Се урива дел од старата железничка станица, а оштетени се и неколку римски стели

• Креатор на темата Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување Време на започнување
Кои се тие обележја? Лепенката на стара железничка односно штабот на Титови...? Можеби коцката кај Холидеј Ин? Дрвата на Илинденска? Улицата Социјалистичка Зора?

за некого се ..... те молам врати се и прочитај го пост број 100 на предходната страна да видиш зошто треба да се направи некаква промена на моменталната состојба на железничката ....
Сообраќајницата (подземна) нема да смета туку напротив е добра инвестиција... железничката смета затоа мора да се направат промени на неа

Само се чудам како може од некоја интересна вест како што е подземна сообраќајница во Скопје со која ќе се подобри сообраќајот плус странска инвестиција да го свртите вниманието кон рушењето на остатоци од железничката станица.

Пази, заводи, институции не знаат што може да се руши што не, Lady.Q знае. "Градење на објекти кои немаат никакво уметничко значење" ми е најјак цитат. Да живее Кензо Танге и соц-реализмот кои му дадоа дух на градот.

Е дете, без разлика шо те лажеле твоите, да не бил Тито и Танге, сигурна сум дека заедно со Цитро, денес ќе пасевте овци на некоја пољанка, да речеме, на пример, у потег кај шо е сеа Градски Ѕид...

Скопјево многу експонирано. Подземна сообраќајница. Ги направивте надземните па сега подземни.

Абе ок, не е темава за мојата семејна историја, не дека нема што да се каже и не дека нема ликови кои придонеле за државноста на Македонија, ама ај нека ви биде. Радувајте се додека можете, лека полека Скопје ги губи обележјата по кои е препознатлив како град.

Eх да..тоа е точно беше препознатлив,ретко кој град во Европа имаше вакви цели блокови..

tumblr_kwlqcshR5l1qapxx6o1_500.jpg

Сталкер прв праша кој од каде бил. Или некогаш ви одговара за корените да се зборува некогаш не. А националнота е битна од друг аспект, на пример може си дете на некој колонизатор или пак на некој комуниста кој го уредувал градот па не можеш објективно да гледаш на работите. Видиш ја немам таков проблем јас сум Македонец.

Абе шефе, ти си тој шо има потреба постојано и наново да докажува...

...дете на некој колонизатор...What???

Е дете, без разлика шо те лажеле твоите, да не бил Тито и Танге, сигурна сум дека заедно со Цитро, денес ќе пасевте овци на некоја пољанка, да речеме, на пример, у потег кај шо е сеа Градски Ѕид...

Ја би говеда да пасам,нејќу овци.

Абе шефе, ти си тој шо има потреба постојано и наново да докажува...

...дете на некој колонизатор...What???
Српски колонизатор од почеток на 20 век.

Се извинувам партијата се вика Титови Леви Сили а лидерот Угриновски има тапија дека бил соработник на тајните служби за време на СФРЈ - народски кажано бил КОДОШ.
Кодоши имало во турско,ги има и денес сместени во јавна администрација неспособни и некадарни за ништо друго освен за прислушкување,лигање и пушење на шефот,едниствен начин на кој што можат да преживеат со нивната нистожност и безвредност, најчесто поставени на работна позиција од страна на ВМБЛО.
Додека за време на СФРЈ немало кодоши , имало шпиуни кој шпиунирале за ссср ,америка,бугарија,франција итн .
Додека другарот угриновски не е КОДОШ тој е патриот,соработувал со тајните служби на тогашна СФРЈ со цел да го заштити територијалниот суверенитет и интегритет на СФРЈ токму од тие лигави бедни и гадни суштества чии потомци денес се во јавна администрација.
Значи никако неможеш да споредиш лигле и човек кој што ја штител државата.

Па да, цел град се сликаше со таа фигура, ама нема врска.

Зависи шо подразбираш под "цел град"? Еве, ја, на пример, не сум се сликала со шмизлата, а сум дел од градот. Тоа би значело, дека сепак не се работи за цел град...ХЕ?

Кодоши имало во турско,ги има и денес сместени во јавна администрација неспособни и некадарни за ништо друго освен за прислушкување,лигање и пушење на шефот,едниствен начин на кој што можат да преживеат со нивната нистожност и безвредност, најчесто поставени на работна позиција од страна на ВМБЛО.
Додека за време на СФРЈ немало кодоши , имало шпиуни кој шпиунирале за ссср ,америка,бугарија,франција итн .
Додека другарот угриновски не е КОДОШ тој е патриот,соработувал со тајните служби на тогашна СФРЈ со цел да го заштити територијалниот суверенитет и интегритет на СФРЈ токму од тие лигави бедни и гадни суштества чии потомци денес се во јавна администрација.
Значи никако неможеш да споредиш лигле и човек кој што ја штител државата.
ВМБЛО, ја штител СФРЈ...really, REALLY? Мора да е тажно во светот во кој живееш.
--- надополнето: 1 јули 2012 во 13:14 ---
Зависи шо подразбираш под "цел град"? Еве, ја, на пример, не сум се сликала со шмизлата, а сум дел од градот. Тоа би значело, дека сепак не се работи за цел град...ХЕ?
Се знае што се мисли под ЦЕЛО СКОПЈЕ. Не значи буквално дека секој поединец го направил тоа. Поентата е дека таа фигура го развесели градов и беше добар потег нејзиното поставување...

Ама сигурно си застанала до фонтаната или си седнала до неа..а може си се и сликошнала :rolleyes:
а може и си била у музејот.

ВМБЛО, ја штител СФРЈ...really, REALLY? Мора да е тажно во светот во кој живееш.
--- надополнето: 1 јули 2012 во 13:14 ---

Се знае што се мисли под ЦЕЛО СКОПЈЕ. Не значи буквално дека секој поединец го направил тоа. Поентата е дека таа фигура го развесели градов и беше добар потег нејзиното поставување...

Хе, ха, сега си и експерт за психолошката состојба на Скопјани?

Го развеселила градов, бе...

:pos:
--- надополнето: 1 јули 2012 во 13:21 ---
Ама сигурно си застанала до фонтаната или си седнала до неа..а може си се и сликошнала :rolleyes:
а може и си била у музејот.

Да бе, правам по една слика во секое годишно доба...:coffee:

Да бе, правам по една слика во секое годишно доба...:coffee:

Е така де..видиш дека за све треба време да се опсервира.. ништо не е на прв поглед така како што изгледа :coffee:

Па да, цел град се сликаше со таа фигура, ама нема врска.
Нацистичките СС трупи се сликале со евреи па тоа не значи дека ги сакале, германците сите се сликаа со берлинскиот ѕид па не верувам дека некој го сакал.
Некогаш човек има потреба да се фотографира со идиотизмот на актуелната влада,за да го овековечи ама тоа незначи дека го сака.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom