Ангола - Македонија (88:84) | Квалификации за ОИ, Лондон

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Нашион рекет ко швајцарско сирење... Ај може и боље со Русите во четврт бар нема некои црнци да ми рипаат таму, клај-клај ќе си ја тегавиме со русите.

Се разбудивме во последна четвртина да игравме од почеток така ќе ги победевме ама тоа е тоа ова нека биде лекција за утре и од старт да почнеме да играме како во последната четвртина и верувам дека ќе победиме.

Нов Зеланд...и потоа Русија...која е редно да ни исплати за се до сега...не е се загубено...
"Со СРЦЕ за МАКЕДОНИЈА"

Слаба одбрана и мизерен шут за три..така и Тринидад и Тобаго нема да ги добиеме.. а еден од Анголците многу ми личеше на Мајкл Џордан,штом го видов знаев дека тешко ќе добиеме :mad:

Немаме простор да се повикуваме на СРЕЌАТА, затоа што среќата секогаш е во нашите раце, само прашање е колку правилно знаеме да ја искористиме.
Сме можеле да дојдеме до - 2 разлика, а во првото полувреме имаме - 17 разлика, значи касно се сетиле каде грешат. Шутирање од неизградени позиции, форсирање тројки, слободен простор за да шутираат тие не ни оди во прилог во никој случај.
Се надевам дека вечерва со ладни глави ќе си ја анализираат играта, тактиката и утревечер ќе ги видиме во поинакво светло.
На почетокот мислев дека Анголциве немаат топка видено:icon_mrgr:, иако знаев дека се најдобрата африканска екипа, со 5 последователни настапи на Олимписките игри.Не дека Алголците се подобри од нашите дечки, туку нашата репрезентација одигра лошо.

Мислев дека Шундо е врвот за тапа тренер, ама изгледа Лазовски му е конкурент:tapp:

Прво кој кур Гечевски доби поголема минутажа од Самарџиски кој изигра без грешка.
Кој кур Чековски поголема минутажа од Николовски...
Илиевски повторно скоро цел натпревар го игра...
Многу клучни слободни промашија а Антиќ 10 пати сам се најде една не погоди:facepalm: Бо повеќето од натпреварот беше незабележителен. Згора на сето ова кога ќе го додадеш и билансот за 3 во прво полувреме и офанзивните скокови во второ...па 4 разлика и не е лошо.:confused:

Гечевски се изнаигра, а ништо не направи. Цигани што му се до муда му фаќаа топки под кош. Кире Николовски на клупа седи, Станко ми игра...

И на крај се разбира како и против Црна Гора и тука слободните ни го е*аја , како не се освестивме :place:

Напизден сум триста посто.
Дозволивме едно племе афричко да не тепа у кошарка.

Премногу ноншалантен пристап на игра, освен близнаците никој друг не ми остави впечаток. У одбрана никаква игра примаме многу кошеви, ни се расшетуваа низ рекет, скокаа како сакаат. Уз дужна почит на Гечевески ама бољи придонес на утакмицава ќе имаше ако му го отстапеше местото на Самарџиски.

Си скршивме нога самите себе си со поразов.

Со која игра бе ќе е победиме русија? се читате малце?
и да, доколку победиме со нов зелан , нов зеланд да победи ангола тогаш има калкулации и за прво место но и да испаднеме..

Очекував пораз искрено,тапа бевме цела утакмица на крај се разбудија малце,али како беше она касно палиш.Лазовски е катастрофа мислам кога ке заврши ова треба да се ликвидира,воопшто не ми се свиѓа како тренер,ех Марин бе фалиш и тоа како :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom