Па што знам баш..еве пример РТС и РТЦГ (црногорската) се тапа за мене..посебно втората.. и РТС е тапа,само со мала разлика што вадат по некоја добра домашна серија,као Бела Лаѓа на пр. хит серија за Србија.. другото е тапа и таму.^други држави плаќаат ама гледаат квалитетна програма.
И мене ме присилуваат данок да плаќам а, ич несакам и се трудам на сите начини да затајам данок.Како да се избегне плакањето на радиодифузната такса?
Со сила те приморуват да плакаш за нешто што нескаш да го гледаш каде е тука уставното право на избор на слобода
Плаќаш РДТ за вработените во МТВ да земаат плата и да тресат врата.Треба да си благодарен што им овозможуваш на 1000луѓе одмор од соништата.Како да се избегне плакањето на радиодифузната такса?
Со сила те приморуват да плакаш за нешто што нескаш да го гледаш каде е тука уставното право на избор на слобода
Извини, а ние имаме ли право да следиме нешто на наш јазик во оваа Албанско-Македонска држава?Па што знам баш..еве пример РТС и РТЦГ (црногорската) се тапа за мене..посебно втората.. и РТС е тапа,само со мала разлика што вадат по некоја добра домашна серија,као Бела Лаѓа на пр. хит серија за Србија.. другото е тапа и таму.
треба да извадиш лекарско дека видот ти е оштетен 90%< или пак дека слухот ти е оштетен 80%< и ке бидеш ослободен од плаќање на радиодифузна таксаКако да се избегне плакањето на радиодифузната такса?
За РТЦГ не знам, но за РТС знам дека на македонските кабелски и дигитални оператори, барем на големата тројка - Ти-Хоум, Оне и Близо, го емитуваат само сателитскиот канал на РТС, РТС Сат, додека РТС 1 и РТС 2 во Србија и преку сателит не емитуваат баш лоши програми, дефинитивно емитуваат милијарда и кусур пати подобри програми од нашинците.Па што знам баш..еве пример РТС и РТЦГ (црногорската) се тапа за мене..посебно втората.. и РТС е тапа,само со мала разлика што вадат по некоја добра домашна серија,као Бела Лаѓа на пр. хит серија за Србија.. другото е тапа и таму.
Слично, на пример плаќаш за улично осветлување. Ама не ти проблем да плаќаш за тоа, ако воопшто си свесен дека плаќаш, зошто не ти стига засебна сметка за тоа.Како да се избегне плакањето на радиодифузната такса?