Ајде ти како потомок на илирите кажи дека само денешните Албанци се потомци на Илирите. И Алјаска била руска, па сега е американска. Тоа не ти држи вода дека Скопје бил седиште на Дарданија и дека денешна Македонија го зела од Дарданците.Ne znam koj kogo ja kradel , tie kradenja postojat uste vo denesnoto vreme na primer SKUPI bil centarot na DARDANIA a sega na Makedonija . Za vakvo kradenje zboruvas
Скопје во антиката никогаш не спаѓал под Македонија и не бил населен со Македонски племиња. До 3 век н.е. на територија на Скопје живееле Трибалите, а подоцна од 3 век н.е. живееле Дарданците.Ајде ти како потомок на илирите кажи дека само денешните Албанци се потомци на Илирите. И Алјаска била руска, па сега е американска. Тоа не ти држи вода дека Скопје бил седиште на Дарданија и дека денешна Македонија го зела од Дарданците.
па така и кажавСкопје во антиката никогаш не спаѓал под Македонија и не бил населен со Македонски племиња. До 3 век н.е. на територија на Скопје живееле Трибалите, а подоцна од 3 век н.е. живееле Дарданците.
I Do pred 1 vek Skupi bil glavniot grad na Albancite , centar na Vilajetot na Kosovo . I pred 50 godini Skopje bil gradot so najveke Albanci od site albanski gradovi vo Ks , Al , Gr(Ovde sakam da kazam za Camerija koja ima 15.000 Km2)Ајде ти како потомок на илирите кажи дека само денешните Албанци се потомци на Илирите. И Алјаска била руска, па сега е американска. Тоа не ти држи вода дека Скопје бил седиште на Дарданија и дека денешна Македонија го зела од Дарданците.
да но, кога ќе дојдат некои да живеат на нивно место одма ги прават едно исто. И Људевит Гај се идентификвал и нарекувал Илир...OMG.....Хрватот е Албанец. Паѓа во вода дека се илири. Како може Илирите да опстојат само во Албанија, а да не остане ниеден во Словенија, Хрватска, Црна Гора, Босна и Херцеговина? Може да се се ама илири тешко.колку што знам илири и дарданци се сосема друго ,
а исто така не се ни знае ни потеклото на овие денешни албанци ( се наведува од кавказ ) така да за крадење да не зборуваат албанци ....
Мислиш Скопје, пошто Скупи е антички град во близина на Скопје. Да центар е на Скопскиот (Косовски) Вилает. Под Чемерија мислам дека зборуваш за Епир. Можеби Скопје и бил град со најголема концентрација на албанци, затоа што прличев не учел албанци на албански во Тирана додека бил учител таму.I Do pred 1 vek Skupi bil glavniot grad na Albancite , centar na Vilajetot na Kosovo . I pred 50 godini Skopje bil gradot so najveke Albanci od site albanski gradovi vo Ks , Al , Gr(Ovde sakam da kazam za Camerija koja ima 15.000 Km2)
Прво, ако вие се идентификувате со Дарданците, зошто не се викате и денес Дарданци? Или зошто не се викате Илири? (За разлика од вас, ние си го чуваме нашето име од искона до денес). Колку имиња имате вие?Ne znam koj kogo ja kradel , tie kradenja postojat uste vo denesnoto vreme na primer SKUPI bil centarot na DARDANIA a sega na Makedonija . Za vakvo kradenje zboruvas
Затоа се некако племенски распоредени: Геги, Тоски, ЧамиПрво, ако вие се идентификувате со Дарданците, зошто не се викате и денес Дарданци? Или зошто не се викате Илири? (За разлика од вас, ние си го чуваме нашето име од искона до денес). Колку имиња имате вие?
Второ, зошто се вика градот Скупи? И што значи Скупи (или по “ваше“ - Шкуп) на Албански?
Што зборуваш, човеку? Те молам објасни ми ги картите и поврзаноста на Кавкаските и денешните Албанци.Нас ни викаат да се тргнеме од Македонија, дека они биле „први„ таму. А забораваат дека они се дојдени од Кавказот. Албанците не се илири.
До пред 50 г имало најмногу Албанци(од сите албански градови околу) во Скопје,а??Ај да видиме што вика пописот од 1953I Do pred 1 vek Skupi bil glavniot grad na Albancite , centar na Vilajetot na Kosovo . I pred 50 godini Skopje bil gradot so najveke Albanci od site albanski gradovi vo Ks , Al , Gr(Ovde sakam da kazam za Camerija koja ima 15.000 Km2)
И мене ме интересира како Скопје бил главен град на Албанезите пред 1 век???The 1953 Census showed that 122,143 people lived in Skopje, of whom 74,686 or 61.1% were Macedonian, 22,562 or 18.5% were Turks, 8,650 or 7.1% were Serbian, 7,829 or 6.4% were Roma and 3,166 or 2.6% were Albanian.
Е ова даааа... вистински доказ ти е... абе докажи јазична врска, генетичка врска, сличности во традиции и култура, мотиви во народни носии и слично... а не ми прај компарации на фаци тука!малку ненаучни факти. Погледни ги фаците на фудбалерите од еден ерменски клуб. На кого ти наликуваат?http://www.ffa.am/en/teams/fcshirak/