Lenovo компјутери

• Креатор на темата Креатор на темата stefi
  • Време на започнување Време на започнување
Никогаш не би ни купил лаптоп од 2000 (ма ни од 200) евра од некоја непозната чкљ фирма.

Да меѓутоа постојат луѓе на кои портабилноста и практичноста им е приоритет, мора да размислуваш малце и од тој аспект.

Да меѓутоа постојат луѓе на кои портабилноста и практичноста им е приоритет, мора да размислуваш малце и од тој аспект.
А што, оние познатите фирми немаат портабилни и практични модели? :rolleyes:

Имам 2 лаптопи, еден нискобуџетен и еден среднокласен. Двата се супер, за цената добиваш максимумот по мое.

Оф бе, кога ке разрганичите со митот "кинески производи"... :)
Значи ако е од кина не значи дека е крш. Многу познати фирми своите производи ги прават во Кина.
Колку за информација, и ајфоните ги склопуваат во Кина.
Значи битно е да е докажана марка, да не е некоја чкљ.

Инаку, добри се Леново.
Не многу туку сите.

Фирма мене лично не ми е битна, гледам колку пари имам и што најдобро можам за тие пари да купам. За музика не се разбирам зашто никад не сум користел ама претпоставувам ќе ти треба надворешна картица, или мојот лаптоп на пример има power-mod кој е за креирање audio/video кој би требало да намалува шум ,латенција и што ти ја знам, никад го немам пуштено зашто не ми ни требал :)

Иначе ко што рекоа леново се бивши ИБМ и бар thinkpad серијата е генерално прифатена како ептен добра

Фирма мене лично не ми е битна, гледам колку пари имам и што најдобро можам за тие пари да купам. За музика не се разбирам зашто никад не сум користел ама претпоставувам ќе ти треба надворешна картица, или мојот лаптоп на пример има power-mod кој е за креирање audio/video кој би требало да намалува шум ,латенција и што ти ја знам, никад го немам пуштено зашто не ми ни требал :)

Иначе ко што рекоа леново се бивши ИБМ и бар thinkpad серијата е генерално прифатена како ептен добра
Не е бивши, туку Леново е на ИБМ како што е Ваио на Сони.

Лаптоп за cubase :icon_lol:
Ако ти е во план да имаш лаптоп со себе за набрзина да направиш нешто кога ќе има некоја идеа .било кој лаптоп ќе ти заврши работа..ако сакаш сериозно и квалитетно да работиш..десктоп компјутер ти треба.
Можеш само треба плус добра звучна картица. Поготово ако снимаш у природа негде, атмосфери, глупости... па и foley артисти...

Не е бивши, туку Леново е на ИБМ како што е Ваио на Сони.
Тука си грешка, леново го купи oделот за компјутери на IBM а не обратно, што значи по твојата логика IBM e на Lenovo, a не Lenovo на IBM(Иако ова не е точно зашто и двете фирми си егзистираат само IBM се концентрира на други работи) A thinkpad на Lenovo е еквивалент на Vaio на Sony.

Можеш само треба плус добра звучна картица. Поготово ако снимаш у природа негде, атмосфери, глупости... па и foley артисти...
Може и една добра камера да купи па да ја слика вселената, ѕвездите итн :)

Predobri se,nemam zborovi najiskreno.Pred da se vratam zemav za sestra mi V570 modelot na Lenovo vo Boston,toa bese nekade pocetok na Dekemvri minatata godina i go plativ mislam deka bese 640 ili 680 dolari ne sum bas najsiguren....sega e tocno 500 dolari toj istiot.
Ali moram da se slozam za tastaturata,,,podobra ja mislam deka ne postoi.

Преносните компјутери односно лаптопите премногу загреваат..

Аман бе? До толку?
Јас сакав да зимам ми се свиѓаше конфигурацијата на леново лаптопот ама ми кажа едно другарче дека многу грееле неков братучед имал таков...и сега си земав acer aspire..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom