Значи дека е нормална жлездата (хомогена, изоехогена стои за нормален наод).Дали знае некој што значи наод кај тиреоидна euthyrosis или euthyreosis со опис хомогена, изоехогена?
Ако знаете ме интересира и што значи зборот хипоехоген.
Многу овошје (особено банани) и зеленчук (внесувај витамини по природен пат), мед, чоколада, гинко билоба.Поздрав! Вака поради стресен период, проследен со многу учење и ментално збудалување, последниве два дена се осеќам исрцпено до мера што ми се чини ќе паднам некаде (јест сум работала физичка работа по 15 сати на ден, ама колку ментална што може да ме исрпи физичката може само да сонува) , значи не е да се доберам до кревет, за нецела минута заспивам, а и откако се разбудам после 15 минути ако пак се доберам до креветот, пак ќе заспијам без проблем итн...
Откако ќе се разбудам, сите мускули ме болат, и се осеќам ептен исрпено! Пред мене се уште 2 тешки испити, и ми треба енергија!
Што да јадам, и што да пијам? Фала
ФалаМногу овошје (особено банани) и зеленчук (внесувај витамини по природен пат), мед, чоколада, гинко билоба.
Хипоехогени - (ткива или структури) рефлектираат релативно мал број на ултразвуци насочени кон нив.Дали знае некој што значи наод кај тиреоидна euthyrosis или euthyreosis со опис хомогена, изоехогена?
Ако знаете ме интересира и што значи зборот хипоехоген.
Немаш мака со аповите, ама среди си го забот.Me интересира нешто ...
Ноќеска кај 3-4 пиев аналгин т.е до вчера пиев аналгин и оспен заради забот
Дали можам вечер алкохол да пијам после колку време завршува дејството ?
Среден е забот .. го нема веќеНемаш мака со аповите, ама среди си го забот.
Ти го препишаа антибиотикот,најверојатно си имал оток така?Me интересира нешто ...
Ноќеска кај 3-4 пиев аналгин т.е до вчера пиев аналгин и оспен заради забот
Дали можам вечер алкохол да пијам после колку време завршува дејството ?
гинко билоба.
А да почекаш ден два со алкохолот не ќе е лошо, имаш раничка во устата, не мора да го ослабнуваш имуниот систем одмаДобро значи во вторникот вадев заб 7мица и ми дадоа да пијам Оспен до вчера заради раната и ако имам болки (а јас имав на непцето и на увото = оваа болка беше поради вадењето тегнење клатење на забот ) да пијам Аналгин
Пред точно 18 саати го испив Аналгинот и ме интересира Можам или Не можам вечер да пијам алкохол
друже терај си кеифот,ако дојди до нешто имаме искусни лекари по форумов - Донт бери гајле зошто само здрав организам може да си дозволи луксуз поголеми количини алкохол.......ако ти носи душата терај слободноДобро значи во вторникот вадев заб 7мица и ми дадоа да пијам Оспен до вчера заради раната и ако имам болки (а јас имав на непцето и на увото = оваа болка беше поради вадењето тегнење клатење на забот ) да пијам Аналгин
Пред точно 18 саати го испив Аналгинот и ме интересира Можам или Не можам вечер да пијам алкохол