Tecnigas Exhaust

• Креатор на темата Креатор на темата Barto
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Tecnigas вид на ауспу,или издувен дел на моторите.
Најчесто во светот користен за скутери.

Мене ме бендисува тоа што вади добар звук,слушам давал 5-10 плус брзина..сакам оваков да купам.
tecnigas_exhaust_2t_chrome.jpg

scooter_tecnigas_installed.jpg

Ваши искуства,некој го поседува ли чудово,колку пари е од прилика,каде се наоѓа,кој модели..

Земи си џианели не е многу поскап илјадарка-две.

Земи си џианели не е многу поскап илјадарка-две.
За 4-такт овој бил 7200 за 200 денари поскап од џианели.
За 2-такт овој бил 5900 за 1100 денари поефтин од џианели.
Ама далеку поубав звук вади овој,наспроти џинели што дава многу повеќе брзина и влечна снага..

Добро ме интересира на кивеј ф-акт 2 тактно да му ставам џианели карбон тој со кратко цефче и да не му менувам ролни и слично ќе има некакво подобрување ?
или мора да се сменат ролни и слично?

Добро ме интересира на кивеј ф-акт 2 тактно да му ставам џианели карбон тој со кратко цефче и да не му менувам ролни и слично ќе има некакво подобрување ?
Мора и преносот да се менува мислам на секој мотор..ролни каиш варијатор филтер и слично..

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu5
за да осетиш подобрување се то шо спомна треба да смениш. ја не ја глем поентата во тјунирање на 50цц. да ги смениш овие делој че ти троши 6-8, колку брзинец, ми нема логика.

за да осетиш подобрување се то шо спомна треба да смениш. ја не ја глем поентата во тјунирање на 50цц. да ги смениш овие делој че ти троши 6-8, колку брзинец, ми нема логика.
Во голема грешка си кајмене троши 2,2 на 100 км,со тјунирање би трошел 3,2 колку просечна априлија и џилера,а би одел 5-10 повеќе од нив.

Во голема грешка си кајмене троши 2,2 на 100 км,со тјунирање би трошел 3,2 колку просечна априлија и џилера,а би одел 5-10 повеќе од нив.
шо имаш ти?

Jonway S.R.L Italia
тешко да си поминиш со 3-4 насто. то ти е како мини кит. наместо да го прајш 70цц ти ги менуваш сите делој освен клип и цилиндар. така да појче че лапа а пошто е чајна помалку че ти трај.

тешко да си поминиш со 3-4 насто. то ти е како мини кит. наместо да го прајш 70цц ти ги менуваш сите делој освен клип и цилиндар. така да појче че лапа а пошто е чајна помалку че ти трај.
Пошто си во голема грешка че те исправам.
Ко прво,не е чајна туку италија,мешаш срл и ср модели :)
Ко второ,несакам 70 кк туку 50 кк го сакам тој звук,и тоа одење пошто имам возено таков само спорт едишн со фулл полини и се многу добри моторчиња :)

незнаев дека и ти се лажиш со то дека се италљански тие. не реков дека че го прајш 70 ама ако му смениш се шо беше спомнато погоре издув, пренос, ролни итн то ти е мини кит.

незнаев дека и ти се лажиш со то дека се италљански тие. не реков дека че го прајш 70 ама ако му смениш се шо беше спомнато погоре издув, пренос, ролни итн то ти е мини кит.
Ајде кај 7 и нешто ке ти пратам слики од документацијата на моторот,табличката и натписите на каросеријата :)

Џонвеј е италијански! Додуша...склопен во Италија. Целосно приозведен таму, кинески газди.
И точно е дека на сите кои доаѓаат како земја на потекло во царинската декларација е Италија.

Џонвеј е италијански! Додуша...склопен во Италија. Целосно приозведен таму, кинески газди.
И точно е дека на сите кои доаѓаат како земја на потекло во царинската декларација е Италија.

Да бе а чинат колку кинез ... незнам зашто ама мене ми мириса на чајна :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom