Ви треба драјвер? Побарајте тука.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.649
Поени од реакции
7.490
Ako mozi drajveri za Delux DLV-B705 Fala.
Srored ova i drajverot simnat od tuka pa otpakuvan setupot, vo ZS211.inf fajlot stoi deka drajverot e za kamera model:"ZSMC USB PC Camera (ZS0211)" verovatno istata preimenuvana vo DLV-B705 od strana na Delux. Poguglajte driver za kamera ZS0211 ima poveke linkovi (ovde ovde i ovde ) so drajver za ZS0211 za Vista i sumnjivi za 7ca.
Iko imate Hardware ID eden od ovie tri podole ZS0211 e drajverot sto vi treba:
USB\VID_0AC8&PID_307B
USB\VID_0AC8&PID_307B
USB\VID_0AC8&PID_307B
Isto i ovde na sajtot na Vmicro go ima potpolno istiot drajver ZS0211_Setup_WHQL_080317 kako i tool za detekcija "Detection Tool of Vimicro PC Camera Processors Model without notice"pa moze da si proverite dali imate nekoja od ovie VMicro kameri pred da go instalirate drajverot koj e bajagi bajat od 2007/08 godina.

'A'

Член од
5 мај 2012
Мислења
33
Поени од реакции
39
Здраво дечки
Ми треба драјвер за веб камера Delux dlv-b57.
Камерата е за лаптоп и е со округла форма.
На сајтот на фирмата не може да се симни http://www.deluxworld.com/en/Download/download2.aspx?ListID=2707
Сега јас го имам истиот проблем .. некаков предлог , или доколку го имаш драјверот на PC да ми го пратиш ?

Член од
8 октомври 2009
Мислења
777
Поени од реакции
383
Сега јас го имам истиот проблем .. некаков предлог , или доколку го имаш драјверот на PC да ми го пратиш ?
Togas go najdov ama mislam deka go nemam poveke. Mi go pratija od Anhoch togas.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Драјвер за принтер Minоlta Pagepro 1100L за вин7?

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Дали проба со compatibility mode? За друга сорта печатар така ми имат кинисано.
Хеј извини ама ако можеш да објасниш како точно да пробам :/

П.с. работеше на хп принтеров, имаше драјвер.

Член од
7 јуни 2012
Мислења
267
Поени од реакции
500

Овој принтер оди само на LPT (printer port) ТАКА ? НЕМА УСБ ?!

на страната на minolta има драјвери за Vista (т.е Виста оперативниот систем ги содржи, како PLug and PLay, native поддршка)

види тука http://printer.konicaminolta.com/support/current_printers/pd_in_vista.htm

под Виста нема да го препознае ама преку ADD Printer Wizard e објаснето во кој фолдер да го бараш 1100l и мануелно да го инсталираш

е сега штом го има во Vista Driver Database јас верувам дека и тој драјвер ке работи и под WIN7 (за повекето постари принтери беше така при преминот од Vista на WIN7 се користеа истите драјвери некое време, оние вендори кои ги мрзеше да пишуваат нови драјвери или беа само изменети Vista драјвери!)

ти треба инсталациона верзија на Оперативен систем Vista !

вреди да пробаш !

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Овој принтер оди само на LPT (printer port) ТАКА ? НЕМА УСБ ?!

на страната на minolta има драјвери за Vista (т.е Виста оперативниот систем ги содржи, како PLug and PLay, native поддршка)

види тука http://printer.konicaminolta.com/support/current_printers/pd_in_vista.htm

под Виста нема да го препознае ама преку ADD Printer Wizard e објаснето во кој фолдер да го бараш 1100l и мануелно да го инсталираш

е сега штом го има во Vista Driver Database јас верувам дека и тој драјвер ке работи и под WIN7 (за повекето постари принтери беше така при преминот од Vista на WIN7 се користеа истите драјвери некое време, оние вендори кои ги мрзеше да пишуваат нови драјвери или беа само изменети Vista драјвери!)

ти треба инсталациона верзија на Оперативен систем Vista !

вреди да пробаш !
фала, утре ќе пробам, ако успее, имаш пиво од мене, не е мој принтеров, од една фирма е, антика.

Член од
7 јуни 2012
Мислења
267
Поени од реакции
500
фала, утре ќе пробам, ако успее, имаш пиво од мене, не е мој принтеров, од една фирма е, антика.
ама јас знам дека е антика и дека ти го фрлиле ај сега да го направиш и чукај си ја главата

(пиво не пијам)

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
ама јас знам дека е антика и дека ти го фрлиле ај сега да го направиш и чукај си ја главата

(пиво не пијам)
Хаха да беше мој ќе беше у канта више. Ај џус од портокал може , добар е за токсини вадење од организам.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.649
Поени од реакции
7.490
Драјвер за принтер Minоlta Pagepro 1100L за вин7?
За 1100 има за Виста па пробај со него
http://www.konicaminolta.eu/en/business-solutions/support/download-center/download-result.html?packageId=24857&productName=PagePro 1100
ЗА 1100Л последен драјвер е за Win2000, инаку според Microsoft Compatibility Listata 32битниот драјвер кој иде со 7цата треба да ти работи со принтерот, само треба да го уштекаш и да старташ еднаш Windows Update и би требало да ти го излиста драјверот.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775

Одговориле колегите форумџии. Иначе десен клик на драјверот пред инсталирање, имат таму посебно табче за compatibility mode и во него да одбериш ХР.

Kajgana Shop

На врв Bottom