I
IBIZA SOUND
Гостин
sramota
Добро што имаат оружје, како што тргнало со лак и стрела ќе вежбаат.
interesnoРенџерите на преживување далеку од цивилизацијата!
http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=93027
Тоа се американските фоки..не би се сомневал вонив..види им ја само обуката,и се ке ти стане јасно.Уживај си дека Обама не им ги знае имињата.
Браво за пСО, инаку јас се интересирав али повеке ме интересираше на колку метра надморска висина ги изведуваат скоковите, дали скокаат и тие од 10.000 метри или помалку?Мислам дека некој тука се интересираше за падобранската обука во АРМ поточно пСО.Зборував со инструктори од Ренџерскиот баталјон кои се задолжени за обука на сите припадници на пСО значи и на Ренџери и на Волци, усовршен е ХАХО скокот а неколку пати е изведен и ХАЛО скок, набавени се нови американски падобрани и работата после неколку години стоење во место конечно оди нагоре и секоја година имаат вежби со грчки и бугарски специјалци.
Kako se vika cickoti i dali uste mu e telohranitel na bc imas slika?Дечки незнам за вас но мене ме мн нервира тоа што знам за ЕБР имаше конкурс и мн души тогаш влегоа.А за тигрите(моите омилени специјалци) нема уште од 2001 е тоа веќе не е фред.А 2001 кога беше тогаш вежбата на тигрите воедно и конкурс јас бев таму.И да кажам беше доста интересно имаше најразлични справи за качување, трчање и мн други.Тогаш најдов граната неиспуката од рачен фрлач на ракети ама главно беше еден припадник на тигрите кој е мој чичко тој беше главен инструктор на тигрите заедно со него бев таму.Многу нешта има тоа неможе да се каже треба да се види.Од него имам стариот амблем црниот а дај боже дреба да ми даде и беретка.Кога јас се родив 96 тој тогаш се вработи таму што значи тогаш бил и конкурсот и работеше се до 2006.Сега е главен телохранител на Б.Ц. Едноставно права машина за убивање а штом го видиш така во фаца се уплашуваш,а не пак да стави фантомка или да се маскира. Сега за сега тоа од мене некој ако сака повеќе нека ми пиша порака.Малку да ја освежиме темата.
Па генерално знам за специјалните единици од типот на SAS, Green Berets, SFOD-D, Navy Seals, DEVGRU, MARSOC и сл дека HAHO/HALO скоковите ги изведуваат од таа висина е сеа како се нашиве не знаев.На обука со Зелени Беретки во САД од авион Ц-130 е скокано од поголема висина од 9.000 метри.
Имаме одлични војници само премногу се нервирам кога не и даваат поголема плата и подобри услови а овие што се во Америка нашите војници мислам дека повеќе ги искористуваат и даваат други оружја кои или се неисправни баш или пак неразработена како што е навидеото
0:57 - 1:10... нашиот војник менува рамка со муниција и притоа репетира 2-3 пати... Тоа е, нова пушка, се' уште неразработена
Реалната слика е катастрофална... и секоја чест за оние момци кои во мизерни услови го обелуваат образот на АРМ.