13 илјади евра отштета од Скопје за жена касната од куче скитник

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.181
Поени од реакции
18.258
Државните имаат право да не платат една година. Дотогаш ќе пропаднеш.
Ако немаат една година џабе ќе тужат сите трошоци на крај ќе си ги платат.
Сите услови се исполнети.Let the games begin :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Добро луѓе, што ве чуди, ова е нормална реакција, не е заебанција претрпен страв, може изгледа вака ко глупо оправдување ама кај некои луѓе такви работи оставаат трајни последици. Само да не ми надојдат сеа борците за правата на кучињата скитници во градов...

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Добро луѓе, што ве чуди, ова е нормална реакција, не е заебанција претрпен страв, може изгледа вака ко глупо оправдување ама кај некои луѓе такви работи оставаат трајни последици. Само да не ми надојдат сеа борците за правата на кучињата скитници во градов...
Абе друже нормална работа е а и висина на канзата не би била проблем ова да се случеше во Скандинавијата арно ама толку лесно и со толкава сума да добиеш спор против државна институција малку ми се сумливо особено ако се знае дека за многу посериозни случаеви ниту добиле спор ниту пак некакво обештетување приватните лица.
А што се однесува до страв за тоа се согасувам исто се согласувам дека треба градовите во МАкедонија повеќе средства и внимание да инвестират во справување со кучињата скитници. Можеби е и добро на некој начин што судот вака го изгорел градот за во иднина малку повеќе да се позанимават со оваа прашање иако парите што ќе ги дадат не се нивни туку пак се од граѓаните.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.743
Поени од реакции
35.603
Со здравје да си ги троши паричките,
Кај и да е, после пресудава ќе се јави некоја организација за заштита на животните и ќе опне контра тужба со образложение дека кучето скитник што ја каснало жената после каснувањето почнало да се однесува чудно и неможело да се вклопи во глутницата:icon_mrgr: па за да ги заштитат остатаните скитници побаруваат 26.000 евра

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Ајмо ! Цигани сега ќе се збогатат , се надевам дека билансот ќе се зголемува од 500 до 1000 уапени цигани за 1 месец , можеби ќе се населат/купат стан во Аеродром ( ако ги има таму ) -

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Се сеќавам како мал ни се случи циганка намерно да фрли топка пред нашиот автомобил и да го прати детето да ја земе за да го удриме а таа да земе оштета така да оваа е многу полесна варијатнта.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Глејте сега како се ништат кучињата низ Скопје, ем се опарила некоја ( се мислам дека е дел од актуелната гарнитура ) ем сега ке имаат изговор за ништење на џукелите ( мислам на кучињата не на овие квази љубители на животни ) Чипување не бега во најбрзо можен рок.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Ми иди да ви изнакарам се овде,ај да не се изразувам...
Да пишеја дека ја касна куче,а не и платија пари,ќе речевте аххххх овие не водат грижа ни за кучињата,па камоли за луѓето!
Сеа дека и дале пари демек многу се,ова она ... и вие не знајте шо сакате.....

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Не се чудите за сумата. Пред некое време во ЈСП комшиката имаше некој инцидент (намерно не пишувам што зашто некој со сила ќе оди глупост ќе направи) И дадоа добра сума отштета. Искрено бев изненаден од сумата, ама ете сепак исплаќале без многу проблеми и долг временски период.
На неколку места во градов врие од кучиња скитници. Пред некој ден кога се враќав дома на влез на улица ми се пуштија 5 сум бегал по другата улица ќе ме искинеа гадовите.
Тие кои ги бранат може правата во анус да си ги напикаат.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.743
Поени од реакции
35.603
Пред некој ден кога се враќав дома на влез на улица ми се пуштија 5 сум бегал по другата улица ќе ме искинеа гадовите.
.
:(Штета:(,
Не си знаел за пресудава , инаку со сила ќе им се фрлеше во глутницата, па да лапнеш убава паричка
1 куче = 13.000 евра
5 кучиња = 65.000 евра :D

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.755
Поени од реакции
4.526
Си тужела си добила нема заебанција со судството во Македонија не сме ние на пример корумпирани како овие на запад што ни бараат цело време совети за реформи.
И на крај на здравје нека и се за убаво да си ги потроши.

Kajgana Shop

На врв Bottom