Дали Македонците ќе станат малцинство и во Македонија?

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување

Дали Македонците ќе станат малцинство и во Македонија?

• Вкупно гласачи
    105
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Има голема разлика меѓу официјален и точен податок.
За Србија има точни информации пошто таму имаше попис..а резултати можеш и на нет да најдеш..за Македонија нема,пошто го сјебаа Шчипониве..а кога ќе има ќе збориме со прецизни бројки,а не со рекла-казала муабети..а пошто за Србија,Бугарија па и Хрватска има резултати од попис,може да се прави муабет,незнам што те вреѓа тоа,та напаѓаш по Македонија.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
За Србија има точни информации пошто таму имаше попис..а резултати можеш и на нет да најдеш..за Македонија нема,пошто го сјебаа Шчипониве..а кога ќе има ќе збориме со прецизни бројки,а не со рекла-казала муабети..а пошто за Србија,Бугарија па и Хрватска има резултати од попис,може да се прави муабет,незнам што те вреѓа тоа,та напаѓаш по Македонија.
Па? Не реков ниакде дека Србија „го јаде“ на демографски план. Губи жители, и тоа води кон катастрофа.

Моето беше дека Македонија не е поарна, иако официјалните резултати не велат така.

Што не е јасно?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Па? Не реков ниакде дека Србија „го јаде“ на демографски план. Губи жители, и тоа води кон катастрофа.

Моето беше дека Македонија не е поарна, иако официјалните резултати не велат така.

Што не е јасно?
Па сите христијански држави губат,кој повише кој помалце..Бугарија па највише..и Романија ништо поарна не е,ни Украина нити па Русија..само муслиманите се котат.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Па сите христијански држави губат,кој повише кој помалце..Бугарија па највише..и Романија ништо поарна не е,ни Украина нити па Русија..само муслиманите се котат.
Tака бе Цитровичиус.
А Македонија е една од земјите кои ги исполнуваат сите услови за депопулација (брејн дрејн, повисок морталитет и сл), надополнета со голем процент на исламско население. Што значи: насловот е легитимен. Тоа ми беше поентата.
Не ја бранам Србија, гајле ми е.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Tака бе Цитровичиус.
А Македонија е една од земјите кои ги исполнуваат сите услови за депопулација (брејн дрејн, повисок морталитет и сл), надополнета со голем процент на исламско население. Што значи: насловот е легитимен. Тоа ми беше поентата.
Не ја бранам Србија, гајле ми е.
И кога ќе станеме малцинство ?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Век би требало, со овие демографски трендови.
Со овие да,ама и кај спротивниот табор паѓа наталитетот,не е и таму како пред 20-30 години,у секоја куќа по еден фудбалски тим.. почнаа и они да се еманципираат,јес да споро,ама за деценија/две и они би биле бар на позитивна нула,ако не минус,според мене.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
И кога ќе станеме малцинство ?
Правев пресметки пред некое време врз база на наталитетот на македонците и малцинствата и испадна дека до 2022 македонците ќе станат само 50% од целокупното население.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Со овие да,ама и кај спротивниот табор паѓа наталитетот,не е и таму како пред 20-30 години,у секоја куќа по еден фудбалски тим.. почнаа и они да се еманципираат,јес да споро,ама за деценија/две и они би биле бар на позитивна нула,ако не минус,според мене.
Ипак. Наталитетот кај нашиве секогаш ке биде под нивниот, се до еден момент кога населението македонско ке се преполови. А кон тоа се оди. Тоа е трендот.

Надополнето со брејн дрејн.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Правев пресметки пред некое време врз база на наталитетот на македонците и малцинствата и испадна дека до 2022 македонците ќе станат само 50% од целокупното население.
А мислиш ти дека они беа 25,17 на пописот 2002-ра ?

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Ипак. Наталитетот кај нашиве секогаш ке биде под нивниот, се до еден момент кога населението македонско ке се преполови. А кон тоа се оди. Тоа е трендот.

Надополнето со брејн дрејн.
Е добро тоа е друга работа тоа е точно , македонците касно се женат , малце деца имаат , многу разводи имаат на друга страна муслиманите многу рано се женат многу деца имаат и ретко (ултра ретко) имаат разводи

Член од
18 декември 2008
Мислења
310
Поени од реакции
108
А мислиш ти дека они беа 25,17 на пописот 2002-ра ?
А мислиш дека сега да успееше пописот, колку албанци, а колку македонци ке имаше?

Туку попишувачите во источна македонија ги броеа сите, без разлика што со години се во странство и дали еднаш годишно се враќаат. За едни комшии, ме прашуваа кај им живеат блиски роднини за да им побараат точни информации

И пописот не пропадна заради албанците, туку заради тоа што неможеле ни 1 милион македонци да избројат

Ајде кажете дали има македонска куќа која не беше посетена од попишувачите??/

Член од
26 јануари 2009
Мислења
428
Поени од реакции
519
А мислиш дека сега да успееше пописот, колку албанци, а колку македонци ке имаше?

Туку попишувачите во источна македонија ги броеа сите, без разлика што со години се во странство и дали еднаш годишно се враќаат. За едни комшии, ме прашуваа кај им живеат блиски роднини за да им побараат точни информации

И пописот не пропадна заради албанците, туку заради тоа што неможеле ни 1 милион македонци да избројат

Кај мене не дојдоа, и кај више од пола пријатели и роднини исто не дојдоа попишувачи.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723

Абеее седииии ги боли грујо и компанија стапот колку Македонци имало колку Албанци имало ... па они намерно ќе го пропаѓале пописот -:facepalm:

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891

Кај мене беа последен ден пред да да се прекине пописот, а у други комшии не ни биле пошто на крај на работно време беа..
оваа тема отиде у курац,само се убацуе некој со свои фикс идеи и нагаѓања.. и ти ќе ми кажеш ради кој пропадна пописот,као сите други глупи сме,а ти најначитан, ние незнаеме ти знаеш.. раус,и нејќам цитирања.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom