Скутерчиња: Се за и околу нив

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Земав уље... Elf - 100% Synthetic за 2 тактно

Ај нека каже некој шо уље е дали е добро пред да го ставам...сите викат земи Елф уље али ајде и ваше мислење... ?
Добро е, јас користам агип, добри се и репсол претходно мада агипот е подобро од репсол

Член од
20 ноември 2011
Мислења
8
Поени од реакции
0
Вака.. сакам да земам Априлиа нова од игла само не се разбирам многу од априлиите па сакам некој поискусен да ми кажи дали има разлика нешто од Априлиа ср50 р и Априлиа ср50, ви благодарам однапред

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Вака.. сакам да земам Априлиа нова од игла само не се разбирам многу од априлиите па сакам некој поискусен да ми кажи дали има разлика нешто од Априлиа ср50 р и Априлиа ср50, ви благодарам однапред
SR 50 R ти е со карбуратор SR 50 R Factory ти е со инџекшн, ти препорачувам да ја земеш првата пошо инџекшанот се расипува многу брзо а и позаебани се за тјунирање ако сакаш во иднина и поскапи за одржување.

Него јас да прашам, со априлијата напраив 300км, да ја носам на прв сервис (ми рекоа од 300-500км да ја носам) или да почекам уште малце да се развози, исто сакам да вадам блокажи на овој сервис, дали е препорачливо? Секако не планирам да ја газам до кај 1000км ама ме нервира со блокаживе ко баба е

Член од
17 јануари 2011
Мислења
615
Поени од реакции
410
Него јас да прашам, со априлијата напраив 300км, да ја носам на прв сервис (ми рекоа од 300-500км да ја носам) или да почекам уште малце да се развози, исто сакам да вадам блокажи на овој сервис, дали е препорачливо? Секако не планирам да ја газам до кај 1000км ама ме нервира со блокаживе ко баба е
Чекај до кај 500-600км за вадење блокажа ако не сакаш да си го заебеш моторот :)

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Чекај до кај 500-600км за вадење блокажа ако не сакаш да си го заебеш моторот :)
И јас така мислам, само што прочитав дека во некои земји каде што нема ограничување на брзина Априлии се продавале без блокажи, наводно блокажата е само за да го задоволи законот а не за заштита на моторот

Sikimco

Подобро ужасен крај, одколку ужаш без крај
Член од
25 јули 2011
Мислења
540
Поени од реакции
266
И јас така мислам, само што прочитав дека во некои земји каде што нема ограничување на брзина Априлии се продавале без блокажи, наводно блокажата е само за да го задоволи законот а не за заштита на моторот
Братучед ми ја извади на 400 и нешто км и на враќање од сервисот ја возел со полна гас. Сега има поминато околу 18 000 км и има сменето само еден издув така да помини уште 100 км вади ја блокажата и терај. :D

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Денес пробував без раце да ја возам априлиата и приметив дека ми се навалува малце на лево коа ќе го пуштам воланот а ако ја преместам тежината малце на десно оди право. Можно е да се навалува пошо од лево е потешка (таму е преносот, амортизерот заден а од десно само ауспухот) или ќе треба центрирање?

L

Löwe

Гостин
Сакам да земам Пежо Спидфајт 3. Цената му е 1650 евра. Ај ако има некој искуство со него да ми кажи колку му е макс. брзина, потрошња ова она. Дали вреди за 1650е и дали се исплаќа да го купам? Позитивни Негативни страни.

Sikimco

Подобро ужасен крај, одколку ужаш без крај
Член од
25 јули 2011
Мислења
540
Поени од реакции
266
Сакам да земам Пежо Спидфајт 3. Цената му е 1650 евра. Ај ако има некој искуство со него да ми кажи колку му е макс. брзина, потрошња ова она. Дали вреди за 1650е и дали се исплаќа да го купам? Позитивни Негативни страни.
Еден мој другар имаше ваков на 4000-5000 поминато му зариба поради дефект на пумпата за улје.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Јас пред да земам скутер ги гледав и овие и сите коментари што ги најдов по нет за пежоава беа негативни мада немора да значи, спифајт 1 и 2 го донесоа тој негативен рејтинг, 3кава наводно од корен ја сменале...
Како и да е, ако ти е буџетот до кај 1600 подобро земиго пежово него некој кинез

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
Јас пред да земам скутер ги гледав и овие и сите коментари што ги најдов по нет за пежоава беа негативни мада немора да значи, спифајт 1 и 2 го донесоа тој негативен рејтинг, 3кава наводно од корен ја сменале...
Како и да е, ако ти е буџетот до кај 1600 подобро земиго пежово него некој кинез
Да не знаеш по колку идат овие кинез скутерчиња? Барав јас на страната на Хамачи ама не најдов никаде цени.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Да не знаеш по колку идат овие кинез скутерчиња? Барав јас на страната на Хамачи ама не најдов никаде цени.
Имаш кинези од 600 до 1600 евра :) Ако веќе земаш кинез гледај од овие подокажани бренда мислам Кивеј е меѓу нив. Само не се чуди ако ти фалат пластики/штрафчиња и слично после вожња :icon_lol:

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Абе баталете пежо, за моторчиња не се ич

Член од
28 август 2011
Мислења
84
Поени од реакции
3
Има некој Мотовел магнет рс 50 или бенели кватро нове х 50 ? влечат ,кое повеќе? Дај нека помогне некој и во понеделник да одам да го зеам...

Kajgana Shop

На врв Bottom