Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Драга...

многу ми фалат будењата во 7.30 на сабајле за да си играме, гушкање, трчање низ двор, ми фали тоа дека кога ме боли нешто те нема да дојдиш со трчање и да се галиш, ми фали топлината која ми ја држеше до срцето кога и да се случува нешто лошо. Ми фалат игрите со пајачето, ми фали погледот кон кафезот на коко а него го нема да спие до него... Ми фали да се галиме со носината, да ми спиеш на врат, 2 ден се разбудувам, и одам несвесно да му ја отворам вратата...

те сакам томи.... :(

dscn5581r.jpg

dscn5601b.jpg

Абе ајдее ќе им честитам роденден на некој курлевци. Преку к*р веќе.
Сфатив дека пголемиот дел од животот го поминувам во слушање музика пошо лаптопот ми брчи ко ненормален.
[ Некоја филозфија за животот и љубовта од делото ,, Војна и мир ‘‘ искажана од страна на еден од милионите ликови кои неможат да се запамтат во делото ]
I.T.
Сеа ќе ти испукаф нешто али не го иде.
Скопски сленг, бенг бенг, се видов во листата на пријатели на Фејс.
Ве мразам, ве мразам сите вас москитос. Зошто баш на стапалата, зоштооооо ?
Ец,ец баба..
Ќе бегам во туѓина, во далечна земја егзотична... се шалам бе. Ќе го идам во Охрид, во Градиште.
Јаоо брат дури сеа дознавам дека вц-ињата биле заеднички. Уфф бљак. Ќе си се исерам дома за сите 10 дена.
( Е тука иде некоја тажачка во врска со љубовта, пошо не знам да се додворувам )
Биги и Џеј Зи, а вториов од секогаш сум го мразел.
Преѓе пред магазата каков џез си слушав, милина.
( Тука плукам по кошаркарите и тренерот )
ХЦ муабети на сред парк.
Многу убај женски има на овај светов јеа.
580064_3012686891265_799620056_n.jpg

Јел мислиш пиздо ?
Разликата е евидентна.
Ех да си имав еден добар пар на цицки тука до мене, ех ама сум horny. Би ја рокал доги стајл 3 недели без престан.
Сеа една исповед на душата.
Го гледав оној филмот 3 метри над небото, така се викаше ?
Која ебештија то женското еј ц,ц,ц..
Абе другар овде умира та му квичи - не мислиш ти на мене, само за себе си мислиш. Море марш у пичку матер глупача една се да ти ебам. Ама ме напна еј, која пуфла. Да ми беше до мене ко ќе ја клаев една немаше да мрдни.
Боо ама плачење јас на филмот еј, партали.
Ми се ебе кајганоооооо и плус мака ми е да дркам сеа. Ај нона што сум го кревала рака хеј.
Да најдам некоја МИЛФ таму во ОхридоН ќе ја растурам.
НЕ ми се пуши трева, не сум ок..
Имаш многу кренати членови на форумов, затоа неам респект кон никој.
Немам инспирација.
Јас сакам само да те ебам, курвооо кој со тебе раководи.
Ко ќе гледам некој 18 годишни фаци се ми изгледаат постари. Јас вака ко ќе се гледам ко 15 години да имам, а со брадата кревам до 16/17.
Без в сум бе разберете еднаш. И се си мислам дека сум посвоен.
Би ебел сеа и нешто мрсно,грдо. Да прска крв на сите страни.
Бубалицо,, бубалицо една. Пуши кур, бубалицооо.

Незнам дали ми се зашемети мозокот од вишњовачана, бидејки си се налеав, или па стварно овие од Сител урочуваат со рекламите за повторување на историскиот успех. Се покакаа со рекламине за ракометарите и тие кутри утнаа работа, сеа исто ќе биде и со овие, осеќам :pos:

Ко без мерак да играа бе Драга, се влечеа по терен ко некои пекмези. Да не бидам лоша, ама може да испадне дека на европсконо им се посреќило само.

Ми ја зачинија вечерва со нервоза.

Мислите дека ако се одделите од технологијата на 2 дена, сте напраиле којзнае што. Тоа е достигнување за вас, да не праите нешто, наместо да напраите нешто. Зошто за да не праите нешто, ви треба волја, ама за да напраите нешто ви треба труд освен волја.

А во поново време труд е збор што се однесува на copy paste. За све има pattern за правење и веќе осмислено решение. Ама успехот понекад доаѓа по потешкиот пат и понекад треба да си нешто поише од работник, нешто поише од добар извршувач на задачи, занаетчија.

Ја хејтам флексибилноста, тоа е македонска работа, и е полесно решение, пошо за инерција ти треба тврда глава, троа да си малце потежок, да си ко глупите рапери ' I'm the best', наместо 'call me maybe'.

И разни луѓе без валидни поенти може да звучат паметни преку интернет, али witty пишувањето се должи на вежбање и сакање зборовни игри, но не мора да значи и здрав разум. И на крај имаш 20 лајка за колумна од кои 15 се заради духовитоста.

