- Член од
- 29 јуни 2012
- Мислења
- 8
- Поени од реакции
- 0
ок Фала ти многуНормално можеш од езеро ама класифицирај го песокот со некакво покупно сито.
ок Фала ти многуНормално можеш од езеро ама класифицирај го песокот со некакво покупно сито.
на темата имаш мислења доста,можеш да свртиш некоја страница наназад,има доста совети за почетници,најосновни работиок Фала ти многу
Oд 30 страни, расчитај се низ цела тема и веќе ќе имаш основа и нема да прашуваш “Како да почнам“ туку валјда ќе прашаш само одредена ствар. Не ми е јасно зошто очекуваш а и останатите дека како што се развива кај поединец акваристичкото лудило, дека и ќе добие 24/7 поддршка од друго лицеЗа храна ке им давам(за да не почнат грбно да пливаат) ама од филтри што треба да имам ???
(ИСКРЕНО ВРСКА НЕМАМ ОД АКВАРИУМИ)
Не,никако со водата од пет шопот,можно е да има паразити,па ојдоа рибите.Вака....Стадов песка,камења,школки и тие глупости.Сега кажете ми дали рибите што ке ги купам да ги ставам сосе вода или без водата од пет шопот. И друго да прашам, дали да ставам живи тревки или пластични.. Благодарам
Ама имам слушнато дека некои риби ги јадат.Ако знаеш кажи дали "Златни Рипки" ги јадат тревките или не.Не,никако со водата од пет шопот,можно е да има паразити,па ојдоа рибите.
И стави си вистински тревки,грди се пластичните.
Што убаво виде во неа?
дали некаде кај нас може да се најде риба како на сликава,т.е Black Moore Goldfish?
Не.Ама имам слушнато дека некои риби ги јадат.Ако знаеш кажи дали "Златни Рипки" ги јадат тревките или не.
Шо знам,целата риба ми се свиѓа,бојата,опашката....Што убаво виде во неа?
--- надополнето: 8 јули 2012 во 02:07 ---
Не.
Сега ќе ти ја покажам оригиналната (природна) верзија од рибата:Шо знам,целата риба ми се свиѓа,бојата,опашката....
И самиот сум рибар,знам дека тое е вистинската форма на рибата,инаку меѓу рибарските кругови таа риба ја викама караШСега ќе ти ја покажам оригиналната (природна) верзија од рибата:
Ова е вистинската верзија од неа. Во природата ги има повеќе верзии но воглавно се скоро исти како оваа. Ако имаш пријател рибар, веднаш ќе ти кажи оти се работи за карас.
Далје, овие Goldfish или златни рипки (караси) се резултат на болен-психопатски-сингапурско-ретардиран мозок, каде по потекло од сингапур, изведуваат разно разни експерименти со рибите. Со цел, да добија рибата популарност, ја изобличуваат во лик што не е ни убав за гледање, ниту може да преживее во природа да биди нормална.
Карасот намерно го избираат, оти е ладноводна риба.Што значи ладноводна - речлна риба, би преживеала подолго време во аквариум без филтрација отколку обична акваримска риба. Тоа им е предност, со цел ПАРИ, па кога некој не сака да се замара со филтри, курци палци, купува една глупава кугла од 3 литри и ја малтретира рибата зависно колку време ќе живее.
За да ја направат поинтересна, ги имаат добиено овие глупави верзии:
E вакви верзии најчесто можат да се најдат по нашите глупави локални акваристички продавници, а има народ што толку нема акваристички-осет што ги купува. Како што гледаш на слики, рибите позади имаат 4 до 8 задни перки, што им го оневозможува пливањето и ги прави тромави. Некои риби хранопроводот им е нагоре, што им е тешко да се хранат, некои им е сосема доле, и скоро сите кога јадат повраќаат заради расипаниот хранопровод ако воопшто го имаат. Мешани се со гени од други риби, и боја од гени од медузи па ги прават толку ретардирани што ни најболниот мозок не би го изведил ова. И никогаш не сфатив зошто народот го купува ова ѓубре, наспроти преубавите риби што постојат и можат да ти одморат очи, онакви како што ги дала природата. Оваа риба нема да плива нормално туку ќе се превртува низ аквариум, салто ќе прави нема да може да се храни и сама по себе е очај да ја гледаш.Наказа.
Ако во случај те интересира што е вистинска риба и како би изгледало убав аквариум:
Ако некој сака акваристика, би ја сакал природата. Ако ја сака природата, би чувал природни риби во природна средина (со помош на тон реквизити за имитација на природна средина во затворен простор). Не го викам ова заради што те познавам, ниту знам кој си ни колкав си, туку заради еден вид на бојкот на купување на овие грозни чудовишта. Се надевам, сменив грешно мислење.
Обичните (првата слика) е со вкрстување а кој знае какво вкрстување.Долу сите останати се генетика,оти сива е по боја рибата нема природна друга боја.И самиот сум рибар,знам дека тое е вистинската форма на рибата,инаку меѓу рибарските кругови таа риба ја викама караШ
Чим се толку измутирани не ми треба,кои краповите ми се во втор план,здравје боже на пролет едно езерце малецко,со филтри со се,во дворче,да краси.
Колку што успеав да прочитам,които не се создацани со помош на човекот,природна мутација на обичниот крап(Cyprinus carpio), или грешам?
И да,смени грешно мислење,стварно.
Сликче стави, јас сакам платици да земам.Продавам платички -20 денари од риба! Message me