Медитација

Член од
24 јануари 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Kakvo e tvoeto iskustvo so dinamicka meditacija, ako imas nekoe:)? JAs go citam Osho vo posledno vreme i sakam da pocnam da meditiram ama neznam kako da pocnam pa dobro bi mi doslo nekoe iskustvo. Fala.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.916
Дојдов до поимот медитација слушајќи психоделичен транс, даунтемпо, трип-хоп, чил аут и амбиент, жанрови на музика кои те опуштаат и ја стимулираат работата на мозокот, за подоцна на интернет во врска со поимот медитација и начинот на медитирање. Постојат повеќе видови на медитација за кои не сум запознаен али читајќи ги основите дознав дека сум медитирал уште пред да знам што е тоа медитација. Јас си го викав исклучвање од себе си и како помал си запаѓав во таа состојба на медитирање мислејќи дека е нормално (и е нормално) и дека сите го прават тоа. Сега не обрнувам многу внимание на техникава иако има денови кога ми доаѓа како шлаг на торта, но највеќе медитирам преку музиката. Иначе нема ништо подобро од медитацијата, посебно кога сме напнати, нервозни и главата ни е полна проблеми..

Christian Lovato

stonecold
Член од
2 април 2012
Мислења
601
Поени од реакции
272
Ох и ја отворив тема за воа.. :) Иначе редовно ај практикувам, особено си ги прочистувам чакрите, за релаксација и сл...

Член од
26 јуни 2012
Мислења
167
Поени од реакции
135
Медитација не е мижење. Forget it. Мхм. :)

Член од
25 јуни 2012
Мислења
127
Поени од реакции
62
When there is nothing to observe, when there is only the observer left, then the observer itself becomes the observed -- because there is nothing else to observe, what else to do? The knower simply knows itself. The seer sees himself. The energy that was going towards objects, thoughts... there are no thoughts, no objects. The energy has no way to go anywhere; it simply becomes a light unto itself. There is nothing that it lights, it lights only itself -- a flame surrounded by silence, surrounded by nothingness.

B

Black Guard

Гостин
When there is nothing to observe, when there is only the observer left, then the observer itself becomes the observed -- because there is nothing else to observe, what else to do? .
И ова ли е мудроист посебно ова-ако се ЗНАЕ самиот себеси

The knower simply knows itself. The seer sees himself.
Чуму да се обсервира,ова као да се сам себи манијачи:)

The energy that was going towards objects, thoughts... there are no thoughts, no objects.
Аха.Ако нема мисли и објекти па ја нема и енергијата-од небо се проѕира контрадикторност.

The energy has no way to go anywhere; it simply becomes a light unto itself. There is nothing that it lights, it lights only itself -- a flame surrounded by silence, surrounded by nothingness
У превод пламенот само себеси се осветлува,а да и ТИШИНАТА ја ОСВЕТЛУВА:tapp:

ЗАа каква енергија збори шарлатанов,за светлина и нејзините фотони,каква игра на зборови за да ги збуни масите и повлече,нема да ме чуди и 1000 книги да имало напишано очигледно немал мозок да размислува па што му идело напамет пишувал,освен кога правел копи пасте.

Член од
26 јуни 2012
Мислења
167
Поени од реакции
135
^ Фала богу уште еден шо мисли дека Ошо е преварант, будалетинка шо те води на тоооолку погрешен пат. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom