Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Денес и вчера два пати по ред го гледам Shutter island и во главава ми е хаоос невиден...Перфектната глума на Лео како и секогаш, потоа сценографијата и музиката кои совршено добро ја отсликуваа целата таа мрачна атмосфера на островот итн... - да оставиме тоа на страна...
Во однос на целата приказна, никако не можам мозаикот да го склопам иако обрнував внимание на сите детаљи...Ми се вртат 2-3 сценарија во глава и многу прашања...Дали маршалот Теди беше реален и заедно со својот партнер Чак дојдоа на островот со фериброд...??? Ако ова беше плод на имагинацијата на душевно болниот Лејдис(Ендрју) тогаш зошто мораа да го прикажат истото во сценариото...? (n)
Тешко е да се стави остра граница меѓу реалното и меѓу имагинацијата, а тоа ме иритира најмногу кај ваквите прејаки психолошки трилери...! Или намерно е вака направено, за секој гледач да има свое гледиште и своја приказна...? :unsure:
Во Don't look back со Моника Белучи имаше слични вакви елементи само што тоа не беше ни одддалеку јак филм како овој и плус со ваков глумец...И во Vanilla sky исто така...:unsure:

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Денес и вчера два пати по ред го гледам Shutter island и во главава ми е хаоос невиден...Перфектната глума на Лео како и секогаш, потоа сценографијата и музиката кои совршено добро ја отсликуваа целата таа мрачна атмосфера на островот итн... - да оставиме тоа на страна...
Во однос на целата приказна, никако не можам мозаикот да го склопам иако обрнував внимание на сите детаљи...Ми се вртат 2-3 сценарија во глава и многу прашања...Дали маршалот Теди беше реален и заедно со својот партнер Чак дојдоа на островот со фериброд...??? Ако ова беше плод на имагинацијата на душевно болниот Лејдис(Ендрју) тогаш зошто мораа да го прикажат истото во сценариото...? (n)
Тешко е да се стави остра граница меѓу реалното и меѓу имагинацијата, а тоа ме иритира најмногу кај ваквите прејаки психолошки трилери...! Или намерно е вака направено, за секој гледач да има свое гледиште и своја приказна...? :unsure:
Во Don't look back со Моника Белучи имаше слични вакви елементи само што тоа не беше ни одддалеку јак филм како овој и плус со ваков глумец...И во Vanilla sky исто така...:unsure:
Shutter Island е релативно лесен кога еднаш ќе го видиш крајот, да Теди беше реален само што не беше маршал.
Не ми текнува филмот со Белучи кој беше, додека Vanilla Sky исто така не беше ништо посебно тежок за разбирање.
Ти го препорачувам вечерва овој за mind-blowing trip.

http://www.youtube.com/watch?v=96R9MG0DxLc

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Чекајте бе одма почнувате со тешки филмови. За да навлезе во мајндфак жарнот треба прво да се поминат мементо, фајкла, 12 monkeys, prestige, ilusionist...

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Mindfuck za mene e Saw, Hide and Seek, i nekoi takvi, "realni"... Ako i Fight Club go smestuvame vo mindfuck movies, togash treba i The Reaper da go smestime, posho neli, se sluchuva pola film a ustvari ne se sluchil :D

Spojleri sekade!!!

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Некој да не знае англиски превод на филмот што е моментално на Алфа ТВ ..
Обој го системот - е насловен таму..

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Wanderlust добра комедија. Не се жалете дека новиве работи се срање...или и wanderlust е срање? u fakin cynical bastards

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Mindfuck za mene e Saw, Hide and Seek, i nekoi takvi, "realni"... Ako i Fight Club go smestuvame vo mindfuck movies, togash treba i The Reaper da go smestime, posho neli, se sluchuva pola film a ustvari ne se sluchil :D

Spojleri sekade!!!
Mara, aj gledaj go nekad Dead End i pisi impresii?
Bas ima JAK zaplet.

And yea, i am playing your game. Jak zaplet spored Mac)) e golem spojler. :D

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Kako toa nikoj film od 90 ili postar ne uspeal ralno da ja prikazhe idninata toa e chudo edno :D

H

HoT IcE

Гостин
American Pie: Reunion е достапна на Замунда. Јас го симнав, и вечер знам што ќе гледам.:icon_lol:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
American Pie: Reunion е достапна на Замунда. Јас го симнав, и вечер знам што ќе гледам.:icon_lol:
Gosh, get a life. Sabota e. (n)

Zezam. Jas vcera (PETOK) go gledav, deka so drustvo. Dosta dosaden, zaspav. So nekoi OK momenti. 5/10.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020

Kajgana Shop

На врв Bottom