- Член од
- 29 август 2008
- Мислења
- 2.646
- Поени од реакции
- 931
Најди нешто поквалитетно, тоа е се што може да се каже.Некој нешто во врска околу хранава што има користено или му е познато
Cibau Puppy Large Breed
Најди нешто поквалитетно, тоа е се што може да се каже.Некој нешто во врска околу хранава што има користено или му е познато
Cibau Puppy Large Breed
Телешки коски давај му.да ми кажете нешто во врска со коските, мојот пит напуни 7 месеци и до сега му неам никаква коска дадено, сакам но не знам што какo
од свинско, ребра едно друго, може?? или пак какви да му земам?
Не е во класата на Еукауба, Ројал Канин, Пурина ПроПлан и сл. премиум брендови ... но сепак не е и од оние ѓубрињата Педигри, Фрискис, Чапи, Дарлинг, Миглиор Кане и сл. отпадоци.Некој нешто во врска околу хранава што има користено или му е познато
Cibau Puppy Large Breed
Свински никако, пилешки никако, најдобро ти е говцедски бут ако најдеш, најголема, но и добто се дроби така да нема да му прави фрка со црева и желудник.да ми кажете нешто во врска со коските, мојот пит напуни 7 месеци и до сега му неам никаква коска дадено, сакам но не знам што какo
од свинско, ребра едно друго, може?? или пак какви да му земам?
Знам дека не треба да се дава свинско месо, ама свински коски?Свински никако, пилешки никако, најдобро ти е говцедски бут ако најдеш, најголема, но и добто се дроби така да нема да му прави фрка со црева и желудник.
Бројот и количината на дефикација зависи од повеке фактори,од кои се разбира во прв ред спага количеството и кавалитетот на храната кое животното ја прима а потоа останатите физиолошки механизми да таа храна се преработи и искористи од старана на истото.Очигледно е дека колку повеке животното изметот го задржува во себе толку повеке цревата ја ресорбираат водата од него поготово во овие жешки периоди со цел да се спречи дехидратација на самиот организам,со што би дошло до цврст измет и опстипација (зтнување) на цревата,нормално ова се случува кај животни кои имаат таканаречени мрзливи црева,како и животни кои слабо примаат течности што не е случај кај твоето милениче колку што можам да забележам од твојот пост.Доколку цревата на животното нормално функционираат во однос на перисталтиката,самото животно колку и да сака да го спречи рефлексот на дефикација во краен случај,нема да му успее .Така да доколку твоето куче има здрав дигестивен тракт и го храниш со квалитетна храна и прима доволна количина на течности,мислам дека не би требало да се јават никакви проблеми. А доколку те интересира колку пати треба куче да дефицира дневно тука ке најдеш многу различни мислења,што значи дека таа бројка зависи од претходно напишаното се разбира доколку нема никакви патолошки состојби во системот за варење.Да ве прашам нешто. Незнам дали е нормално или не, али кога шетам Бела наутро си ги праи сите работи, кења и моча. Пошто не ја шетам поручек, многу е жешко, ја пуштам во двор и само моча. После ја шетам, па и давам да јаде и држи до сабајље да сере. Прашањето ми е, дали ако држи цела вечер ќе и стане нешто?
Не ја менувај храната,хрени го со тоа со што си го хранел и до сега,а гледаш и самиот дека кога сака да оди по надвор тој те известува,така да немаш потреба да се грижиш дали ке му биде нешто ако не оди по надвор по што едноставно не може да не оди и кога бара надвор носи го по што дома ке ти нправи белја.А на него нема ништо да му се случиДобро ова беше малце ептен стручно за мене. Значи, Бела јаде Royal Canin, луѓето ми ја препорачаа таа, и јас од мало до сега му немам сменето храна. Освен понекогаш кога ќе снема и правам ориз со месо, кога јаде ориз одма после плаче за шетање, и не издржува додека не отидме на местото кај со ги обавува работите, а кога јаде само Royal Canin, е друго. Пие нон стоп вода, и ја менувам постојано, нема ден а да не ја сменам со свежа ладна вода.
тешка раса се.Ако не се социјализираат правилно,знаат да станат агресивни,територијални.Не им веруваат многу на непознати лица.А пак од друга страна,ако е соодветно чувано,социјализирано од мало,многу посветени и лојални кучиња,верни на газдата.zdravo ljubiteli na kucinja! sakam da ve pitam za rasata sar pej na lik kucencata mi stojat mnogu ubavi dali se agresivni ili nesto takvo posto imam mali decinja