Lenovo компјутери

• Креатор на темата Креатор на темата stefi
  • Време на започнување Време на започнување
Квалитетот е одличен, јас имам Леново сега за сега сум задоволен. Им ја обожавам тастатурата, најдобра им е на цел пазар.
Епа затоа викам, имаат добри цени за добри компјутери. Ваљда зашто уште не се изградени како бренд кај нас.

Леново кај нас ги има уште од 2007. Бар тогаш јас прв пат ги заприметив. Купив леново лаптоп во 2008, тогаш беше 48 000 денари.

Сега од скоро почнаа да продаваат модели со пониски цени. И тоа се оние да ги наречам basic (или официјално:essential) модели, иначе ако сакаш ideapad или thinkpad ќе си платиш квалитетно.

За тастатурата ќе се согласам дека е ФЕНОМЕНОМЕНОМЕНАЛНА. Не сум осетил подобра тастатура на лаптоп.

Меџутим. По 4 години ми цркна графичката. Geforce 7300go (што уствари нема врска со леново, одговорноста си е на nvidia). Арно ама пред некое време ја пробав онаа финта со ставање на лаптопот во ќебе 40тина минути да се испече графичката и да си се прелеми она што си се прелемува (појма неам за детали и не ме интересираат) и лаптопот си преработе, и уште си бичи.

Како бивш IBM, би купувал леново пред asus/acer/toshiba итн итн во секое време.

Леново кај нас ги има уште од 2007. Бар тогаш јас прв пат ги заприметив. Купив леново лаптоп во 2008, тогаш беше 48 000 денари.

Сега од скоро почнаа да продаваат модели со пониски цени. И тоа се оние да ги наречам basic (или официјално:essential) модели, иначе ако сакаш ideapad или thinkpad ќе си платиш квалитетно.

За тастатурата ќе се согласам дека е ФЕНОМЕНОМЕНОМЕНАЛНА. Не сум осетил подобра тастатура на лаптоп.

Меџутим. По 4 години ми цркна графичката. Geforce 7300go (што уствари нема врска со леново, одговорноста си е на nvidia). Арно ама пред некое време ја пробав онаа финта со ставање на лаптопот во ќебе 40тина минути да се испече графичката и да си се прелеми она што си се прелемува (појма неам за детали и не ме интересираат) и лаптопот си преработе, и уште си бичи.

Како бивш IBM, би купувал леново пред asus/acer/toshiba итн итн во секое време.
Мене у главном компјутер ми треба поише за музички програми, Финале, Кјубејс итн итн. + звучна...

Во Март земав Lenovo Ideapad Z570 и моментално пишувам од него. До сега без маана..еве шо се' поседува:
Lenovo IdeaPad z570:
-CPU: Intel Core i5 2430
-RAM: 4GB. DDR3
-GPU: nVidia GF 540M 1GB.
-HDD: 750GB.
За тастатурата би се согласил со Nethervor дека е фенофено.. :icon_mrgr: а и се остало, сеа за сеа пичи!

Лаптоп за cubase :icon_lol:
Ако ти е во план да имаш лаптоп со себе за набрзина да направиш нешто кога ќе има некоја идеа .било кој лаптоп ќе ти заврши работа..ако сакаш сериозно и квалитетно да работиш..десктоп компјутер ти треба.

Генерализација, како и на секоја втора друга тема.

Дали се добри? добри се да, ама зависи од тоа кој модел, не се споредува бренд со бренд, "ЕЈ АБЕ ОНИЕ АСУС СЕ НАЈДОБРИ" ама дали ако купиш лаптоп, на Асус од 200 евра, ќе биде подобар од лаптоп на некоја непозната фирма но лаптоп од 2000 евра, со хај енд компоненти? секако дека не, така да тоа дали е одреден бренд добар, се гледа според моделот, и она што тебе лично ти е потребно и приоритет.

Ова е најголемата заблуда на неинформираното македонче, иначе не се однесува не никого од темава посебно мојов пост, и јас генерализирам во ситуацијава :icon_lol: ама тоа е единствен начин да опишам каков став имаат луѓето за нас, кога се работи за класификација на квалитет на одреден бренд.

Ако ти е во план да имаш лаптоп со себе за набрзина да направиш нешто кога ќе има некоја идеа .било кој лаптоп ќе ти заврши работа..ако сакаш сериозно и квалитетно да работиш..десктоп компјутер ти треба.
ајдее од каде ова ....

Дефинитивно. (y)

Финале ми треба поише за професионално, кјубејсот уште го учам и не сум многу навлезена во тоа, но ми треба доколку направам некои снимки...

Lenovo како и сите други,не знам зошто некој би ги издвојувал..Како што Dell компјутерите се склопени од брендови како Nvidia,Soundblaster,Аsus,и други,исто и Lenovo..

Ако почнуваш да се бавиш со музика,ја би ти препорачал да си земеш едно десктоп компјутерче,и да инсталираш Reason и Fruity Loops-Rewired....А ако снимаш вокали или било што од микрофон,тогаш Sony Acid..Најлесни интерфејси имаат за учење..За два дена ќе ги научиш..

Ми беа малце сумљиви пошо се толку ефтини, а и дека се кинески... Гаранција да не знаеш дали имаат и колку?
Оф бе, кога ке разрганичите со митот "кинески производи"... :)
Значи ако е од кина не значи дека е крш. Многу познати фирми своите производи ги прават во Кина.
Колку за информација, и ајфоните ги склопуваат во Кина.
Значи битно е да е докажана марка, да не е некоја чкљ.

Инаку, добри се Леново.

Lenovo како и сите други,не знам зошто некој би ги издвојувал..Како што Dell компјутерите се склопени од брендови како Nvidia,Soundblaster,Аsus,и други,исто и Lenovo..

Ако почнуваш да се бавиш со музика,ја би ти препорачал да си земеш едно десктоп компјутерче,и да инсталираш Reason и Fruity Loops-Rewired....А ако снимаш вокали или било што од микрофон,тогаш Sony Acid..Најлесни интерфејси имаат за учење..За два дена ќе ги научиш..
Прашувам за леново зашто видов поволни цени. А, за снимање ко ќе треба ќе снимам у студио, мене ми треба ова за демо, импровизации и за идеи...

ќе биде подобар од лаптоп на некоја непозната фирма но лаптоп од 2000 евра, со хај енд компоненти?
Никогаш не би ни купил лаптоп од 2000 (ма ни од 200) евра од некоја непозната чкљ фирма.

Инаку, се согласувам со останатото.

Прашувам за леново зашто видов поволни цени. А, за снимање ко ќе треба ќе снимам у студио, мене ми треба ова за демо, импровизации и за идеи...

Епа ако ти е за "набрзинка" и мобилност нешто вакво ќе ти треба.Само не му намалувај рам и процесор, ќе ти требат ако правиш подолги проекти.

Во Март земав Lenovo Ideapad Z570 и моментално пишувам од него. До сега без маана..еве шо се' поседува:
Lenovo IdeaPad z570:
-CPU: Intel Core i5 2430
-RAM: 4GB. DDR3
-GPU: nVidia GF 540M 1GB.
-HDD: 750GB.
За тастатурата би се согласил со Nethervor дека е фенофено.. :icon_mrgr: а и се остало, сеа за сеа пичи!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom