ни македонка ни албанка,бошњакиња е ...
Јас сум бошњак
и не гледам зошто мајка ми би требала да е македонка за мене македонски да ми е мајчин јазик покрај босанскиот.
Овде сум се родил,овде сум се школувал на македонски јазик,не гледам пречки никакви.
--- надополнето: 1 јули 2012 во 02:35 ---
Единствен Бог е и тоа НИЕ не буни нас што не сме арапи,во арапскиот јазик тоа НИЕ се користи за самовеличање.
самиот Кур'ан е чудо и голема вистина,а не само небата..
но моментално муслиманите имаат поприоритетни работи,а тоа е исламско образување,учење за основите на исламот,зацврстување на иманот(верувањето) и слично...
И се слагам со тебе дека исламот и христијанството се тесно поврзани се додека Иса а.с(Исус) е само Божји пратеник.
--- надополнето: 1 јули 2012 во 02:41 ---
“Kada im se kaže: "Ne remetite red na Zemlji!" - odgovaraju: "Mi samo red uspostavljamo!" Svašta! Uistinu, oni nered siju, ali to ne osjećaju.” (el-Bekara, 11,12.)
Во исламот за се има ред,тоа е шеријатот.
А тие анархисти,ако може да се наречат муслимани кои не судат според шеријатот во исламски држави сите сме сведоци како завршија..
гадафи,мубарак,бен али...Аллах ги понижи,покрај толку милијарди и злато на крајот како кучиња умреа..
--- надополнето: 1 јули 2012 во 02:55 ---
хмм сстар завет прифаќате...тамуј не се спомнува Исус нели
Да,се знае.
Закопан е во Медина,не далеку од неговата џамија.
Кога веќе праша за тоа,да објаснам уште дека на муслиманите им е дозволено да го посетат гробот на Мухамед а.с.,ако патот ги носи натаму или ако биле на Хаџ па кога веќе се таму може и да го посетат гробот.
но не им е дозволено СПЕЦИЈАЛНО заради тоа да тргнуваат на пат и да одделуваат пари за тоа.. како не би се појавувале несакани ситуации од кои исламот е чист,како што е на пр. упатување на дова(молба) на гробот,односно да не се земе за некој вид на божество гробот на Мухамед а.с или било кој друг гроб.
Гробовите во исламот е дозволено и препорачливо од време на време да се посетуваат само заради сеќавање и земање поука и лекција,ништо повеќе.
--- надополнето: 1 јули 2012 во 03:15 ---
Куранот ја признава книгата со која Иса а.с.(Исус) бил пратен од Бога,а тоа е Инџил.
Библија(грчки Библос во превод значи Книга),и интересен е фактот што во содржината на библијата можат да се најдат сите зборови освен зборот БИБЛИЈА
најдени се многу контрадикторности во библијата што е само доказ дека е напишана од луѓе и како таква секоја година доживува некакви ревизии,бришења и додаванја,со што ја губи автентичноста и потврдата дека е божји говор.