Кога ќе го допреш дното

• Креатор на темата Креатор на темата snegulka*
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
Не знам од каде да почнам ни како да завршам.Не знам ни дали е паметно што ја отворив темата..а искрено и не знам што да пишувам само знам дека ужасно ми треба да се искажам.
Што да прави човек кога ќе го допре дното?

Дали има сонце после дождот,дали има убаво после толку лоши работи?
Дали некој ќе ми го врати мене времето кое го поминав во болка?
Во исто време .сакам и мразам,во исто време се тргам но и не се откажувам,немам надеж а имам желба.Толку емоции во исто време.Збунета,задушена.
Сакам да ми одговори некој кој имал искуство во ова.

Не секогаш после дожд оди сонце некогаш и бура следува но тоа е животот имаш премногу препреки кои мораш да ги поминеш што повеќе тешкотии ти задава животот толку посилна личност си. Секој бил во таква ситуација без разлика дали поради љубов оставена или поради некои слични работи тоа е животот мораш да научиш да живееш и сама бидејќи како и да еднаш мора да ни заминат најсаканите во животот дали било родителите својата љубов еднаш ќе заминат но затоа мораш да бидеш храбра и да продолжиш понатака сеќавајки се на убавите моменти во животот. Гледај секогаш да бидеш комуникативна да запознаваш нови луѓе... кога и да дојде некој тежок момент сети се дека предходно си имала сличен проблем кој бил надминат... така и овој ќе помине а и следниот проблем. Животот нема да биде интересен ако нема проблеми, мака, разочараност,среќа,љубов.. итн. Секогаш постои Ден и ноќ така и во животот потојат убаво и неубаво секогаш ќе имаш убав момент но и неубав затоа главата горе и знај дека ќе помине се само гледај да направиш самата да ти биде поубаво немој да бидеш зависна од другите да ти го прават убав животот. (y) И да цитирам еден член од форумов кој вели И кога сите не веруваат во тебе самиот верувај во себе си !!!

А јас викам можеби не можеме да направиме преголеми нешта но затоа можеме да направиме мали нешта со многу љубов.
Без разлика колку и да ти е тешко верувај во себе си... а ако веќе бараш човек кој ќе те сака и мислиш само на тоа... остави не мисли толку на тоа не е се во љубов. еднаш и ти некогаш ќе имаш човек кој ќе те сака и тој тебе само гледај да го задржиш (y) кога ќе го имаш

Поздрав и се извинувам поради рефератов :confused:

ne toj,jas nego...uste pred 6 meseci

Ааа, тоа е веќе друго :)
Епа да дадам одговор тогаш. До дното не си. Ама не викам дека не може да се постигне. Пример, типот да си фати женска да си продолжи со животот а ти и по година, две да плачеш по него. Тогаш си на дното, гарантирам. Попаметно ти е да се опавиш и да си продолжиш со животот (y)

Се обложувам дека додека плачеш ти по него, некој друг едвај чека да излезете. Па зошто не си дадеш себеси една убава шанса, наместо да губиш време на некој што очигледно не вреди? :)

Абе другар ако некогаш оставиш или те остави не е тоа дното (n) верувај :)

Па тоа и викам, не е. Не е тоа нешто кое не може да се надмине. Повеќе зависи од тоа колку цврст карактер си.

Не знам од каде да почнам ни како да завршам.Не знам ни дали е паметно што ја отворив темата..а искрено и не знам што да пишувам само знам дека ужасно ми треба да се искажам.

Во исто време .сакам и мразам,во исто време се тргам но и не се откажувам,немам надеж а имам желба.Толку емоции во исто време.Збунета,задушена.
Абе аман !!!!!!!!!
Што се сакалдисуваш толку ? Ова е веќе плач за внимание,слушај девојче не си малечко најди другарка братучетка комшика истреси се што ти лежи на срце, не си единствена што поминала низ посрани емоции не си единствена на која што и раскинале.
Мислам кој курац девојко не е крај на светот нити на некого му е гајле,гледаш според реакциите.
Не си го допрела дното со тоа што ти раскинал сега го допираш дното со вакви патетики,ти кажав еднаш оди испијанчи се изеби се и толку.
Некогаш ти си горела некогаш тебе те горат тоа е нема бегање од тоа, или си мислеше дека ти си посебна па тебе такви работи нема да ти се случат, типот што нема да ти се смири нема можеш да добиеш уште некое гратис ебење од него и плус презир.
Не се понижувај во јавност, нити некој ке ти помогне нити сакаш некој да ти помогне едноставно си бараш внимание.
Наместо сожалување почни да бараш некое курле.
Втора опција иди обеси се ебате глупото ебате.
И зошто добивам чуство дека некој не ТРОЛА цело време ?????

