Мистериозно потекло на човекот

• Креатор на темата Креатор на темата El Bohemio
  • Време на започнување Време на започнување
а каква е мојата филозофија
За среќа се уште ја немаш елаборирано тука.
За да не забегуваме од причината поради која те цитирав.
Што во теоријата на еволуцијата се коси со твоите гледишта и зошто мислиш дека теоријата на еволуцијата (која ти ја нарече теоријата на дарвин) е погрешна?

За среќа се уште ја немаш елаборирано тука.
За да не забегуваме од причината поради која те цитирав.
Што во теоријата на еволуцијата се коси со твоите гледишта и зошто мислиш дека теоријата на еволуцијата (која ти ја нарече теоријата на дарвин) е погрешна?
биогнезата
пс. каде ја нареков на дарвин не ми мењај зборови

биогнезата
пс. каде ја нареков на дарвин не ми мењај зборови
Ако мислиш на абиогенезата, која објаснува како жива материја би можела да се развие од неорганска материја, тоа нема врска со еволуцијата, еволуцијата започнува да објаснува од LUCA.

Што во теоријата на еволуцијата се коси со твоите гледишта и зошто мислиш дека теоријата на еволуцијата е погрешна?

а се што е природно се гледа?
Да се гледа!
А кој видел,па да веруваме во нешто надприродно?
Во што да веруваме во измислици?
јас немам видено ни духови ни самовили ни ѓаволи,како што ги претставуваат во нивното верување,туку имам видено во овој свет,а тоа се самите луѓе,добри-лоши....
незнам што е тоа надприродно и која е потребата да веруваме во нив!

Meh covestvoto e nastanato so genetski inzenjering. Na togasnite orangutani im e dodaen eden mal sparkle da vo parceto kamen gledaat orudije i toa e dovolno.
Site nie imame takanarenceni Mitohondriska Eva i Hromoskomski Adam so razvitokot i mnozenjeto na lugeto i tie se delat vo nas ostavajki traen zapis
Megutoa ako se vrati filmot na nazad se dobiva brojka na godini koja se poklapa so pocetokot na covekovata evolucija i brojot na edinki koj go nosat toj Hromozom Eve se sveduva na nekolku sostici.
Se pretpostavuva deka vrz tie inicijalni humanoidi e izvrsen masiven genetski inzenjering od strana na nadvoresni vlijanie aka vonzemski civilizacii koi uviduvajki go potencijalot na planetata zemja vdahnuvaat rasa koja ke moze sama da rasuduva i da evoluira.

Ако мислиш на абиогенезата, која објаснува како жива материја би можела да се развие од неорганска материја, тоа нема врска со еволуцијата, еволуцијата започнува да објаснува од LUCA.

Што во теоријата на еволуцијата се коси со твоите гледишта и зошто мислиш дека теоријата на еволуцијата е погрешна?
абе теории има многу, дискутирано милион пати ...
ова со паспермијата е добро , се додека почиња од живо немам забелешки

абе теории има многу, дискутирано милион пати ...
ова со паспермијата е добро , се додека почиња од живо немам забелешки
Значи немаш забелешки за еволуцијата, односно за она што го знаеш за неа?

И штом имаш проблем ако почнува од неживо, дали имаш проблем со човек создаден од кал?

http://en.wikipedia.org/wiki/Human_evolution#Before_Homo

ajde malku podnauci deka i darvin go ima vo evolucijata ....i sto doaga posle evolutivniot proces(koj ti go postirase) so koj zapocnuva evolucijata pa ke zboruvame koj za sto znae...........................
--- надополнето: 2 јули 2012 во 01:45 ---

И штом имаш проблем ако почнува од неживо, дали имаш проблем со човек создаден од кал?
kalta ja objasniv ednas na temata na hristijanstvo ..ne gledam zosto e problem toa...covekovoto telo se sostoi od voda, od materii vo vozduh i materi vo karpi t.e. zemja
znaci voda,vozduh,zemja=kal ....

не гледам зошто би имал проблем со овој медицински факт

,,,,,,,,edna od teoriite , e deka ,,chovechkata rasa ,e donesena od visoko razvieni civilizacii,,i tehnoloshki ,,i mentalni ,,,bidejki uslovite na nashava planeta go ovozmozhuvale toa,,,,,i deka segashnava nasha generacija na civilizacisko nivo e ,,,chetvrta po red ,,,,so tri prethodni koi dostignuvajki go umstveniot maksimum ,,,istiot go zloupotrebuvaat,,,i se samounishtuvaat ,,,,,a i segashnava generacija na humanoidi ne e daleku ,,od samounishtuvanje ,,,,ne denes ,,,utre ,,ili za nekolku godini ,,,no procesot na samounishtuvanje ,, e veke pochnat,,,,
osven ako razumot ne nadvladee ,,,bidejki ,,vleguvame ,,vo period , na produhovenost,,, i pozitivna faza na mentalno ,, samoosvestuvanje,,,,,,,,,,,,,,kalendarot na maite ne sluchajno , ,e prekinat vo 2012,god ,,,ne deka neshto spektakularno na fizichko pole ke se desi ,,,tuku doagja spored maite ,,,period ,,na produhovenost ,,,i pozitiven mentalen emanat,,,,,

,,,malku isprevrteno i chudno ,,,no nekoj shto navlegol i se zainteresiral ,, za ovaa teorija ,,,/kako vprochem ,,i drugite shto se samo teorii//,,,,,,,,,,,,,,,,ke znae ,,za shto stanuva zbor,,,
,,,znam ima neshto ,,,i oftopik nadvor od temata,,,,

Потекнуваме од земја завршуваме во земја.

,,,,,,,,edna od teoriite , e deka ,,chovechkata rasa ,e donesena od visoko razvieni civilizacii,,i tehnoloshki ,,i mentalni ,,,bidejki uslovite na nashava planeta go ovozmozhuvale toa,,,,,i deka segashnava nasha generacija na civilizacisko nivo e ,,,chetvrta po red ,,,,so tri prethodni koi dostignuvajki go umstveniot maksimum ,,,istiot go zloupotrebuvaat,,,i se samounishtuvaat ,,,,,a i segashnava generacija na humanoidi ne e daleku ,,od samounishtuvanje ,,,,ne denes ,,,utre ,,ili za nekolku godini ,,,no procesot na samounishtuvanje ,, e veke pochnat,,,,
osven ako razumot ne nadvladee ,,,bidejki ,,vleguvame ,,vo period , na produhovenost,,, i pozitivna faza na mentalno ,, samoosvestuvanje,,,,,,,,,,,,,,kalendarot na maite ne sluchajno , ,e prekinat vo 2012,god ,,,ne deka neshto spektakularno na fizichko pole ke se desi ,,,tuku doagja spored maite ,,,period ,,na produhovenost ,,,i pozitiven mentalen emanat,,,,,

,,,malku isprevrteno i chudno ,,,no nekoj shto navlegol i se zainteresiral ,, za ovaa teorija ,,,/kako vprochem ,,i drugite shto se samo teorii//,,,,,,,,,,,,,,,,ke znae ,,za shto stanuva zbor,,,
,,,znam ima neshto ,,,i oftopik nadvor od temata,,,,
Абе информацијава да не ја канализираше од акашините записи... :P
Туку ај ќе видиме 2012 сме веќе ако пројде и оваа година и ја преживееме како човештво немаме гајле ќе одиме до бесконечност и назад... ако не се од поново по 5-ти пат...

http://en.wikipedia.org/wiki/Human_evolution#Before_Homo

ajde malku podnauci deka i darvin go ima vo evolucijata ....i sto doaga posle evolutivniot proces(koj ti go postirase) so koj zapocnuva evolucijata pa ke zboruvame koj za sto znae...........................
--- надополнето: 2 јули 2012 во 01:45 ---

kalta ja objasniv ednas na temata na hristijanstvo ..ne gledam zosto e problem toa...covekovoto telo se sostoi od voda, od materii vo vozduh i materi vo karpi t.e. zemja
znaci voda,vozduh,zemja=kal ....

не гледам зошто би имал проблем со овој медицински факт
Добро, и кој е според тебе проблемот со еволуцијата во линкот кој го стави?
Мислев дека ќе имаш проблем со тврдењето човек од кал затоа што рече дека прифаќаш тврдење, сѐ додека тврдењето е живот само од живо, што не е случај овде.

Добро, и кој е според тебе проблемот со еволуцијата во линкот кој го стави?
Мислев дека ќе имаш проблем со тврдењето човек од кал затоа што рече дека прифаќаш тврдење, сѐ додека тврдењето е живот само од живо, што не е случај овде.
,,,,i tuka rabotite se sosema jasni ,,,bidejki ,,na sub atomsko nivo ,,,i "zhivata" ,,,i ,,"mrtvata" ,,,materija se potpolno isti ,,,i dvete so preddznak materija,,,,ne bi trebalo da ima problem,,,
,,,,se raboti ,,,za slobodna volja ,,na individuata ,,,kako ke ispercipira,, i kako ke protumachi,,,,raboti ,,,,i dejstvija ,,za koi ,,, nashata seushte malenkost ,,funkcionira ,,samo so 7%,,od svoite ,,umstveni sposobnosti,,,,,,se e do lichnoto viduvanje ,,,i interpretiranje na rabotite,,,,shto ,,nekogash ,,,,se sluchile,,,,,,,intrigantna e samo edna rabota ,,,vo celava papzjanija ,,,, zoshto ,,,samo edna ,,vrsta,,,,chovekot,,,,,dostignal nivo na intelegntnost,,, adrugi vidovi ,,samo neshto malku se transformirale ,,ili ushte pointeresno ,, ,,rudimentirale,,,,,,

...,intrigantna e samo edna rabota ,,,vo celava papzjanija ,,,, zoshto ,,,samo edna ,,vrsta,,,,chovekot,,,,,dostignal nivo na intelegntnost,,, adrugi vidovi ,,samo neshto malku se transformirale ,,ili ushte pointeresno ,, ,,rudimentirale,,,,,,
Зошто само човеколиката (apes) врста доживеала зголемување на интелигенцијата? Зошто и други врсти, на пример врстата на рептилите не доживеала таква промена?
Можеби ќе доживее. Прашањево е од ист тип како што ќе беше ако баба ти беше машко.
Сегашната теорија на еволуција има солидни објаснувања зошто постојат сите видови и покрај тоа што не доживеале да бидат така високо диференцирани како човекот.
Тоа е истото прашање како зошто постојат мајмуни, ако човекот потекнува од мајмуни.
Сите видови кои ги гледаме денес се огледало на еволуцијата до денешниот момент. Кај никој вид не застанала еволуцијата, само кај секој вид различно е прикажана и во квалитет и во квантитет во зависност од адаптацијата која тој вид ја има во контекст на целиот жив и нежив свет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom