Кој е Исус Христос?

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
ете бе , се издаваш дека немаш помирисано библија , ...
остај тоа брошурите исламски земи бииблија, прочитај и после прашувај

.

Џабе е дури и читањето на Светото Писмо (Библијата) без Светиот Дух и вера водетското срце!

.

Тие "Кураишки фалсификати" во секој стих го возвишуваат Исус (нека е Божјиот мир над него), па и сите наши и ваши пророци.
.

Отвори ги очите, срцето, умот и со сигурност ќе увидиш дека тие на многу лукав начин Го негираат и девалвираат Христа, за над Него да го издигнат фалсификатот!

Селам

.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Исус Христ беше евреин од аристократско потекло кој се обиде да крене бунт против Римската окупација на јудеја и против високото свештенство кое соработуваше со нив. Тој обид не успеа, исус и некои негови соборци беа фатени, заробени осудени. Исус е према римски закон казнет со казна за бунт против Рим - распнување на крст.

Член од
3 октомври 2008
Мислења
451
Поени од реакции
164
Отвори ги очите, срцето, умот и со сигурност ќе увидиш дека тие на многу лукав начин Го негираат и девалвираат Христа, за над Него да го издигнат фалсификатот!

Селам
.
Спиросе, пријателе, и јас го молам Бога да ти ги отвори очите, срцето и умот па да ја најдеш Неговата Вистина.

а за болдираното, мислам дека грешиш.

Еве, нека е по твое, нека Мухаммед (нека е Божјиот мир над него) ЛАЖЕН ПРОРОК и автор на КОРАНОТ.

Ептен глупаво, ЛАЖЕН ПРОРОК, пишува Света Книга, и цело време возвишува други пророци, особено Исус (нека е Божјиот мир над него).

Селам и до тебе!

nescafe

за освестување
Член од
27 август 2009
Мислења
604
Поени од реакции
277
Ајде време е да се напиеш апчиња.
Ти арно ако Библијата си ја прочитал, па за Куранот да зборуваш.
Провери ме, што сакаш да ти кажам од библијата а што од куранот, иначе јас сум православен христијанин, се интересирам и за другите религии но не се одкажувам од својата.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Спиросе, пријателе, и јас го молам Бога да ти ги отвори очите, срцето и умот па да ја најдеш Неговата Вистина.

Роде, Неговата Вистина е Љубов надприродна и совршено Чиста, за спасение на сите отелотворена во Исуса Христа!

а за болдираното, мислам дека грешиш.

Еве, нека е по твое, нека Мухаммед (нека е Божјиот мир над него) ЛАЖЕН ПРОРОК и автор на КОРАНОТ.

Ептен глупаво, ЛАЖЕН ПРОРОК, пишува Света Книга, и цело време возвишува други пророци, особено Исус (нека е Божјиот мир над него).

Селам и до тебе!
.

Вистинската личност на Мухамед не е идентична со онаа на оној мухамед кој е идол на широката маса која себеси се нарекува муслимани!

Кураишките крвави книжници пробуваат со привидното “возвишување“ на Пророците и Исус (од кои најголемиот дел се евреи) да си најдат известен приклучок и легитимација за сопствената крвава традиција, која (ако подлабоко се загледа и анализира) според својата суштина е всушност потполно анти христијанска и анти новозаветна!

Сфаќаш?

Мирот (Шаломот) БОЖЈИ до сите луѓе со добра волја

Амин

.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Исус Христ беше евреин од аристократско потекло кој се обиде да крене бунт против Римската окупација на јудеја и против високото свештенство кое соработуваше со нив. Тој обид не успеа, исус и некои негови соборци беа фатени, заробени осудени. Исус е према римски закон казнет со казна за бунт против Рим - распнување на крст.
Баш така само ме интересира твојот став околу тоа што се десило со телото на Исус кој го украл,дали апостолите ради некоја нејасна причина или римјаните за да го перат мозокот на народот ?

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Баш така само ме интересира твојот став околу тоа што се десило со телото на Исус кој го украл,дали апостолите ради некоја нејасна причина или римјаните за да го перат мозокот на народот ?
.

Кога ќе одкриеш кој го украл твојот акал, тогаш ќе ти одговорам на прашањето!

.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
.

Кога ќе одкриеш кој го украл твојот акал, тогаш ќе ти одговорам на прашањето!

.
Ѓаволот,една вечер ми дојде и ми кажа да направиме договор мојот акал во замена за жени пари слава.

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
Интересно е многу, исто како во Коран, и таму се вели дека Исус (нека е Божјиот мир над него) е збор од Бога, дух од Него. Но ако можеш да ми го објасниш болдираното.

Поздрав
Како што напиша спирос, физички по родослов потекнува од родот на Давид.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Распнатите на крст не беа давани да се погребаат туку седеа на крстот додека не почнат да се распаѓаат и после беа фрлани во заеднички гробници.
Јас мислам дека таа прикаска е измислена за да се создаде подлога за воскресението.
И целото судење и распнување е контра она како го правеле Римјаните, кога ќе се земе во предвид дека евангелијатѕа се пишани надвор од Јудеја, најмалце 70 години по смртта на исус а во тек на следни 2-3 века се дотерувани и обработувани голема е веројатноста дека многу работи кои се таму напишани - никогаш не се ни случиле.

С

Само Човек

Гостин
Здраво!

Извини вака, но навистина не знам кој јаде трици. Прочитај го твојот коментар и ќе видиш.

Никад не сум рекол дека ја имам прочитано Библијата/Библијите. Доволно ми е тоа што моите пријатели христијани ми покажала и стиховите на кои се реферирале.

Wandering Star напиша стихови од Лука па еден дел ми звучеше интересно, но бидејќи не го разбирав, побарав да се објасни.

И те молам, пријателски, поштеди ме од вакви коментари. Тука сме да се запознаеме меѓусебе сите религии и да дискутираме во позитивна смисла.

Ајде поздрав:)
епа немаш прочитано , а кажуваш дека исус е она или ова...
ете тоа е јадење трици
точно тука сме пријателски затоа и пријателски ..
спознај нешто пред да коментираш
не спознаено коментирање е јадење трици

селам

Член од
3 октомври 2008
Мислења
451
Поени од реакции
164
епа немаш прочитано , а кажуваш дека исус е она или ова...
ете тоа е јадење трици
точно тука сме пријателски затоа и пријателски ..
спознај нешто пред да коментираш
не спознаено коментирање е јадење трици

селам
Види пријателе, ти сам не ги читаш моите коментари како што треба, па ми даваш трици во секоја реплика:) . Ок, остај тоа на страна. За Христијанството сум прочитал и сум слушнал многууууу од пријатели христијани. Така да имам основни знаења за Христијантвото. Можеш да се вратиш кај сите мои коментари и ќе видиш дека иако сум муслиман, секогаш се трудам да го изнесам од Исламот сето тоа што е заедничко со Христијанството и тоа со добра намера.

Ти признавам дека многу малку знам за Новиот Завет, но повеќе за Стариот Завет. Особено за пророците и нивните истории кои навистина се интересни.

Зошто ме интересира Стариот Завет?! Зошто и таму го наоѓам Исламот.

ПС: зошто не се вратиш во твоите претходни постови па ќе видиш кој врши не спознаено коментирање.;)

Селам (Мир) и за тебе

С

Само Човек

Гостин
Види пријателе, ти сам не ги читаш моите коментари како што треба, па ми даваш трици во секоја реплика:) . Ок, остај тоа на страна. За Христијанството сум прочитал и сум слушнал многууууу од пријатели христијани. Така да имам основни знаења за Христијантвото. Можеш да се вратиш кај сите мои коментари и ќе видиш дека иако сум муслиман, секогаш се трудам да го изнесам од Исламот сето тоа што е заедничко со Христијанството и тоа со добра намера.

Ти признавам дека многу малку знам за Новиот Завет, но повеќе за Стариот Завет. Особено за пророците и нивните истории кои навистина се интересни.

Зошто ме интересира Стариот Завет?! Зошто и таму го наоѓам Исламот.

ПС: зошто не се вратиш во твоите претходни постови па ќе видиш кој врши не спознаено коментирање.;)

Селам (Мир) и за тебе
ај сега ќе си цртаме веѓи
па давид е во стариот завет :notworthy:

Член од
3 октомври 2008
Мислења
451
Поени од реакции
164
ај сега ќе си цртаме веѓи
па давид е во стариот завет :notworthy:
Јас немам прашања за Давид (нека е Божјиот мир над него) од Стариот Завет.

Јас прашав за овој стих од Новиот Завет по Лука:

И Господ Бог ќе Му го даде престолот на Неговиот татко Давид.

Ме интересираше врската Татко Бог,Татко Давид и синот Исус. Тоа беше све.

Спирос ми објасни и му благодарам. Кратко и јасно.

Ајде поздрав!

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
.

.

Ете тој кој што ти го украл умот - заедно со неговите духовни чеда - преку пари, лаги и слични гадотии, ја прошилиле верзијата на која што ти и сличните на тебе и’ верувате!

И тие, кога се собраа со старешините и се посоветуваа, им дадоа многу пари на војниците,
велејќи: „Кажете дека: ,учениците Негови дојдоа и Го украдоа кога ние спиевме;‘
и, ако за тоа чуе управникот, ние ќе го смириме и ќе направиме и вам ништо да не ви се случи.”
А тие ги зедоа парите и направија, како што беа научени.
И тој глас се пренесува меѓу Јудејците и до денес.

(Матеј 28:12 ...)
Се заебавав :facepalm:

Kajgana Shop

На врв Bottom