Mjolnir
Духот на рамковниот договор
Па да, цел град се сликаше со таа фигура, ама нема врска.Не бе зборам за споменикот "Шмизла". Ми тежи дека го дислоцираа.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па да, цел град се сликаше со таа фигура, ама нема врска.Не бе зборам за споменикот "Шмизла". Ми тежи дека го дислоцираа.
Кои се тие обележја? Лепенката на стара железничка односно штабот на Титови...? Можеби коцката кај Холидеј Ин? Дрвата на Илинденска? Улицата Социјалистичка Зора?
Само се чудам како може од некоја интересна вест како што е подземна сообраќајница во Скопје со која ќе се подобри сообраќајот плус странска инвестиција да го свртите вниманието кон рушењето на остатоци од железничката станица.
Пази, заводи, институции не знаат што може да се руши што не, Lady.Q знае. "Градење на објекти кои немаат никакво уметничко значење" ми е најјак цитат. Да живее Кензо Танге и соц-реализмот кои му дадоа дух на градот.
Абе ок, не е темава за мојата семејна историја, не дека нема што да се каже и не дека нема ликови кои придонеле за државноста на Македонија, ама ај нека ви биде. Радувајте се додека можете, лека полека Скопје ги губи обележјата по кои е препознатлив како град.
Сталкер прв праша кој од каде бил. Или некогаш ви одговара за корените да се зборува некогаш не. А националнота е битна од друг аспект, на пример може си дете на некој колонизатор или пак на некој комуниста кој го уредувал градот па не можеш објективно да гледаш на работите. Видиш ја немам таков проблем јас сум Македонец.
Е дете, без разлика шо те лажеле твоите, да не бил Тито и Танге, сигурна сум дека заедно со Цитро, денес ќе пасевте овци на некоја пољанка, да речеме, на пример, у потег кај шо е сеа Градски Ѕид...
Српски колонизатор од почеток на 20 век.Абе шефе, ти си тој шо има потреба постојано и наново да докажува...
...дете на некој колонизатор...What???
Кодоши имало во турско,ги има и денес сместени во јавна администрација неспособни и некадарни за ништо друго освен за прислушкување,лигање и пушење на шефот,едниствен начин на кој што можат да преживеат со нивната нистожност и безвредност, најчесто поставени на работна позиција од страна на ВМБЛО.Се извинувам партијата се вика Титови Леви Сили а лидерот Угриновски има тапија дека бил соработник на тајните служби за време на СФРЈ - народски кажано бил КОДОШ.
Па да, цел град се сликаше со таа фигура, ама нема врска.
ВМБЛО, ја штител СФРЈ...really, REALLY? Мора да е тажно во светот во кој живееш.Кодоши имало во турско,ги има и денес сместени во јавна администрација неспособни и некадарни за ништо друго освен за прислушкување,лигање и пушење на шефот,едниствен начин на кој што можат да преживеат со нивната нистожност и безвредност, најчесто поставени на работна позиција од страна на ВМБЛО.
Додека за време на СФРЈ немало кодоши , имало шпиуни кој шпиунирале за ссср ,америка,бугарија,франција итн .
Додека другарот угриновски не е КОДОШ тој е патриот,соработувал со тајните служби на тогашна СФРЈ со цел да го заштити територијалниот суверенитет и интегритет на СФРЈ токму од тие лигави бедни и гадни суштества чии потомци денес се во јавна администрација.
Значи никако неможеш да споредиш лигле и човек кој што ја штител државата.
Се знае што се мисли под ЦЕЛО СКОПЈЕ. Не значи буквално дека секој поединец го направил тоа. Поентата е дека таа фигура го развесели градов и беше добар потег нејзиното поставување...Зависи шо подразбираш под "цел град"? Еве, ја, на пример, не сум се сликала со шмизлата, а сум дел од градот. Тоа би значело, дека сепак не се работи за цел град...ХЕ?
Зависи шо подразбираш под "цел град"? Еве, ја, на пример, не сум се сликала со шмизлата, а сум дел од градот. Тоа би значело, дека сепак не се работи за цел град...ХЕ?
ВМБЛО, ја штител СФРЈ...really, REALLY? Мора да е тажно во светот во кој живееш.
--- надополнето: 1 јули 2012 во 13:14 ---
Се знае што се мисли под ЦЕЛО СКОПЈЕ. Не значи буквално дека секој поединец го направил тоа. Поентата е дека таа фигура го развесели градов и беше добар потег нејзиното поставување...
Ама сигурно си застанала до фонтаната или си седнала до неа..а може си се и сликошнала
а може и си била у музејот.
Да бе, правам по една слика во секое годишно доба...![]()
Нацистичките СС трупи се сликале со евреи па тоа не значи дека ги сакале, германците сите се сликаа со берлинскиот ѕид па не верувам дека некој го сакал.Па да, цел град се сликаше со таа фигура, ама нема врска.