Шверц на нафта во 90-те, исповед на криминалец

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Во емисија „Бисери“ Љубомир Периќ-Магаш, припадник на српските криминални структури тврди дека сумата за еден литар нафта, која низ Македонија била шверцувана за Србија, во текот на деведесеттите години, изнесувала 30 тогашни германски фенинзи.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Менувам мислење маме им ебам по 0.3 марки зимале по литар нафта за да помине преку граница.А со возови се пренесуваше нафта.

Ова не е ни шверц ова е организиран рекет.Шверц е да пробаш неоданочена да ја пренесеш робата овие им ги оданочувале али за свој џеп

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Дај сериозно, олабавете го подфорумот Општи од темиве, не е темава за во Општи муабети, оди во Економија, иако јас мислам дека е за во Канта, ама тоа ќе видиме во зависност од тоа како ќе се развива дискусијава.

М

Мартин`

Гостин
Таман си е во економија, нека се видат нашите „печалбари“ како шверцувале нафта рака под рака со мафијата.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Дај сериозно, олабавете го подфорумот Општи од темиве, не е темава за во Општи муабети, оди во Економија, иако јас мислам дека е за во Канта, ама тоа ќе видиме во зависност од тоа како ќе се развива дискусијава.
Шверц и економија крејзи некако не ми иде..и ја барав соодветен подфорум,ама категорија: под-форум криминал и шверц нема.. а за политика нејќам да дискутирам ама ич.

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Шверц и економија крејзи некако не ми иде..и ја барав соодветен подфорум,ама категорија: под-форум криминал и шверц нема.. а за политика нејќам да дискутирам ама ич.
Шверцувањето е криминално дело кое влијае на економијата во секој случај. Повеќе е темава за тука отколку за во Општи. Сериозно почна тој подфорум да се труе... ама сериозно не може да дише сите таму некакви си теми отвараат, па оние теми во кои може да се дискутира паѓаат во заборав. Општо според мене темава не ни треба да седи, сите знаеме дека води кон класика политички препукувања, али ајде ќе и се даде шанса, првото внесување дневнополитички “мојоткоњепоголемодтвојоткоњ“ муабети, ќе оди во Канта. Политика е забранета на форумов.

Член од
14 мај 2012
Мислења
146
Поени од реакции
50
Зборев со еден екс министер од 90-тите и ми рече дека “прошверцувал„ 4 композиции од 30 вагони со нафта за Србија. Се било во договор со премиерот и претседателот на РМ тогаш. Договорот бил Србија да пушти струја за Македонија. Дури и ООН дознало за тоа па била опомената Македонија.

T

Tetro

Гостин
Се уште се случуваат вакви зделки, и се во тек. Мора да има баланс помеѓу луѓето за да рајата биде замаена од дневните случувања.

Crazy in Love : политика, не економија

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Се уште се случуваат вакви зделки, и се во тек. Мора да има баланс помеѓу луѓето за да рајата биде замаена од дневните случувања.

Crazy in Love : политика, не економија
Политиката не е дозволена на форумов, посебно не дневнополитички препукнувања, исклучоци има за одредени настани, но партиски тролувања и расправии згаснаа уште пред неколку години, затоа темата е ставена во економија. Како што реков доколку фати правец темата на препукувања за партии, истата ќе биде заклучена и пратена во Канта.

Доста веќе со технични објаснувања, продолжете си со дискусија.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.525
Поени од реакции
7.004
овоа го знаат и малите деца, само првпат да го каже некој апла отворено и од другата страна.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Сега во модерна Македонија се шверцува струја на Косово.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Го знаат и мали деца,сите го знаеме ова..овој криминал е од учебници за криминал изваден..а никогаш никој нема да одговара за тоа..зошто ? Зошто у други држави премиери и претседатели завршуваат у затвор,кога тогаш ги стига правда,само кај нас никогаш не ги стига..е*ати правдата скапана.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Ќе ги стигне правдата. Застарено дело е од 90-ти, понови има од 2005-6 навака.

Kajgana Shop

На врв Bottom