :D

Ама мислам дека нема директна расистичка навреда...
Accusing the black line judge of racism doesn't make Hewitt racist...
Интересен коментар :D

Член од
28 јануари 2012
Мислења
109
Поени од реакции
96
Кое црно извинување, не сте свесни какво гад е типот, исто и Иснер, а богами и сите американски тенисери освем Сампрас и Агаси.
Енди Родик дефинитивно спада у ту категорију арогантних и некултурних. И јесте Американац...е сад не знам дал је случајност што је већина проблематичних баш из Америке...
Овај Родик баш претерује у понашању. Ако не знате на шта мислим, прогуглајте мало...
--- надополнето: 5 јули 2012 во 07:43 ---
А кад смо већ код Родика, ево како дотични тражи челенџ против себе, на Вимблдону пре неки дан... :icon_lol:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.741
Поени од реакции
18.489

Mногу се арогатни на интервјуа, и никогаш не признаваат пораз, плус, имам прочитано дека како пријатели Фиш и Иснер, заедно пцуеле некој челенџер тенисер не ми се верува дека е лага, затоа што го прочитав тоа од еден прилично информиран твитерџија кој е ептен навлезен во светот на тенисерите, цела дебата имаше за ова, караници и спамови летаа на сите страни. Познати scumbags се заедно со Бердих, и уште неколку на кои не ми текнува во моментов.

Да и Хјуит беше исто така гад....

Член од
14 март 2010
Мислења
16.938
Поени од реакции
16.229
Пуштајте СК ако сакате да се изнасмеете ..
Играат ветерани, Иванишевич/Пиолин - Руседски/Санторо .. овој Иванишевич е стварно шоу мен:cuc:

Член од
27 мај 2012
Мислења
265
Поени од реакции
124
Уствари и кај машките и кај женските во полуфиналињата имаме финале пред финалето. Денес Вилијамс-Азаренка, утре Ноле-Федерер.

М

Мартин`

Гостин
Убав натпревар Кербер - Радванска. секоја чест и за двете иако Радванска многу попаметно игра до сега, но голема борбеност кај Кербер за скоро секој поен и мислам заслужува и нема да дозволи да заврши рано натпреварот ќе оди овој во 3 сета.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Мора Кербер да се собери и да не прај толку глупи грешки ако сака да се врати во мечот.

М

Мартин`

Гостин
Како тргнала тешко дека ќе се собере, прави глупави безвезни грешки ..
Едит - Ете ја.. какви катастрофални грешки ццц :facepalm:

Член од
28 јануари 2012
Мислења
109
Поени од реакции
96
Шта мислите, ко побеђује у мечу Ђоковић - Федерер? Ко по вама тренутно има веће шансе да слави?
Федерер се доста мучио у пар мечева на овогодишњем Вимблдону, али је овај последњи одиграо на нивоу. Помиње се и његова повреда леђа.
С друге стране, Ноле је без проблема савладао све противнике, изгубившки до сада само један сет на целом такмичењу (ако добро памтим).
Намерно помињем ову двојцу јер су по мени они фаворити за освајање овогодишњег Вимблдона, те ће можда овај окршај одредити и каснијег победника турнира.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.741
Поени од реакции
18.489
Шта мислите, ко побеђује у мечу Ђоковић - Федерер? Ко по вама тренутно има веће шансе да слави?
Федерер се доста мучио у пар мечева на овогодишњем Вимблдону, али је овај последњи одиграо на нивоу. Помиње се и његова повреда леђа.
С друге стране, Ноле је без проблема савладао све противнике, изгубившки до сада само један сет на целом такмичењу (ако добро памтим).
Намерно помињем ову двојцу јер су по мени они фаворити за освајање овогодишњег Вимблдона, те ће можда овај окршај одредити и каснијег победника турнира.
Повеќе шанси има Џоле, тоа што сум фан на Федерер, не значи дека треба да бидам нереален. И да, повредата на кичмата исто така го успори малце прогресот, и темпирањето на топ формата на Федерер....така да единствената шанса Федерер да го тепа Џоле, е да сервира костантно добро, и да биде многу агресивен, да ги користи сите шанси кога ќе налета на кратка топка, и да мава форхенд бомби.

Ако Федерер одлучи да си игра mind games со Џоле, да пробува да добива долги поени од основната линија, и да го чека Џокович да греши губи 100%, значи само хардкор агресија може да го спаси.

Федерер има 31 година, а Ноле 25, и е во топ форма...така да тоа е тоа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom