Под копитата на сатаната

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.416
Поени од реакции
5.086
Пропагирањето идеи е дел од демократскиот дијалог. Секако, ти можеш да се подбиваш со кого сакаш, да реагираш како сакаш, да креваш на клоци и да се силиш. Не ти се мешам во стратегиите.

Но, кога го се обидуваш да го одземеш правото на другите јавно да искажуваат и практицираат религија тоа тебе те става во групата предводена од еден фраер со залижана фризура и кратки мустаќи.
Не се обидувам да им го земам правото на некој да практикува некоја религија, како што имам многупати пишано, нека веруваат во што сакаат, но нека бидат спремни на жестоки критики и потсмев кога тоа го искажуваат јавно, или уште полошо кога го пропагираат.
Мислам и самиот може да ја забележиш реакцијата на атеистите на форумов, но и пошироко низ пространствата на Интернетов.

За правата.... оди практицирај или искажувај нацистички ставови во Германија, една од најдемократските земји во светот...
За се постои граница, кога нешто му наштетува на современиот човек.

Реакцијата на атеистите е иста како и на вегетерјанците, обожаваат да покажат колку се тие кул со тоа што го прават а другите се сељачана.Ете толку можам да ти кажам како умерен верник.
Сосем погрешна аналогија.
Едниве од едната страна имаат факти, другите не.

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079
Не се обидувам да им го земам правото на некој да практикува некоја религија, како што имам многупати пишано, нека веруваат во што сакаат, но нека бидат спремни на жестоки критики и потсмев кога тоа го искажуваат јавно, или уште полошо кога го пропагираат.
Мислам и самиот може да ја забележиш реакцијата на атеистите на форумов, но и пошироко низ пространствата на Интернетов.

За правата.... оди практицирај или искажувај нацистички ставови во Германија, една од најдемократските земји во светот...

Сосем погрешна аналогија.
Едниве од едната страна имаат факти, другите не.
Секој си има свој факти...и реагираат 5 просветлени “атеисти“
И да,и во Германија има луѓе што активно практицираат нацизам...
А “современиот“ човек нема да издржи уште долго бидејќи сам се осудил на пропаст.Од една страна ги злоупотребува земјените ресурси за профит а од друга страна,тестовите за бременост на педерите секогаш се негативни а бројот им се зголемува :):):)
А каде е границата за современиот чевек да не си наштети себеси,или “самоубиство“ според совремемите норми не е злодело.
Зошто под религија асоцирате радикализам?

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545

Замараш, а што е побитно извртуваш и лажеш. Ме мрзи пак да копам по постови. Ти дечко тврдиш дека религијата треба да се уништи бидејќи носи само зло. Овие последниве постови се само продолжение на таквите твои наци бладања.

Дрвењата за демократија, граници, и за современиот човек испробај ги на некое неписмено детиште кај тебе у маало. Твоите закани за дигање на клоци и слепа омраза се далеку од ставови на современ млад човек кој е демократски настроен. Ти си само недозреан хејтер кој живее во заблуда дека многу знае.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.416
Поени од реакции
5.086
Секој си има свој факти...и реагираат 5 просветлени “атеисти“
И да,и во Германија има луѓе што активно практицираат нацизам...
А “современиот“ човек нема да издржи уште долго бидејќи сам се осудил на пропаст.Од една страна ги злоупотребува земјените ресурси за профит а од друга страна,тестовите за бременост на педерите секогаш се негативни а бројот им се зголемува :):):)
А каде е границата за современиот чевек да не си наштети себеси,или “самоубиство“ според совремемите норми не е злодело.
Зошто под религија асоцирате радикализам?
Нацизмот е забранет во Германија.
Современиот човек ќе трае засекогаш, бидејќи секогаш изнајдува решенија за проблемите, без разлика дали тој ги предизвикал.
Ако мислиш дека депопулацијата или злоупотребата на ресурсите ќе го доведат до пропаст се лажеш, бидејќи како што пишав погоре - за се се наоѓа решение.
--- надополнето: 2 јули 2012 во 03:39 ---
Замараш, а што е побитно извртуваш и лажеш. Ме мрзи пак да копам по постови. Ти дечко тврдиш дека религијата треба да се уништи бидејќи носи само зло. Овие последниве постови се само продолжение на таквите твои наци бладања.

Дрвењата за демократија, граници, и за современиот човек испробај ги на некое неписмено детиште кај тебе у маало. Твоите закани за дигање на клоци и слепа омраза се далеку од ставови на современ млад човек кој е демократски настроен. Ти си само недозреан хејтер кој живее во заблуда дека многу знае.
Епа ако си ме читал, си ме читал многу погрешно.
Инстутиционалната религија мора да исчезне, бидејќи нејзиното влијание многу негативно се одразува врз сите сфери од човечкиот развој.
И да, ќе дигам кој сакам на клоци ако се наоѓа на моја територија и ќе се подбивам со секој идиот кој пропагира религиски глупости, немајќи основен поим за настаните околу него.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Епа ако си ме читал, си ме читал многу погрешно.
Инстутиционалната религија мора да исчезне, бидејќи нејзиното влијание многу негативно се одразува врз сите сфери од човечкиот развој.
И да, ќе дигам кој сакам на клоци ако се наоѓа на моја територија и ќе се подбивам со секој идиот кој пропагира религиски глупости, немајќи основен поим за настаните околу него.
Имам уплав од вакви форумски силеџии како тебе -- може со багер да да се ринат на форумов. Добро те оценив, ти си уште едно недозреано хејтерче кое се џилита од зад монитор. Многу, многу далеку си од современ демократ. За саглам дискусија ти недостасува и знаење и толеранција.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.416
Поени од реакции
5.086
Имам уплав од вакви форумски силеџии како тебе -- може со багер да да се ринат на форумов. Добро те оценив, ти си уште едно недозреано хејтерче кое се џилита од зад монитор. Многу, многу далеку си од современ демократ. За саглам дискусија ти недостасува и знаење и толеранција.
Би се согласил единствено со последната реченица.
И како што може да видиш, во некои дискусии воопшто и не влегувам.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Правиот сатанизам вика нема бог пошо бог ко поим е семоќен а испаѓа или нејќе што значи не е добар, или не може што значи не е моќен а светот зло така да оттаму Шопенхауер Ниче и компанија башка пред нив хОЛБАХ раскрстиле со бог тоа е спаси не од злото а се е од Него значи и злото па како ќе те спасува од она што е нехгова волја, плус џабе му се молиш он како решил така ќе биде од него е се и доброто што е мањина и злото што е апла на видик.

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
Бидете предупредени, од нова година ова се случува на големо.

Треба да знаете дека може да ви бидат давани
лажни сонови и визии затоа не ги следете за да не ја изгубите
душата, молитва и медитацијата се од Бога.

За сите будни.

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
Страшното е ако не е вистина тоа што го пишуваш.

Член од
2 мај 2012
Мислења
216
Поени од реакции
264
Не бе друже не е проблемот до неговото знаење и толеранција, проблемот е што тука е опкружен со игноранти религиски "пророци" и напињачи, личности со изгубен контакт со реалноста и нормално тролови со лопата да ги собираш. Ти во кои спаѓаш?

Ф

ФилипМакедон

Гостин
Според мене доволно е да знаеш да процениш што е добро а што лошо,да знаеш да имаш осет за некои работи(нема потреба од забегување во религиозни,филозофски и научни работи)...во денешно време тоа се изгуби,затоа Земја стана пекол на дело...но како велат по бура иде убаво,прашањето е колку ке се задржи бурата...

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Не бе друже не е проблемот до неговото знаење и толеранција, проблемот е што тука е опкружен со игноранти религиски "пророци" и напињачи, личности со изгубен контакт со реалноста и нормално тролови со лопата да ги собираш. Ти во кои спаѓаш?
Фала многу за објаснувањето како и шо било опкружуењето. Сум пишувал на „Религија“ бајаги пред ти да се појавиш на форумов, али видиш ова не сум го заприметил. Ако стварно те интересира во кои спаѓам прочепкај и ќе ти стане јасно. Иначе мене ми е ептен јасно ти у кои спаѓаш и ич не ми се праи муабет ни со тебе ни со сите овие шо ги спомна претходно.

Член од
2 мај 2012
Мислења
216
Поени од реакции
264
Сум пишувал на темава багаги пред ти да се тртиш и мртиш. Ако стварно те интересира во кои спаѓам прочепкај и ќе ти стане јасно.
Мене јасно ми е веќе, него сакав ти да ми кажеш. И не знам што мешаш демократија кога нема врска тоа тука. Сеа ако некој дојде и почне да збори дека верува дека треба да се убиваат бебиња и да се фрлаат на лавови, ако почнам да го критикувам и јас ли нема да бидам демократ? Демек сум му го забранил правото на збор? Демократија не постои, постојат факти и мислења. Фактите се факти и никој за нив не се расправа, а за мислењата си постои консензус.
И ако некој има право да шири религиозна пропаганда (читај глупости) тогаш друг има право и да критикува. Ако он ти личел на некој со залижана коса и бркчиња, онда ти ми личиш на шпанска инквизиција.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Мене јасно ми е веќе, него сакав ти да ми кажеш. И не знам што мешаш демократија кога нема врска тоа тука. Сеа ако некој дојде и почне да збори дека верува дека треба да се убиваат бебиња и да се фрлаат на лавови, ако почнам да го критикувам и јас ли нема да бидам демократ? Демек сум му го забранил правото на збор? Демократија не постои, постојат факти и мислења. Фактите се факти и никој за нив не се расправа, а за мислењата си постои консензус.
И ако некој има право да шири религиозна пропаганда (читај глупости) тогаш друг има право и да критикува. Ако он ти личел на некој со залижана коса и бркчиња, онда ти ми личиш на шпанска инквизиција.
А ти мене ми личиш на досаден сератор кој не е партнер за дебата. Затоа инстантно ќе те одјебам.

Kajgana Shop

На врв Bottom