Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Луѓе бегаат од Виста ти си запнал да ја инсталираш. Нема никаква поддрша за виста. Виста е исто што и Win Milenium - промашена инвестиција.

Ако веќе си запнал пробај го ова.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Sakam da go instaliram windows vista. koga ke go uklucam toa setup, ke pricnam install windows, i posle ke mi izlezi: windows was unable to create a required installation folder . Error code: 0x8007000B

Resenie?

Dokolku e potrebno za spojuvanje so druga tema, spoeteja.
Тоа ти е предзнак и мој совет.. И да го решиш проблемот, не инсталирај Виста. :pipi:
И највероватно имаш проблем со админиските права и сетинзи.
Инсталирај како админ, и провери дали имаш заебани "broken" фајлови.
1) http://windows.microsoft.com/en-US/windows7/How-do-I-run-an-application-once-with-a-full-administrator-access-token
2) http://support.microsoft.com/kb/929833

Г

Гучи

Гостин
Ако толку си запнал по Виста, симни си ја наново инсталацијата од друго место :)

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.755
Поени од реакции
4.526
Sakam da go instaliram windows vista. koga ke go uklucam toa setup, ke pricnam install windows, i posle ke mi izlezi: windows was unable to create a required installation folder . Error code: 0x8007000B

Resenie?

Друже најискрено за*еби Вистата само нервози ќе си имаш.Ако ти треба помош пиши порака доунлоадирај си пиратски Виндоус 7 и готово(ако ти е за домашна употреба ако имаш фирма и да купиш нема да ти биде проблем).
Ние најпиратска земја сме така да барем ќе си ги скратиш маките.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334

Resenie?

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_other-windows_update/vista-error-code-0x8007000b-cant-install-sp2/7b24cc49-fb51-41ee-b2f6-2dd150d33e8d

Не ти треба виста!

Вистата ја дотераа тек со сп2, но нема резон да ја инсталираш кога веќе го има вин7

K

kalimer0

Гостин
Освен Кајгана неможам да отворам ниедна веб страна :( Користам Chrome проверив со исклучен Firewall друго не ми текнува што може да биде?

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Освен Кајгана неможам да отворам ниедна веб страна :( Користам Chrome проверив со исклучен Firewall друго не ми текнува што може да биде?
Ај отвори со друг browser види шо ќе каже..

Член од
29 септември 2011
Мислења
233
Поени од реакции
25
Друже најискрено за*еби Вистата само нервози ќе си имаш.Ако ти треба помош пиши порака доунлоадирај си пиратски Виндоус 7 и готово(ако ти е за домашна употреба ако имаш фирма и да купиш нема да ти биде проблем).
Ние најпиратска земја сме така да барем ќе си ги скратиш маките.
abe da ti kazam pravo, nemam dovolno ram memorija za windows 7 inaku, ke go go instalirav i nego, endas go daunlodirav, i ko ja ukluciv aplikacijata, za intaliranje, mi pisuvase deka mi trebalo 512 mb ram, a sum imal 256 mb.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.755
Поени од реакции
4.526
E
abe da ti kazam pravo, nemam dovolno ram memorija za windows 7 inaku, ke go go instalirav i nego, endas go daunlodirav, i ko ja ukluciv aplikacijata, za intaliranje, mi pisuvase deka mi trebalo 512 mb ram, a sum imal 256 mb.
Епа тогаш или купи рам(ако си во можност не е скапа)или инсталирај си ХР пошто Вистата нјалоша од сите е ,а и ресурси зема сигурно повеќе од 7-ца.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
i za XP 256 e slabo duri. Doma imam eden kanta PC sto sedi radi reda tatko mi solitaire da igra, so 512 na XP SP3 e sudbina sporo, ne pa so 256.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.855
Поени од реакции
12.392
Од постарите рамови да се најде е поретко плус поскапо. Мене ми цркна старата плоча и еден рам модул па едвај најдоа слична генерација плоча (заради стариот процесор Атлон 4600) и постар рам-поскап. Плус САТА 2, побарувањата за напојување на новите графички (ако ја менуваш) и лежиштата за новите процесори...све се усложнува.
Затоа и за вакви генерациски прелази мислам дека не се исплати поголема доградба освен можеби РАМ-от

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
Може да се инсталира и на 256 ама само32битната, само не си гуглал доволно, само треба winsetup.dll фајлот да се отвори во hex едитор и да се едитира еден стринг, да се сејвне и да се врати фајлот во исото. Најдобро да ја инсталираш Starter верзијата како основна али за да ти ја понуди која верзија сакаш да ја инсталираш стартер/хоме/про/ултимејт треба /Sources/ei.cfg фајлот да го делетнеш од инсталационото iso.

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Помош драги форумџии ....пред некој ден пробав да упалам едно куќиште уште од пред 7-8 години купено и ми бара нешто во врска со Floopy... дали знаете што да праам? да го носам на мајстор или ??
Благодарам однапред на помошта:)

K

kalimer0

Гостин
Ај отвори со друг browser види шо ќе каже..
Исто. Сега пак работи нормално :confused:
Деновиве 20 минути во денот седнувам на компјутер цело време е братучед ми и ми има поебано нешто...

Kajgana Shop

На врв Bottom