Абе аман !!!!!!!!!
Што се сакалдисуваш толку ? Ова е веќе плач за внимание,слушај девојче не си малечко најди другарка братучетка комшика истреси се што ти лежи на срце, не си единствена што поминала низ посрани емоции не си единствена на која што и раскинале.
Мислам кој курац девојко не е крај на светот нити на некого му е гајле,гледаш според реакциите.
Не си го допрела дното со тоа што ти раскинал сега го допираш дното со вакви патетики,ти кажав еднаш оди испијанчи се изеби се и толку.
Некогаш ти си горела некогаш тебе те горат тоа е нема бегање од тоа, или си мислеше дека ти си посебна па тебе такви работи нема да ти се случат, типот што нема да ти се смири нема можеш да добиеш уште некое гратис ебење од него и плус презир.
Не се понижувај во јавност, нити некој ке ти помогне нити сакаш некој да ти помогне едноставно си бараш внимание.
Аман бе зарем да и помине треба да иде да се изебе со некој и да се напије :cautious: који ти курац
--- надополнето: 4 јули 2012 во 16:47 ---
Па тоа и викам, не е. Не е тоа нешто кое не може да се надмине. Повеќе зависи од тоа колку цврст карактер си.
Токму така (y) јас идев со девојка скоро 5 год еве раскинавме пред скоро пола година но еве ме пак сум жив можеби ми е тешко но сепак ќе преживеам така да ...

Абе аман !!!!!!!!!
Prvo ne mi raskinaa,tuku raskinav...bev premnogu gorda togas a sega mi e macno,patam.
nitu malku ne placam za vnimanie ,samo razgovor,nekoja prikazna plus da slusnam,vakva slicna .....zaklucok...Gordosta ne me odnese nikade

BrokenHeartedGirl
Нешто во овој стил? :) знам како е во слична ситуација бев и јас а после тоа го направив видеово преку кое се искажав самиот себе си :) но совет од мене уживај животот ти дава премногу убави работи само треба да ги видиш и да ги зграпчиш со рацете (y)

Prvo ne mi raskinaa,tuku raskinav...bev premnogu gorda togas a sega mi e macno,patam.
nitu malku ne placam za vnimanie ,samo razgovor,nekoja prikazna plus da slusnam,vakva slicna .....zaklucok...Gordosta ne me odnese nikade
Тоа на себе си го кажуваш на мене или на сите останати во виртуелниов свет ?
Кого се трудиш да го убедиш секој втор пост ти е на таа тематика,секое второ пишување ти е за тоа.

Само мртов човек го допрел дното.. никој друг. И додека дојде тој момент, секогаш ќе има полошо и подобро, но никогаш дно.
После дождот ќе има сонце, после сонцето снег, па тропски горештини... Динамика без која животот би имал недостаток на волја за живеење.
Никој никогаш нема да ти го врати времето кои си го поминала во болка. Но тоа само по себе има рок на траење. Еден ден, ќе дојде друго време кое ќе ги исфрли лошите сеќавања и негативната енергија. Сегашноста ќе постане минато.. а ти ќе се осеќаш многу посилна и поискусна. Си научила од грешките.
Млада си, имаш доволно сила да се бориш низ животниот лавиринт, и сосем нормално е да не знаеш по кој пат да тргнеш. Но сепак, имаш време за експерименти, кое е најголемиот подарокт што младоста го пружи.
Значи, ако за тебе вреди, пробај измени нешто, пробај стапи во комуникација со него. Имај лимит, покажи дека цениш едно пријателство, но никако дека си зависна од врска. Тоа може да биде голема грешка.
Ако треба, "спушти се" две-три скали подолу, и пробај со друг пристап. Ако на било каков начин те посакува.. и тој ќе се спушти и ќе ги следи твоите чекори.
Не барај работите да се изменат преку ден, биди трпелива и имај разбирање дека сите ние имаме различни погледи кон реалноста.
Не ги анализирај само грешките кои биле наравени... присети се и на убавите моменти кои биле дел од вашето пријателство.
На крајот сепак сама ќе одлучиш.. Овде гледаш само букви, а во мислите ти се врти сосем друго..
Не чекај некој да те сожалува, и да ти "помогне" во постљубовната депресија... Има шанса да бидиш злоупотребена и да патиш.
Ако евентуално сакаш да свртиш нов лист, прави го тоа многу полека, без големи желби и очекувања.. и најбитно од се - без помисла дека кај некој друг ќе го пронајдиш тоа што не си го добила од бившиот.. Можеби ќе доживееш подобро или полошо... но никогаш ништо нема да биде исто.
Затоа не брзај со одлуките, љубовта понекогаш знае да изненади. Тркалото се врти...

Почни да практикуваш она што го вели Саманта во потписот твој.
Веднаш ќе почувствуваш подобрување.

Абе аман !!!!!!!!!
Што се тресеш бе ти..

Иначе девојче, ти кажа тетка Рајна у вториот пост на темава, немој да се нервираш толку :)

А тогаш си глумела п***а а сега ти е тешко?
Не ја знаеме другата страна од приказната.
Колку му било на него тешко?

Сума сумарум... малце ти е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom