Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
А зошто не го ни спомнувате Evra ? Според мене има уште 2-3 добри сезони во него , а eдинствена причина поради која годинава „потфрли“ е Young ! Одлично беше уигран со Nani и тие двајца според мене теба да се недопирливи по левата страна . Но за жал повќе шанси добиваше Young кој ја уби тимската игра на Јунајтед сезонава и сум се чудел како на некој утакмици е невидлив и очаен , но на крај сепак ке даде некој „срекен“ , индивидуален гол -.-' (мој најомразен играч на UTD ... ако не се приметува :D )
Што збориш бе другар, да не беше Јанг уште 20 гола ќе примевме, Јанг да не му помагаше на евра у дефанзива кај ќе завршевме. Баш со Нани коа играа по лево ренде бевме.

Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
Ке биде погрешно да се продаде Евра или да не игра како стартер следната сезона само поради тоа што не играше добро една сезона. Он е лојален на тимот и одби многу тимови како Реал и Милан. Плус мислам дека лошата сезона се должеше на заморот. И колку шо знам овој Беинс игра многу офанзивно што може да биде многу лошо за тимот. Мислам дека би било лошо да се преодаде Евра освен ако не се донесат некој од Лам или Ешли Кол на негово место.

Член од
15 јули 2009
Мислења
3.480
Поени од реакции
3.461
Ке биде погрешно да се продаде Евра или да не игра како стартер следната сезона само поради тоа што не играше добро една сезона. Он е лојален на тимот и одби многу тимови како Реал и Милан. Плус мислам дека лошата сезона се должеше на заморот. И колку шо знам овој Беинс игра многу офанзивно што може да биде многу лошо за тимот. Мислам дека би било лошо да се преодаде Евра освен ако не се донесат некој од Лам или Ешли Кол на негово место.

За Лам или Кол може да сонуваме.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Jan Polat што дробеа овие овде дека секогаш играме со поофанзивни бекови,баш тој е тоа што ни треба,има јак центаршут,го бива за слободни,солиден е и во дефанзива,не е склон на повреди + на сето тоа е англичанец,не е некој да му е фетиш да игра во Барселона или Реал Мадрид....

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Не велиме да се продаде, ама му треба одмор/замена.

A

apidrone

Гостин
Нема да се продаде Евра бре, само се бара адекватна замена за да може и он некад да здивне. Пред некој месец стаив статистика дека Евра има 500 минути изиграно повеќе од Руни, кој е втор на таа листа. ММЕ, маратонец да е ќе се измори.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Нема да се продаде Евра бре, само се бара адекватна замена за да може и он некад да здивне. Пред некој месец стаив статистика дека Евра има 500 минути изиграно повеќе од Руни, кој е втор на таа листа. ММЕ, маратонец да е ќе се измори.
Тоа де, значи Евра е главниот мотиватор во тимот, сите новодојдени играчи велат дека токму Евра бил најзабавниот од сите заедно со Рио, дека уживале да го слушаат како збори пред натпревари и силно ги мотивирал. Не за џабе Евра е капитен пред Рио, знае стариот, 20 капитени направил досега, ко да не знае зошто е токму тој со лентата. Плус има уште во него фудбал, поготово па кога треба да бркаме резултат некаде и да се придодава во нападот, офанзивно. Таман работа, Евра да се продадел.

Член од
13 јануари 2009
Мислења
1.311
Поени од реакции
749
Јас мислам дека Евра беше под неговото ниво оваа сезона поради отсуството на Видич,Може Видич работел цело време позади него.Не ми текнува дали беше истиот Евра пред и после повредата на Видич

Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
Се согласувам дека треба да има замена(веќе 3/4 години игра на сите натпревари) но мислам дека со Беинс во тимот ке биде тешко нешто слично со Фердинанд за Англија(Не го земаа затоа што беше предобар да седи на клупа). Фабио треба да добива повеќе шанса додека Блекет не биде подготвен да го замени Евра.Или доколку се купува некој нека се купи тој од Билбао(незнам како му беше името-некако Ауртенте или така нешто)

Јас мислам дека Евра беше под неговото ниво оваа сезона поради отсуството на Видич,Може Видич работел цело време позади него.Не ми текнува дали беше истиот Евра пред и после повредата на Видич
Воа и плус имаше семејни проблеми(брат му почина) и плус проблемот со Суарез...​

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.727
Поени од реакции
9.460
Само Евра не добива одмор како што сите добиваат во текот на сезоната и затоа резултира со пад на формата во одреден период. Нема играч кој може целосно да го покрие неговото одсуство и да игра неколку натпревари по ред за Евра да може целосно да одмори. Треба да сфати и тој и да не бараме само вина во него, зошто не е робот цела сезона да ора по неговата страна. Затоа изгледа беше и доведен Јанг кој кога играше по неговата страна Евра помалку трчаше зошто Јанг реално доста покрива во дефанзива. Фабио искрен да бидам не ми се допаѓа кога игра како лев бек, зошто е доста послаб со левата за разлика од десната нога и подобро би било да се ротира со брат му по десната бековска позиција, па затоа според мене реално е да се доведе добро лево бекче. Бејнс е идеално решение според мене. Ја знае играта во ПЛ, нема да му треба време да се адаптира и неговиот напаѓачки стил на игра по левата страна е идеален за систем кој ние го практикуваме. Некој ќе рече 27 има, а дава се само Модриќ да дојде кој е 1 година помлад од Бејнс. 10 до 13 милки се ништо за ваков играч кој доста ќе придонесе за тимот.

A

apidrone

Гостин
Се согласувам дека треба да има замена(веќе 3/4 години игра на сите натпревари) но мислам дека со Беинс во тимот ке биде тешко нешто слично со Фердинанд за Англија(Не го земаа затоа што беше предобар да седи на клупа). Фабио треба да добива повеќе шанса додека Блекет не биде подготвен да го замени Евра.Или доколку се купува некој нека се купи тој од Билбао(незнам како му беше името-некако Ауртенте или така нешто)
Ауртенече. Шо знам, тие ми се некако премногу приврзани за Баскија, ко молитви да им пеат пред спиење. Значи заклучивме дека треба лев бек, креативец (пошо не можеме вечно да се потпираме на Сколс), уште еден напаѓач (пошо као нели ќе останеме со тројца: Руни, Велбек и Чичарито, освен ако не ми се пие кафе и забораив некој).. Друго? :)

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Вака и голман ќе ни треба ко што сме тргнале :pos:

Среден е нападот не се секирајте, Шинџи исто така ќе дава допринос. Нешто слично како Флечер до пред да се разболи :(

Само лев бек и средина. Ама ако ме прашате мене, лев бек е поважно ако мора еден, зошто вака и Пауел и Кагава и Петручи и Клеверли и Сколс и Керик /Џонс исто.. а ептен сме тенки на лев. Како и да е, се надевам дека ќе дојдат двајца ко што кажа Болтон и тие ќе се на овие позиции, зошто богами за труење ќе е работата ако дадат 40 милиони за некој копиљ што е на крило а не донесат за овие позиции. Такви екскурзии на мозокот ко со Јамесдин, на крај, ако веќе толку им е интересно крила да носат.

Лев бек мора, ако сака нека е со шест прста, не ме интересира. Нека земат нешто што остана од Ренџерс ако веќе толку, било што.

Rooney's Temper

in front of Old Trafford
Член од
14 јуни 2009
Мислења
2.888
Поени од реакции
2.653
Ауртенече. Шо знам, тие ми се некако премногу приврзани за Баскија, ко молитви да им пеат пред спиење. Значи заклучивме дека треба лев бек, креативец (пошо не можеме вечно да се потпираме на Сколс), уште еден напаѓач (пошо као нели ќе останеме со тројца: Руни, Велбек и Чичарито, освен ако не ми се пие кафе и забораив некој).. Друго? :)
- Глејзери да продадат дел од клубот на берза во Кина и Сингапур и да го вратиме долгот
- Флечер целосно да се опорави
- Да се решат статусите на Андо и Берба
- Да немаме повреди во пред-сезоната
- Ферги да го држи здравјето како до сега
- Нани да го потпише новиот договор

Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
креативец (пошо не можеме вечно да се потпираме на Сколс),
Е воа ке биде најтешко да се најде. Има многу добри на таа позиција како Снајдер Пирло Модрич но тешко да дојде некој од нив...

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Пирло е цел живот серие А, на 40 год да го носиш кај копачиве е коцка, плус го имаме веќе Сколс, исти играчи се. Снајдер го испушти возот веќе, уште Модриќ остана, тоа приоритет, мада и Дембеле не би бил лоша опција. Сигурдсон е во Тотенхем скоро.

Kajgana Shop

На врв Bottom