Во што веруваат атеистите?

B

Black Guard

Гостин
Abe te svakam jas tebe..samo na tebe teshko ti odi
Ova boldiranoto ke go svatish koga ke go naucish zakonot za 7
Ama mora da se potrudish...i sam go velish toa

:pos::pos:

Абе нели разбра....твојата 7 мица не вреди ни пет пари бидејќи не ја докажа како логички издржана односно без сила на аргумент.

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
абе леле ама си паа
не брзај одма..
----------------
зборам за неосвестениот човек...или за машина човек....
тој за ништо не е одговорен, уствари ништо не ни прави
у неговиот живот се се случува...
какво оправдиување? зошто опрадубвање кога тоа не си го направил ТИ, туку егото твое
но и кога ќе се освести , може да си помогне себеси..
другите под влијание на околината се.

пс. незнам што ти препорачал Г, но земи барем првите 20 стр читни ги,не биди мрза..вака талкаш у место
--- надополнето: 30 јуни 2012 во 08:45 ---

:) јбг слаба точка ми кога некој ке ми спомне поими од типот лукавиот и сл.

Ова е она што всушност и ми смета. Исто како поговрката не ми текнува од кого беше: Не влегувај во дуел со прост/глуп човек бидејки ке те спушти на негово ниво и ке те тепа со искуството.

Почнав тоа што ми го препорача Г.;)

С

Само Човек

Гостин
:) јбг слаба точка ми кога некој ке ми спомне поими од типот лукавиот и сл.

Ова е она што всушност и ми смета. Исто како поговрката не ми текнува од кого беше: Не влегувај во дуел со прост/глуп човек бидејки ке те спушти на негово ниво и ке те тепа со искуството.

Почнав тоа што ми го препорача Г.;)
еден ќе речеш у право бил овој шо јадеше гомна...а може и нема да бидеш Атеист, ќе видиш колку е тоа бесмислица

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
:pos::pos:

Абе нели разбра....твојата 7 мица не вреди ни пет пари бидејќи не ја докажа како логички издржана односно без сила на аргумент.
Nema logika kaj mene..ili razbirash ili ne razbirash..
eve ti eden argument......zaspan si so otvoreni oci (nishto licno)
Na tebe ostanuva dali ke se probudish...
Razbudete se lugje-isus

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
еден ќе речеш у право бил овој шо јадеше гомна...а може и нема да бидеш Атеист, ќе видиш колку е тоа бесмислица

Jас имам резерва за се добро скоро се. Атеист ке бидам. ;) Но тоа не ме спречува да имам и други гледишта-средниот пат на Буда.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Значи на добар пат сум. :)
Истава филозофија (ако може така да се нарече) на живот ја практикувам и јас (what doesn`t kill you, makes you stronger), но страшно ме иритира што не можам ништо да сторам (не знам што да сторам?) со нештата кај кои немам моќ, кај што не зависи од мене....
и тука најверојатно се моите преголеми очекувања... но како што рече, полека учам како да живеам со тоа. :)

ОК, следна тема, дај нека биди малку пожестоко. :)
Toa shto trebe da storish e da gi razberesh Osho Lover i Samo Covek, tie ti kazuvaat shto da pravish,samo koj da razbere.
Ste zaglavile vo nekoja vasha filozofija i mislite deka drugoto e drm mrt, ova ona...prikazni od svetite knigi.
Teshko ke razberesh se dodeka ne svatish kako funkcionira "covechkata mashina", a za da go razbersh toa trebe da znaesh na koj nacin e napravena

B

Black Guard

Гостин
Toa shto trebe da storish e da gi razberesh Osho Lover i Samo Covek, tie ti kazuvaat shto da pravish,samo koj da razbere.
Теоријата за ген за невидливост и сјај и светлина е декл од најнапредната мислка на само човек.

ОШО лавер барем се потруди да објасни и тоа се цени,а ти само лупеташ без факти,без аргументи.

Тeshko ke razberesh se dodeka ne svatish kako funkcionira "covechkata mashina", a za da go razbersh toa trebe da znaesh na koj nacin e napravena
Бидуи учтив и напиши,ако е премногу сложено симплифицирај,ако треба и апстрахирај се од одредени работи(наведи кои) па можеби и ќе најдеме заедничко именител а баш ме интересира на кој начин е направена????

С

Само Човек

Гостин
Теоријата за ген за невидливост и сјај и светлина е декл од најнапредната мислка на само човек.

ОШО лавер барем се потруди да објасни и тоа се цени,а ти само лупеташ без факти,без аргументи.

Бидуи учтив и напиши,ако е премногу сложено симплифицирај,ако треба и апстрахирај се од одредени работи(наведи кои) па можеби и ќе најдеме заедничко именител а баш ме интересира на кој начин е направена????
сите ние сме светлина ...
создадени сме од светлина.
евде уште еден бисер
прво е енергијта создадена па материјата

B

Black Guard

Гостин
сите ние сме светлина ...
создадени сме од светлина.
евде уште еден бисер

ЧУДО алудирав на ова твое мислење...за гените

или тоа ќе се види кога ќе се разоткријат другите 80 % од гените и се надевам имаме ген за да зрачиме свестолст што ќе ги објасни ангелите, се разбира и ген за невидливост. Како и да е, сте се запрашале зошто не се истржуваат 80% од гените што не ги користиме него се истражува марс:oops:
Ајде стави прст на глава и размисли убаво....ама УБАВО!
--- надополнето: 30 јуни 2012 во 17:47 ---
Која енергија е прва создадена?

