OSHO-Lover
Konecno Sloboden...
- Член од
- 2 декември 2011
- Мислења
- 2.213
- Поени од реакции
- 2.844
Oh God, heaven is to be in church for always, hell is preferable.Околу лингвистичката замајаност.
http://www.youtube.com/watch?v=SLJLgrCSt9c
Oh God, heaven is to be in church for always, hell is preferable.Околу лингвистичката замајаност.
http://www.youtube.com/watch?v=SLJLgrCSt9c
одговори муу беНе ме разбираш, не сум атеист, ниту Ошо, од свое искуство си зборам а тоа што ми се поклапа со Ошо што да права... башка човекот е најкул и заслужува респект
објаснив но не ме свати многу ми го расецка кажаното па можда затоа, еве уште еднаш од лично искуство, џабе е живото ако те нема тебе да го искусиш "свесно", незнам дали ме разбираш што сакам да кажам со зборот свест, пример за свесен е кога јадеш да јадеш а не да леташ негде во минато/идно време, кога си седиш сам на тераса навечер и си гледаш ѕвезди и комети и месечини не да правиш план за утре или да се замараш со прееска или вчера, ме разбираш, не сум против мислењето, напротив, туку да не дозволиш да ти го диктира тебе животот, кога има потреба да се мисли ќе мислиш но само тоа што ти сакаш и само кога ти сакаш, но дали е тоа така сега те прашувам ама искрено не ти е ли хаос во умот од мисли, не викам дека понекад и самиот свено рамислуваш тоа што сакаш но тоа е ретко и поголемиот дел од денот и не ти е потребно милсење(пример за вакво мислење мислев, леле како може она мене така да ми се понаша, ќе види она, јас сум бил кретен , па јас сум напамете човек, и одеднаш еј ама ова буреков ич не беше убав, мрсен за никаед, и пак одеднаш, итн... ме сваќаш и ова оди во позадина како на касета на рипит можда не исто али слично, а ти се губиш како во некоај магла, доколку се случи некој шок пример од надвор некоја опасност веданаш се прекинува цел тој хаос и тогаш се враќаш во моментот за да се соочиш спонтано со ситуацијата, но ратки се тие моменти така што поголемито дел од денот го поминуваме во таа лингвистичка замајност, лингвистички сон.
--- надополнето: 30 јуни 2012 во 01:59 ---
Абе знам со добри намери...
али зенот си е зен он не се достигнува он веќе е
Да може и така да се гледа(не постои унифицирано гледиште како што напишав) Мада конкретниов случај е ист со битката помеѓу Александар и Дариј кога војската на Дариј била некаде 10 према еден во однос на таа на Александар а он нападнал од еден правец (а книгава е напишана некаде 400 години пред таа битка). Причината за поразот на Дариј е неговата ароганција значи некаде 3000+ години психата на човекот е несменета. Тие што се на власт со тек на времето стануваат арогнатни поради мокта која ја поседуваат и тоа е причината за нивниот пад.борбата во самиот човек а ?
абе ова сите од Г препишувале...хахаа
продолжи на другата тема
Сега еднаш ми велеше за закон на 7 па одеднаш за закон за три кој преоѓа во 4-вака формулиран закон не постои и не може да постои,или е 3 или 4 не може да преоѓа,законите(природните)се прецизни до најмал детал еве ако пуштиш топка од зграда(фудба лерска зад која се "крие" молекула C60-но тоа е друга приказна) таа паѓа со забрзување од 9.82 метри на секунда и ова важи за сите објекти,и за баскет и за тениско топче.Greshka si....toa ne e zakonot za 7
Toa e zakonot za 3 koj praogja vo 4ka
.
Буда не е бог.Eve ti primer
ateist + joga +meditacija= buda
1+1+1=1
Тоа верниците ќе ги прашаш ама пак нема ЧЕТИРИ????otec +sin + svetiot duh= BOG
1 +1 + 1 = 1
Њет.Ateist+...+...+..=religija
Буда не е бог,не го сметаат за бог,и не правел шетњи како исус проколнувајќи смокви.BUDA = BOG= RELIGIJA
Како успеваш да вметнеш институција семејство во калкулација само да ете оди по твојот закон и тука нема никаква четворка,ако веќе гледаш мат6ематички пологичлно е Маж и жена,деца=множествоa za da svatish podobro, da razberete i vie nevernicite,oti ne optuzuvate deka zborime se vo zaviena forma. eve ke ti dadam eden primer od prirodata
mash + zena + deta = familija
1+1+1=1
Не е ако веќе се понуди повели и нацртај,можеби така полесно ќе се изјасниш за повеќе да разберат.Sega jasno li e kako zakonot za 3 preogja vo 4ka
Ako ne e. ...kazi da crtam dijagrami?
Повторно те прашувам како успеваш атеист да изедначиш со верник во БОГ-семоќен ентитет,атеист не верува дека постои таков бог,посебно како што е опишан во Тората,Библијата и9 Куранот.Osvestete se ceda bozji....
I ne me cekaj tolku mnogu...nego se cukni po glavata i razmisli i si reci....abe ovie glupi li se pa se treskaaat so nekoi nivni vistini. Ne propagiraat nishto a na site im davaat odgovori za duhovnosta na chovekot
Кажи неколку книги кои си ги прочитал па да појдам во библиотека да побарам или евентуално да ги побарам на пазарот,било по книжари,огласи сеедно баш ме интересира кое знаење води до давање на вакви примери???.. Da bev na tvoe mesto ke gi zamolev i ke prashav od kade im e toa znaesje, mozebi ke naucam i jas neshto.Sigurno ne se rodeni so toa znaenje, i tie go naucile od nekade...razmisli
ОКгрешно се изразив ..
не е можно...
џабе труди се колку сакаш , не е можно
а не е можно зошто - ајде малку библија лукавиот шета на земјата
Sum procital jas mnogu,da ne se falam ovde.....Кажи неколку книги кои си ги прочитал па да појдам во библиотека да побарам или евентуално да ги побарам на пазарот,било по книжари,огласи сеедно баш ме интересира кое знаење води до давање на вакви примери???.
УУУУ саи баба уууууу многу ми е одвратен, посебно со тоа јајцата што си ги вади од уста, греотаSum procital jas mnogu,da ne se falam ovde.....
Osho,sai baba, krishnamurti. dalaj lama, patanjali......
imash izbor kolku sakash...samo osho ima preku 600 knigi
PS Ako sakash konkreten sovet na PP...ovde javno ne kazuvam od kade mi e znaenjeto
УУУУ саи баба уууууу многу ми е одвратен, посебно со тоа јајцата што си ги вади од уста, греота
Се мисли ете да речеме си се освестил две или десет минути и???еејј се изнасмеав....
се спомнува кристализација и одма ова атесгиве кристална речштка, атоми.....
--- надополнето: 30 јуни 2012 во 08:02 ---
одговори муу бе
Што после тоа,што ти се случува после кристализацијата,претпоставувам атомите т.е молекулете вршат rearange и се враќаш "назад" така??
Brat, ne e samo eden zakon....postojat 48 zakoni koi ne ti ovozmozuvaat da ja kristalizirash svesta....Прашував повеќе пати па еве добив одговор но
Сега еднаш ми велеше за закон на 7 па одеднаш за закон за три кој преоѓа во 4-вака формулиран закон не постои и не може да постои,или е 3 или 4 не може да преоѓа,законите(природните)се прецизни до најмал детал еве ако пуштиш топка од зграда(фудба лерска зад која се "крие" молекула C60-но тоа е друга приказна) таа паѓа со забрзување од 9.82 метри на секунда и ова важи за сите објекти,и за баскет и за тениско топче.
Објасни како преоѓа што е тоа што ја поништува тројката ја дискриминира за сметка на четворката а без тројка и четворка немаме седум(збир).
Не се согласувам...Ѓурчиев атеистите ги става како религиозни насила и ти фактички според неговата логика си и те како верник.
Се согласуваш?
--- надополнето: 30 јуни 2012 во 08:38 ---
Се мисли ете да речеме си се освестил две или десет минути и???
Што после кристализирањето??
Пак опет,и така и така такааа...губиш време.
абе леле ама си пааОК
Јас не верувам во лукави и такви приказни али ајде да речеме дека си во право дека лукавиот шета по земјата. И што сега наеднаш имаме оправдување да правиме зло на другиот или нешто слично.
Приказните од тој тип за мене се само бекство од одговорноста и ништо друго т.е. да може да се каже Господ така сакал, тоа дело на Лукавиот, Цацко тоа го направил.
не е тоа крисгилизирање....Ѓурчиев атеистите ги става како религиозни насила и ти фактички според неговата логика си и те како верник.
Се согласуваш?
--- надополнето: 30 јуни 2012 во 08:38 ---
Се мисли ете да речеме си се освестил две или десет минути и???
Што после кристализирањето??
Пак опет,и така и така такааа...губиш време.
го пресечеНе се согласувам...
Освести се, искуси, па ќе има основа на што да го праиме муабетов
Опиши како е чувството кога си како фикус ниту помалку ниту повеќе од дизентериска амеба и не мислиш ништо?Не се согласувам...
Освести се, искуси, па ќе има основа на што да го праиме муабетов
За ова има адреналински спортови и занимања.кога си целосно свесен барем и за 2 минути има едно необјасниво дожививање, сосотјба, екстаза, оргазам, благосостојба, ако не си ја искусил сеуште си пропуштил многу...
Ima i droga...ali dejstvoto ke pomine...za kratko....За ова има адреналински спортови и занимања.
Kako na neboto taka i na zemjata-isus
razmisli malku, ovaa borba e i za vojskata(nadvor od covekot)
i za borba na egata(vo covekot)
Ti rekov jas deka nemash edno EGO
Abe te svakam jas tebe..samo na tebe teshko ti odiКако што напишав се во оваа книга може да се генерализира и минимизира.
Егото исто така може да се минимализира али јас викам дека нема потреба за тоа. Ако дефинираш повеке типови на его непотребно се усложнува системот и со тоа се зголемува можноста за грешка при донесување на заклучок. Башка во тој случај сите ке бидат експерти а притоа нема да разбираат ништо бидејки се ке биде толку разглабено што ке биде лесно за учење.
Ке ти кажам еден пример од Кунг Фу. Имено во првата форма од Винг Чу е содржано 60+% од целиот систем. Е сека на почетокот ти изгледа дека учиш непотребни работи после некое време се повеке и повеке свакаш колку скриени работи има и од кои произлегуваат безброј комбинации. Ама мораш да се потрудиш. Шаолинците можеле да го направат системот со безброј почетни комбинации и само тие да изучуваат ама тоа не го направиле затоа што во тој случај ке немало напредок во самата вештина, ке било се сервирано на тацна.