Грабеж, напад , престрелка и апсење во гејлада

М

Мартин`

Гостин
Колку јако се облечени ауууууууууууууууууууууууууу.......
Ова ти се некакви Грчки „алфи“ како кај нас.. ама гледај колку се спремни се познава одма за разлика од нашите каде што има и момци од 100тина кила што едвај можат да одат а не пак да треба да трчаат да бркаат некој криминалец или слично ;)

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Ова ти се некакви Грчки „алфи“ како кај нас.. ама гледај колку се спремни се познава одма за разлика од нашите каде што има и момци од 100тина кила што едвај можат да одат а не пак да треба да трчаат да бркаат некој криминалец или слично ;)
Мхм........многу ми се допаднаа..

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Не ги потценувај таквите батиња од 100 кг.. и јас имам чичко што можеби нема 100че.. али со 2 прста ќе те кутне на земја додека се свестиш што ти се десило ќе бидеш со лисици. Силата не е во мускулите туку во умот...
А за трчање.. треба кондиција..

М

Мартин`

Гостин
Не ги потценувај таквите батиња од 100 кг.. и јас имам чичко што можеби нема 100че.. али со 2 прста ќе те кутне на земја додека се свестиш што ти се десило ќе бидеш со лисици. Силата не е во мускулите туку во умот...
А за трчање.. треба кондиција..
Има разлика од 1.8+ м и 100кг ама атлетски граден вежбан а има разлика од 1.75 и 110 кила скараџиски/пивски граден :LOL:

S

Shaman

Гостин
Си видел еден дебел и ајде сите се дебели :facepalm:
Само тоа ти е, пусто стереотипизирање и од тоа бегање нема.
И мистер на Македонија да е џандар, пак ќе има ко тебе што ќе
спомињаат скараџиски стомаци.

Проблемот кај обичните полицајци и нивната улежаност не е само во самите нив.
Прашај прво колку луѓе, колкаво подрачје покриваат и колку смени работат неделно.
Па после види дали некој има време за некакви други активности освен за спиење и
одење на работа.

Ете и ја си иам пивско стомаче (ама стомаче) и не го мењам за ништо.
Тоа ми е бе инвестиција. Владава се искина од бркање инвестиции, ја
мојата не ја давам.

И вакви како овие двајцава шупаци нашиве апсат секоја недела, само што
никој не ви е крив што сте зависни за информации од телевизија и интернет,
па ако не се спомне таму, како да не се случило.

М

Мартин`

Гостин
Си видел еден дебел и ајде сите се дебели :facepalm:
Само тоа ти е, пусто стереотипизирање и од тоа бегање нема.
И мистер на Македонија да е џандар, пак ќе има ко тебе што ќе
спомињаат скараџиски стомаци.

Проблемот кај обичните полицајци и нивната улежаност не е само во самите нив.
Прашај прво колку луѓе, колкаво подрачје покриваат и колку смени работат неделно.
Па после види дали некој има време за некакви други активности освен за спиење и
одење на работа.

Ете и ја си иам пивско стомаче (ама стомаче) и не го мењам за ништо.
Тоа ми е бе инвестиција. Владава се искина од бркање инвестиции, ја
мојата не ја давам.

И вакви како овие двајцава шупаци нашиве апсат секоја недела, само што
никој не ви е крив што сте зависни за информации од телевизија и интернет,
па ако не се спомне таму, како да не се случило.
Не реков за сите само реков дека мора да постои некој построг критериум, мора да се стремиме кон совршенство и нормално дека физичките предиспозиции не се клучни во ваквата работа но се доста значајни.. заедно со вештините, интелегенција итн. А за способноста на нашата полиција немој не ми зборувај барем, се кладам дека сум подобро барем физички спремен од 80% од тие што работат моментално таму, и тоа на дело ги имам гледано при апсење на човек.. ѕид од 3 метра се мислат 20 минути и неможат да се префрлат од другата страна додека не земаа од кај еден комшија скала инаку неможаа да се префрлат - или пак да фатиш крадец дома а да чекаш 40 минути додека полиција дојде а трчанка има да стаса за 10 минути и тоа максимум.

Е сега со новиве критериуми се поправаат МВР и ме радува што имаат такви критериуми ако навистина правилно оценуваат.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Алфите кај нас се џукели дебели стоки врска си немаат.
Специјалците од друга страна се друг муабет.

S

Shaman

Гостин
Не реков за сите само реков дека мора да постои некој построг критериум, мора да се стремиме кон совршенство и нормално дека физичките предиспозиции не се клучни во ваквата работа но се доста значајни.. заедно со вештините, интелегенција итн. А за способноста на нашата полиција немој не ми зборувај барем, се кладам дека сум подобро барем физички спремен од 80% од тие што работат моментално таму, и тоа на дело ги имам гледано при апсење на човек.. ѕид од 3 метра се мислат 20 минути и неможат да се префрлат од другата страна додека не земаа од кај еден комшија скала инаку неможаа да се префрлат - или пак да фатиш крадец дома а да чекаш 40 минути додека полиција дојде а трчанка има да стаса за 10 минути и тоа максимум.

Е сега со новиве критериуми се поправаат МВР и ме радува што имаат такви критериуми ако навистина правилно оценуваат.
Убаво е човек да се цени.
Ама не и да се преценува.
--- надополнето: 29 јуни 2012 во 13:25 ---
Алфите кај нас се џукели дебели стоки врска си немаат.
Специјалците од друга страна се друг муабет.
А знаеш ли дека и специјалците одат на смени во АЛФА ?

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Па и јас за тие мислев.
Џукели се тие бе не заебавај:)
Специјалци ако идат во алфи се само ако се случува нешто посебно на терен па за секој случај тогаш идат на должност да не ескалира ситуација да бидат поспремни.

S

Shaman

Гостин
Џукели се тие бе не заебавај:)
Специјалци ако идат во алфи се само ако се случува нешто посебно на терен па за секој случај тогаш идат на должност да не ескалира ситуација да бидат поспремни.
Во тешка заблуда си. Многу тешка.
Ај распрашај се поубаво.

Kajgana Shop

На врв Bottom