Како да го заштитиме својот дом од крадци

• Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување
Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Аман бе треба се ко на деца да ви објаснам,
Значи имаш легална сачмарка. Со дозвола.
Имаш на црно пиштол застава ТТ
Иди крадецот провалува земаш сачмарката му ја разнесуваш главата и после пиштолот му го ставаш во рака.... “Друже судија, слушнав бучава скокнав од кревед, од шкаф зедов сачмарката и појдов во дневна ко гледам непознат маж со пиштол во рака, ко ме виде почна да го крева пиштолот кон мене и јас во миг на страв за сопствен живот пукав“
(Секако дека вештаците ќе најдат кај покојниот крадец в рака полн пиштол и куршум в цевка а веројатно и досије во полиција)
сакаш да кажиш дека не смееш да го тепаш и малтретираш ако го фатиш,ама смееш да го убиеш

не верувам.....ќе скапиш в затвор за некоја будала........

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Јас имам питбул,нека влезе некој ;)

Немам проблем со крадци ама многу овие ѓубрето што го земаат се плашат од кучето. Ги слушам едно сабајле на врата едниот му вика на другиот врзан е, ама ако бил врзан не му се влегуваше :icon_lol:.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Син ми има 22
Уффффффф значи ти си околу 50ката ! :D
П.С. Дома немам сачмарки такви ствари, ама имам останато по некоја петарда и ракетка од Нова Година ........ ако завршат работа ........... за плашење врапци ....... крадци де !

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Да бе знаеш ако некој решил да се самоубие тоа во 99,9% од случаите на суицид ќе си го направи дома(кај него), зарем ќе дојде некој(потенцијален суицидален-камиказа) баш кај тебе или кај мене дома за да изврши суицид и тоа баш во купатилото или во шупата, гаражата, подрумот... :pos:
Или пак во визбата на Лет3 :icon_mrgr:
лет изјави дека е ситуиран господин на неколку теми.....потенцијална жртва е кај него да се самоубиваат по неколкупати годината :icon_mrgr:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
сакаш да кажиш дека не смееш да го тепаш и малтретираш ако го фатиш,ама смееш да го убиеш

не верувам.....ќе скапиш в затвор за некоја будала........
Смееш да го убиеш во самоодбрана. Ако некој провалил, вперил пиштол во тебе во твојот дом, нема судија кој ќе те прати во затвор ако го застрелаш на лице сместа.
--- надополнето: 1 јули 2012 во 09:25 ---
лет изјави дека е ситуиран господин на неколку теми.....потенцијална жртва е кај него да се самоубиваат по неколкупати годината :icon_mrgr:
Па може чоек и да си направи еден вид на спорт од тоа, ќе се шеткаш со златен ланец, скап сат, мобилен, ќе се фалиш дома дека имаш накиит, дека имаш пари но не веруваш во банки, дека следната недела ќе одиш Италија ....

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Според законот ............ ако некој ти провали дома, било за да те нападне физички или пак само да те ограби... имаш право само да го онеспособиш, совладаш, завржеш/заробиш и потоа да викнеш полиција .......... и нормално он ќе оди во притвор, а ти ќе му опнеш тужба поради провала во твојот приватен имот со обид за кражба или пак за убиство !
Инаку ако го убиеш напаѓачот, иако е на твој имот тоа сепак ќе одговараш кривично(затворска казна) .......... пошто за законот сите се луѓе подеднакво, па дури и арамијата што сака да те ограби или убие .......... знам дека глуп е законов, бидејќи сепак станува збор нели за приватен имот, ама тоа е тоа ........... законите не ги правиме јас или ти !
Едни во комшилук лани ги ограбија ............ и тоа пред очи на домаќините што се вика ........... домаќините убаво ги видоа и ги познаа арамиите(2јца), ама џабе ........... пријавија во полиција и ги кажаа кои се арамиите, арамиите(патем од комшилукот) лежеа во притвор 30 дена и потоа ги пуштија на слобода, а дали им го вратиле тоа што им го украле на домаќините немам појма .......... инаку стануваше збор за крадци-тешки наркоси, со дебело крими досие и пак си отидоа на слобода после 30 дена притвор !

Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.172
Поени од реакции
3.719
не мора толку сурово,може во виршла 3-4 лексилиуми да му ставиш има да хрчи ко бебенце
Кој ќе ти се замара со лексилиум јеботе, бам метак у глава има секакви будали ич на оноа не му е ќе си влезе како господин како господин ке си излезе.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Кој ќе ти се замара со лексилиум јеботе, бам метак у глава има секакви будали ич на оноа не му е ќе си влезе како господин како господин ке си излезе.
е добро ако сака да се предаде ?

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
еден метак у глава и питбулот ке го пратат у рајот ;)
Тешко со еден повеќе од три треба :icon_lol:.
И не бегаат бе тоа инстинктот борбен заебан му е :icon_lol:.

Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.172
Поени од реакции
3.719
е добро ако сака да се предаде ?
Абе и јас имам дома куче далматинец имам не е ништо посебно али до сега пробаа да влезат еднаш ова ги надушка и почна да лае се симнав до долу пријателот си го напунил кесето со кисело млеко,печурки,леб и се останато шо купувале мојте а заборавиле да отпакуваат и да стават у фрижидер па си ја летна додека да се симнам јас од 3ти спрат на 1ви .... и тоа у сред бел ден беше некаде околу 5 часот поручек па сега ти види ....

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
значи да го трампам ретриверот за едно вакво :icon_mrgr:
--- надополнето: 1 јули 2012 во 10:43 ---
Абе и јас имам дома куче далматинец имам не е ништо посебно али до сега пробаа да влезат еднаш ова ги надушка и почна да лае се симнав до долу пријателот си го напунил кесето со кисело млеко,печурки,леб и се останато шо купувале мојте а заборавиле да отпакуваат и да стават у фрижидер па си ја летна додека да се симнам јас од 3ти спрат на 1ви .... и тоа у сред бел ден беше некаде околу 5 часот поручек па сега ти види ....
далматинец = плишано мече :love:

Kajgana Shop

На врв Bottom