Потеклото на Албанците

Член од
8 ноември 2008
Мислења
2.172
Поени од реакции
1.266
А на север од нив Сарматите (според некои мислења предци на Србите) и плус јужно од нив Ерменците (роднини со Грците).:)

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Албанците да ли биле од тука или се доселиле од негде тоа прашање го одфрлам како ,наједноставно не е важно, факт е дека се витален народ во ексапанзија и за тоа им треба територија (теориите на нацизмот народ што се шири му треба простор) а ние и да сме у право што и да сме, сме биле некад империја ок сме биле терористи у 19 век а сега сме нешто што освен со славната историја немаме ништо да се пофалиме де факто за нашата иднина. Наједноставно умираме и се разбира нас ќе не замени албанскиот народ тоа е вистина а ако вие сакате позитивно да размислувате размислувајте но тоа нема фактицитет освен желба без никаква можност да произведе некаква практична последица во правец на запирање на тој галопирачки процес, сега касно е за се џабе споменици џабе залажување - фактите кажуваат. Значи во природата нема право, освен право на посилниот, мајт ис рајт - еве ви чирилиц тоа е факат.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.059
Поени од реакции
15.028
Ne znam koj kogo ja kradel , tie kradenja postojat uste vo denesnoto vreme na primer SKUPI bil centarot na DARDANIA a sega na Makedonija . Za vakvo kradenje zboruvas ;)
Ајде ти како потомок на илирите кажи дека само денешните Албанци се потомци на Илирите. И Алјаска била руска, па сега е американска. Тоа не ти држи вода дека Скопје бил седиште на Дарданија и дека денешна Македонија го зела од Дарданците.

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.968
Ајде ти како потомок на илирите кажи дека само денешните Албанци се потомци на Илирите. И Алјаска била руска, па сега е американска. Тоа не ти држи вода дека Скопје бил седиште на Дарданија и дека денешна Македонија го зела од Дарданците.
Скопје во антиката никогаш не спаѓал под Македонија и не бил населен со Македонски племиња. До 3 век н.е. на територија на Скопје живееле Трибалите, а подоцна од 3 век н.е. живееле Дарданците.

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
колку што знам илири и дарданци се сосема друго ,
а исто така не се ни знае ни потеклото на овие денешни албанци ( се наведува од кавказ ) така да за крадење да не зборуваат албанци ....

Член од
12 април 2010
Мислења
10.059
Поени од реакции
15.028
Скопје во антиката никогаш не спаѓал под Македонија и не бил населен со Македонски племиња. До 3 век н.е. на територија на Скопје живееле Трибалите, а подоцна од 3 век н.е. живееле Дарданците.
па така и кажав

Член од
25 јуни 2012
Мислења
13
Поени од реакции
1
I Do pred 1 vek Skupi bil glavniot grad na Albancite , centar na Vilajetot na Kosovo . I pred 50 godini Skopje bil gradot so najveke Albanci od site albanski gradovi vo Ks , Al , Gr(Ovde sakam da kazam za Camerija koja ima 15.000 Km2)

Член од
12 април 2010
Мислења
10.059
Поени од реакции
15.028
колку што знам илири и дарданци се сосема друго ,
а исто така не се ни знае ни потеклото на овие денешни албанци ( се наведува од кавказ ) така да за крадење да не зборуваат албанци ....
да но, кога ќе дојдат некои да живеат на нивно место одма ги прават едно исто. И Људевит Гај се идентификвал и нарекувал Илир...OMG.....Хрватот е Албанец. Паѓа во вода дека се илири. Како може Илирите да опстојат само во Албанија, а да не остане ниеден во Словенија, Хрватска, Црна Гора, Босна и Херцеговина? Може да се се ама илири тешко.
I Do pred 1 vek Skupi bil glavniot grad na Albancite , centar na Vilajetot na Kosovo . I pred 50 godini Skopje bil gradot so najveke Albanci od site albanski gradovi vo Ks , Al , Gr(Ovde sakam da kazam za Camerija koja ima 15.000 Km2)
Мислиш Скопје, пошто Скупи е антички град во близина на Скопје. Да центар е на Скопскиот (Косовски) Вилает. Под Чемерија мислам дека зборуваш за Епир. Можеби Скопје и бил град со најголема концентрација на албанци, затоа што прличев не учел албанци на албански во Тирана додека бил учител таму.

Член од
8 ноември 2008
Мислења
2.172
Поени од реакции
1.266
Ne znam koj kogo ja kradel , tie kradenja postojat uste vo denesnoto vreme na primer SKUPI bil centarot na DARDANIA a sega na Makedonija . Za vakvo kradenje zboruvas ;)
Прво, ако вие се идентификувате со Дарданците, зошто не се викате и денес Дарданци? Или зошто не се викате Илири? (За разлика од вас, ние си го чуваме нашето име од искона до денес). Колку имиња имате вие?
Второ, зошто се вика градот Скупи? И што значи Скупи (или по “ваше“ - Шкуп) на Албански?
Не ни треба да докажуваме дека сме краделе историја кога цела Албанија врие од Македонски топоними. Па самиот ваш главен град (не зборувам за Приштина) има Македонско толкување. Имено, Тирана (или Техран) значи “штитен од Бога“ (Тео е име за Бог, а охрана значи заштита), според тоа немој многу да се петелиш и да продаваш евтина политика и патриотизам за наивни будали.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.059
Поени од реакции
15.028
Прво, ако вие се идентификувате со Дарданците, зошто не се викате и денес Дарданци? Или зошто не се викате Илири? (За разлика од вас, ние си го чуваме нашето име од искона до денес). Колку имиња имате вие?
Второ, зошто се вика градот Скупи? И што значи Скупи (или по “ваше“ - Шкуп) на Албански?
Затоа се некако племенски распоредени: Геги, Тоски, Чами

A

Ali Pasha

Гостин
Едно знам....албанците т.е. планинците според некои од вас, или по модерно хајландерите, живеат во високите планински предели, а историски домородното население секогаш се повлекло во високите предели од агресивните дојденци!!!

H

HITCH

Гостин
Нас ни викаат да се тргнеме од Македонија, дека они биле „први„ таму. А забораваат дека они се дојдени од Кавказот. Албанците не се илири.
Што зборуваш, човеку? Те молам објасни ми ги картите и поврзаноста на Кавкаските и денешните Албанци.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Турците биле мнозинство, албанци малку биле и највише се мрзеле со турците пошо им се упикуеле али како се повлекуеле турците одма така земале се албанците они и затоа примиле ислам оти увек биле со посилниот за разлика од србите кои увек се бранат и се на страна на послабиот мислам генерализација али небитно.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
До пред 50 г имало најмногу Албанци(од сите албански градови околу) во Скопје,а??Ај да видиме што вика пописот од 1953

The 1953 Census showed that 122,143 people lived in Skopje, of whom 74,686 or 61.1% were Macedonian, 22,562 or 18.5% were Turks, 8,650 or 7.1% were Serbian, 7,829 or 6.4% were Roma and 3,166 or 2.6% were Albanian.
И мене ме интересира како Скопје бил главен град на Албанезите пред 1 век???

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.968
малку ненаучни факти. Погледни ги фаците на фудбалерите од еден ерменски клуб. На кого ти наликуваат?http://www.ffa.am/en/teams/fcshirak/
Е ова даааа... вистински доказ ти е... абе докажи јазична врска, генетичка врска, сличности во традиции и култура, мотиви во народни носии и слично... а не ми прај компарации на фаци тука!

Kajgana Shop

На врв Bottom