И олабавете ме од тоа како многу учите, односно не мора тоа да го претставувате како нешто full of fun, а после да се жалите дека имате уште X испити ;
Што убаво залади на тараса, ладен планински чај и огромно книгиште биохемија:гик:. Поминато скоро се, уште циклусот на уреа и идам на спиење...
. Тука важи она класичното дека прав фраер не кажува никогаш дека е фраер.

Уствари правите фраер/к/и што јас ги знам не се општо познати како фраер/к/и, баш се онака keeping a low profile. А од друга страна, не ми се свиѓа коа некој мисли дека неговиот живот треба да го живее у тајност. Ко што има една песничка; 'не верувам во луѓе кои се кријат и никој ништо не знае за нив, не верувам во богови кои спијат, и знам дека сум исправен и жив.' Некако се враќам на првиот коментар за технологијата, односно дека нивното 'тајништво' се должи на сето тоа следење на луѓе што можеш да го правиш денес, на хејтање потраги по внимание и сѐ тоа.

Али тоа, потраги по внимание, поише го разбирам него да треба некој да го испрашувам кај бил на одмор, а едвај да сум дознала дека бил. Го разбирам и е толку широко распространето пошо сме во транзиција на секој начин. Меѓу другото и со реален живот vs. Нет. Затоа и луѓето со его ко на слон се наоѓаат на секој чекор, на нет после 5 саати мислење имаат можност на пишат нешто што ќе собере триста лајка и ондак мислат дека се паметни, а во живо скрстуваат кратки реченици за да се им се проѕирне паметчето.

Ова се мал дел од стварите што ми сметаат, но не ми сметаат стварно пошо доминира желбата да се гледам со луѓе, да бидам меѓу нив, тоа ми треба, сврхата е. Чиста среќа што можам да зборам глупости по нетови за моите животни срања и за мааните на луѓето, и тоа никако да не влијае на односот со фраер/к/ите у мојот живот.

Како, како само може некој со пари да ти купува дел од животот, у име на работно место? Кој се осмелил да го измисли тој концепт? За што? За да купиме работи кои никогаш не ни се потребни. За да јадеме ебени виршли и паштети направени од свински уши и опашки. И да купуваме шминка парфеми, и ... кој ве ебе, seriously?

Кајгана,исплашена сум како мало дете, а се ке биде во ред. Знам дека се ке биде како што треба. Трети ден не сум си била дома. Само ке ме нервираат како што сум напната, па ке треба после да се објаснувам. Сеа сум сејф форм евритинг, никој не знае кај сум, се кријам позади ролетниве, и тоа ке трае уште денес. Од утре почнувам битка. Сега сум во подговотвки. Утре победувам. Аман животов, цел битки ми е. И четврток иам една битка, што ја војувам секоја година. И секогаш губам. Таа битка никогаш нема да ја добијам.
А оваа битка, позади ролетниве е најубавата. Поим немам што добивам,а што губам, ама уживам како да имам 15 години и прв дечко.
И знам дека е модерно да ти залепам песна сеа, ама јас секогаш каснам со трендовите. АЈ Форест ке стаи песна.

Кајганче!
Првата етапа вчера ја комплетирав.Денес почнувам со втората, малку построго и појачано од претходно.На добар пат сум и многу сум среќна ради тоа:X3:.Третата етапа ќе биде најтешка, но ќе гледам да бидам упорна и посветена каква што сум сега.
Пиев многу убаво кафе сабајлево, малку поскапо но цената не се споредува со уживањето во ветерчето, лаганата џез музика и насмевката на келнерката, а да, и на мојот Гај Пирс:love:
Убаво ми е Кајганче, не се жалам.
Идам сеа да одморам и после да тресам гузица:LOL:

Yesterday my wisdom teeth were pulled out, now I'm taking a rest with my sister! :)

Ова на Фејсбук страната на Надал...

Него вчера, мене денес ми ги вадат умњаците...:cool: Едни сме, ние сме, тие сме...:cool:
Има нешто у универзумот, поврзани сме....:sneaky: Само што он си го лади во Мајорка, јас си ја пржам во Скопје. Ама спротивностите се привлекуваат нели? :icon_mrgr:

Вечер кошарка ќе гледам со оток. Плус со затворена уста пошо нема да можам да се дерам ваљда... а јас секогаш се дерам. :icon_lol:
За тоа се живее...

Ова на Фејсбук страната на Надал...

Него вчера, мене денес ми ги вадат умњаците...:cool: Едни сме, ние сме, тие сме...:cool:
Има нешто у универзумот, поврзани сме....:sneaky: Само што он си го лади во Мајорка, јас си ја пржам во Скопје. Ама спротивностите се привлекуваат нели? :icon_mrgr:

Вечер кошарка ќе гледам со оток. Плус со затворена уста пошо нема да можам да се дерам ваљда... а јас секогаш се дерам. :icon_lol:
За тоа се живее...
Oh goodyy, you gon' get high.
Take the blue pill :vozbud: or was it the red :unsure:

Passed down to you...

Реков јас во илегала ќе идам...

Не е од мрзење на човештвото, тоа е какво е.

Тhe reason is a fuckin` survival
So says Saladin

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom