Под копитата на сатаната

С

Само Човек

Гостин
Човекот е микрокосмос, рефлексија на макрокосмосот. Тој не е создаден да биде ниту добар ниту зол, туку е создаден да ги надмине тие концепти - таа дуалност. Да ја искуси, и преку тој процес да ја пронајде суштината зошто е создаден.
Кога напорниот тренинг резултира со болка во мускулите, тоа е знак дека тие почнале да се развиваат и растат како резултат на напорот кој го претрпеле. Слично на нив и болката која ја носат искушенијата и страдањето се предвесник за развојот и растот на себството - на тој микрокосмос кој го нарекуваме човек.
Само за оние што се неспособни да ги надминат дуалностите, постои зло, ѓаволи и непотребни нешта.
Да се прогласат за зло нештата кој ги доживуваме како непотребни е кукавички акт, крик по комодитетот кој го носат "скратените патишта", каде нема страдање, болка и зло. Патишта кој се илузија и кој само го одложуваат вистинскиот пат.
според ова се е добро ,
и како разликуваш дека се е добро
зошто не би било се зло ....
за да постои едно мора и друго ...
:love:

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079
Првото болдирано :тоа го правите вие верниците.
Второто болдирано: тоа го правите вие верниците.
За првото и за второто...зарем толку сакаш да осетиш на своја кожа дека сепак нешто има поголемо од тебе.Дека нешто има поголемо и од тебе и од целата наука.
Дал ти Бог добро,

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
според ова се е добро ,
и како разликуваш дека се е добро
зошто не би било се зло ....
за да постои едно мора и друго ...
:love:
Добро и зло се само концепти кој се индивидуални, т.е секој си има своја уникатна перцепција што се тие. Човекот е рефлексија на универзумот, а универзумот е вечна "борба" помеѓу дуалностите. Тие дуалности човекот субјективно ги доживува како добро и зло, среќа и тага, живот и смрт...итн.
Преку нивната интеракција, се раѓа смислата на постоењето.

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
За првото и за второто...зарем толку сакаш да осетиш на своја кожа дека сепак нешто има поголемо од тебе.Дека нешто има поголемо и од тебе и од целата наука.
Дал ти Бог добро,
Слатко ме насмеа. Не, не сакам да осетам на своја кожа. Убаво од тебе што се трудиш, верувај си слободно, мене тоа не ми смета само те цитирав бидејќи рече дека кога ќе ни затребало помош сме се молеле, не е точно. Имам пишувано за воа на други теми, можеш да провериш.

Иначе ако Исус го удрело кола, дали ќе носевте ланчиња со мало количе на вратот?

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079
Слатко ме насмеа. Не, не сакам да осетам на своја кожа. Убаво од тебе што се трудиш, верувај си слободно, мене тоа не ми смета само те цитирав бидејќи рече дека кога ќе ни затребало помош сме се молеле, не е точно. Имам пишувано за воа на други теми, можеш да провериш.

Иначе ако Исус го удрело кола, дали ќе носевте ланчиња со мало количе на вратот?
Ајде ајде,прај се јунак.Ако мислиш со тоа дека ќе си го кренеш егото.
Се гледа дека не сте ја разбрале филозофијата на религијата. Верувал или не,религијата го кренала човекот до ова културолошко и модерно време.Порано религијата била еден вид на чувар.Ги плашела луѓето за да небидат лоши.И ете, човечвото станало тоа што е.Неможе,и апсурдно е да покажеш почит спрема некој древни дела,како на пример пирамидите а да непокажеш почит спрема религијата.
Но бидејќи вие сте така напреден и современ,повеќе немате потреба да ја признавате религијата.Никој невели да верувате во Господ,остај ги луѓето на раат да си прават моабет.Ако толку не ви се допаѓа религијата што барате во тема за религија.Едноставно читај си нешто друго.
Зарем мислеше дека сега ќе ти речам “е браво баш си јунак голем што не признаваш Бога“...Ама пази,таквите јунаци испаднале најголеми плачковци.

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Ајде ајде,прај се јунак.Ако мислиш со тоа дека ќе си го кренеш егото.
Се гледа дека не сте ја разбрале филозофијата на религијата. Верувал или не,религијата го кренала човекот до ова културолошко и модерно време.Порано религијата била еден вид на чувар.Ги плашела луѓето за да небидат лоши.И ете, човечвото станало тоа што е.Неможе,и апсурдно е да покажеш почит спрема некој древни дела,како на пример пирамидите а да непокажеш почит спрема религијата.
Но бидејќи вие сте така напреден и современ,повеќе немате потреба да ја признавате религијата.Никој невели да верувате во Господ,остај ги луѓето на раат да си прават моабет.Ако толку не ви се допаѓа религијата што барате во тема за религија.Едноставно читај си нешто друго.
Зарем мислеше дека сега ќе ти речам “е браво баш си јунак голем што не признаваш Бога“...Ама пази,таквите јунаци испаднале најголеми плачковци.
А кој ти рече да ме правиш јунак? И кај виде дека не те оставам на раат? Ај потсети се ти мене прв ме цитираше и тоа со нешто неточно и јас само ти кажав дека не си во право. Јас не сум јунак што не верувам во бог, но не си ни ти. За разлика од тебе јас верувам во себе не му го препуштам тоа на никој друг. И додека тебе ти одговара некои работи да бидат така како што се и не се замараш зошто се така, мене не ми одговара. Тоа е разликата.

Мене не ми треба некој да ме плаши за да знам дека нешто е лошо, па јас да не го правам. Знам што е лошо,знам што е добро. Ама мораш да признаеш дека понекогаш и малце да бидеш evil пружува задоволство. Религијата не го кренала човекот до ништо освен до поделба... Се што е постигнато е од самиот човек и никој друг.

Ни ти самиот не ги почитуваш 10 божји заповеди. Никогаш не си посакувал нешто туѓо? Згодна женска на другар ти? Не си излажал? Значи готово, одиш право во пеколот. Зошто да замараш понатаму со тоа. Ама ти кажав, тоа си е твоа работа, мене не ме интересира...

С

Само Човек

Гостин
А кој ти рече да ме правиш јунак? И кај виде дека не те оставам на раат? Ај потсети се ти мене прв ме цитираше и тоа со нешто неточно и јас само ти кажав дека не си во право. Јас не сум јунак што не верувам во бог, но не си ни ти. За разлика од тебе јас верувам во себе не му го препуштам тоа на никој друг. И додека тебе ти одговара некои работи да бидат така како што се и не се замараш зошто се така, мене не ми одговара. Тоа е разликата.

Мене не ми треба некој да ме плаши за да знам дека нешто е лошо, па јас да не го правам. Знам што е лошо,знам што е добро. Ама мораш да признаеш дека понекогаш и малце да бидеш evil пружува задоволство. Религијата не го кренала човекот до ништо освен до поделба... Се што е постигнато е од самиот човек и никој друг.

Ни ти самиот не ги почитуваш 10 божји заповеди. Никогаш не си посакувал нешто туѓо? Згодна женска на другар ти? Не си излажал? Значи готово, одиш право во пеколот. Зошто да замараш понатаму со тоа. Ама ти кажав, тоа си е твоа работа, мене не ме интересира...
ја мешаш религијата со сектите религиски, фанатиците секташи направиле поделба ....
еве сега и ти си ко нив , атеистички фанатик , и пцуеш верницик велиш дека се робови ...
ти правиш поделба исто како што правел некој пред 1800 години
--- надополнето: 29 јуни 2012 во 09:01 ---

мислиш верниците не веруваат во себе:facepalm:
ајде објасни ни ми што тоа има постигнато човекот...
јас тврдам дека е ист како во времето на исус
--- надополнето: 29 јуни 2012 во 09:04 ---
ете гледаш ...ова е доказ дека човекот не постигнал ништо,..,..

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
ја мешаш религијата со сектите религиски, фанатиците секташи направиле поделба ....
еве сега и ти си ко нив , атеистички фанатик , и пцуеш верницик велиш дека се робови ...
ти правиш поделба исто како што правел некој пред 1800 години
--- надополнето: 29 јуни 2012 во 09:01 ---

мислиш верниците не веруваат во себе:facepalm:
ајде објасни ни ми што тоа има постигнато човекот...
јас тврдам дека е ист како во времето на исус
--- надополнето: 29 јуни 2012 во 09:04 ---

ете гледаш ...ова е доказ дека човекот не постигнал ништо,..,..
Колку само не е ист, ти се молам, збори си за себе:P

С

Само Човек

Гостин
ај не ми ги буни ова пресниве атеисти ...
после не разбираат , па не разбираат кога ти ги буниш...:icon_lol:
--- надополнето: 29 јуни 2012 во 09:21 ---
инаку да ... пред 2000 год знаев да месам , сега незнам...
се уназадувам у пм..:(

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
ај не ми ги буни ова пресниве атеисти ...
после не разбираат , па не разбираат кога ти ги буниш...:icon_lol:
--- надополнето: 29 јуни 2012 во 09:21 ---

инаку да ... пред 2000 год знаев да месам , сега незнам...
се уназадувам у пм..:(
Епа не си го рабра искуството од претходнито живот пред 2000 г. сега нема потреба да се меси ако има кој да ти меси, и не е уназадување бидејки ако не месиш ќе си имаш повеќе време за други побитни нешта
П.С. Јас знам да месам (y)

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
Штом се спомене Божјото име за вас е трн во очи.
Се откажувате од љубовта и се што е добро,
се продаваме за пари и позиција во опшеството.
Го истребуваме живиот свет на земјата се што Бог создаде, го убиваме
човечкото во нас.
Затоа не се чудете ако името Негово ви боде очи, може да изберете живот и Љубов
или ќе умрете под копитата на Сатаната.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
127
Поени од реакции
62
Штом се спомене Божјото име за вас е трн во очи.
Се откажувате од љубовта и се што е добро,
се продаваме за пари и позиција во опшеството.
Го истребуваме живиот свет на земјата се што Бог создаде, го убиваме
човечкото во нас.
Затоа не се чудете ако името Негово ви боде очи, може да изберете живот и Љубов
или ќе умрете под копитата на Сатаната.
A зошто е копитар сатаната?

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Kозја брада би имал ако има козја глава....а нема козја глава.
Брадата како брада не е ни козја ни човечка :)
Паааа на мене ми личи малце во фацата како на коза ако е ова баш он
:)
Ама добро ова е некој козји ѓавол се извинувам :D не е класичен.

Kajgana Shop

На врв Bottom