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Првите коментари од темата се најзверски, Во што веруваат Атеистите? -Веруваат во себе и во луѓето.. пахахах

екстра екстра ступиден одговор..свака част.

С

Само Човек

Гостин
ЧУДО алудирав на ова твое мислење...за гените

Ајде стави прст на глава и размисли убаво....ама УБАВО!
--- надополнето: 30 јуни 2012 во 17:47 ---

Која енергија е прва создадена?
ајде вратисе на темата кај што го пиавв мислењето и ќе видиш дека подоле се имам поправено ...
т.е. таму зботер за 20 од 100 аминокиселини кои ги користи телото човеково..........
другото е све сарказам , само ќе сватиш кога ќе ги прочиташ следните мислење.......
лупетав после веројаности и кога се вжешти се изаснјив околу мојот став на таа тема
води добро со мики96 имаме праено муабет

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264

Ajde da bidam uctiv,
Toa shto jas go kazuvam ne se naucuva od eden napishan post, materijata e malku po slozena.
Ti ne sakash da proucuvash, ti sakash nekoj da ti go dade gotovo, ama so toa nema da svatish nishto.
Si imash nekoja ateisticka filozofija, mi gi objasnuvash zakonite po fizika, si se svrtel kon nadvoreshniot svet, zatoa shto kako ateist mislish deka ne vredi da rabotish na sebe, da ja zapoznaesh taa tvoja mashina, da ja proucuvash tvojata misla, tvoite emocii, tvojot instinkt, tvoetro ego. Za da ja proucuvash taa tvoja mashina trebe da go znaesh i metodot so koj trebe da rabotish, da gi znaesh zakonite na univerzumot (a ne da mi velish deka ne vredat) shto vlijaat na tebe, i te kocat vo tvojot vnatreshen razvoj.
Osho Lover isto razmisluvashe kako tebe, samo shto toj razbra deka ima neshto poveke vo moeto ucenje, deka ne e samo Osho(svaka cast na majstorot).Jas nekogash namerno go pushtam da zbori, duri i mu postavuvam prashanja za da objasni neshto na vas ateistite, za da vidite deka ne sme glupi,
deka rabotata na samiot seba dava rezultati.
Gledash, jas ednash ti rekov deka ako sakash preporaki, ke zamolish po PP, deka ne go davam moeto znaenje javno, zatoa i pishuvam vo takva forma.Ama tvoeto ego e golemo, i tvojot ponos ne ti dava da se obratish do nekoj koj do vcera go negirashe. Ostanuva na tebe
Eve ti linkce, citni malku, pa ke si vidish....
http://forum.kajgana.com/threads/Внатрешна-еволуција-на-човекот.51631/

PS, Ne sum znael deka mozam da bidam tolku uctiv....:)

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Ajde da bidam uctiv,
Toa shto jas go kazuvam ne se naucuva od eden napishan post, materijata e malku po slozena.
Ti ne sakash da proucuvash, ti sakash nekoj da ti go dade gotovo, ama so toa nema da svatish nishto.
Si imash nekoja ateisticka filozofija, mi gi objasnuvash zakonite po fizika, si se svrtel kon nadvoreshniot svet, zatoa shto kako ateist mislish deka ne vredi da rabotish na sebe, da ja zapoznaesh taa tvoja mashina, da ja proucuvash tvojata misla, tvoite emocii, tvojot instinkt, tvoetro ego. Za da ja proucuvash taa tvoja mashina trebe da go znaesh i metodot so koj trebe da rabotish, da gi znaesh zakonite na univerzumot (a ne da mi velish deka ne vredat) shto vlijaat na tebe, i te kocat vo tvojot vnatreshen razvoj.
Osho Lover isto razmisluvashe kako tebe, samo shto toj razbra deka ima neshto poveke vo moeto ucenje, deka ne e samo Osho(svaka cast na majstorot).Jas nekogash namerno go pushtam da zbori, duri i mu postavuvam prashanja za da objasni neshto na vas ateistite, za da vidite deka ne sme glupi,
deka rabotata na samiot seba dava rezultati.
Gledash, jas ednash ti rekov deka ako sakash preporaki, ke zamolish po PP, deka ne go davam moeto znaenje javno, zatoa i pishuvam vo takva forma.Ama tvoeto ego e golemo, i tvojot ponos ne ti dava da se obratish do nekoj koj do vcera go negirashe. Ostanuva na tebe
Eve ti linkce, citni malku, pa ke si vidish....
http://forum.kajgana.com/threads/Внатрешна-еволуција-на-човекот.51631/

PS, Ne sum znael deka mozam da bidam tolku uctiv....:)
И да не го даваш знаењето јавно!
Да го наплаќаш.
П аза некоја година како Ошо низ Скопје со Ролс Ројс да се шеташ.

Kajgana Shop

На врв Bottom