Заедничко возење тури - договарајте се тука

• Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Малце офф топик..

каде можам да најдам убав,али ефтин точак ? не ми треба перформанси а-у нешто,по стаза само би возел,али на изглед да е убав,и да не е мал...?
Колку ти е тоа ефтино пиши некоја цена па ке ти кажеме и тоа нека биде во оваа тема ке имаш повеќе одговори.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Ај и тука да прашам пошто некако поделени ми се темиве. Дали некој има возено од крст до матка и дали истиот е располежен за возење на истава тура :D

O

onlya

Гостин
Ај и тука да прашам пошто некако поделени ми се темиве. Дали некој има возено од крст до матка и дали истиот е располежен за возење на истава тура :D
Од крст до матка? Сигурен си. Ја би одела од таму до матка пешки но не и со точак посебно по тие карпи што едвај нозете ти ги собира како ќе возиш? Па и после како ќе го поминеш езерото со точакот? До матка може од центар на пример. :)
Иначе ако сака некој/а денес околу 6 - 6 ипол да возиме точак на кеј нека пише. :)

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Од крст до матка? Сигурен си. Ја би одела од таму до матка пешки но не и со точак посебно по тие карпи што едвај нозете ти ги собира како ќе возиш? Па и после како ќе го поминеш езерото со точакот? До матка може од центар на пример. :)
Иначе ако сака некој/а денес околу 6 - 6 ипол да возиме точак на кеј нека пише. :)
Ке видам утре изгледа ке одам па ке пренесам што како е и ако е океј ке може да праиме една собиранка кајганџии да возиме иначе на друг форум го најдов ова.
ти koга ке дојдеш до котата 2 (тоа ти е орентационо над езерото треска) , како и да е се спушташ надоле и самиот пат те води малце лево кон света петка . тоа е таа крива линија на мапата во лево. значи има патека и се движиш во правец помеѓу селото и карпите над шишевски манастир . спуштањето е најголем дел по нискостеблест бор чеплес што и да е тоа се додека не дојдеш до ливадата. огромна рамна ливада каде што потоа ке треба да се насочиш десно и да се водиш кон карпите над матка . а за спуштање до свети Никола имаш 2 опции. едната е директ право по патот како што те води да се симнеш од карпата над манастирот а другата е малце кружеше од десна страна по порамна стаза.

ако нема магла сигурно се снаоѓаш :::/
Има начин да се избегнат карпите е сеа дали ке потрефиме тоа е знак прашање мада мислам дека нема да утнеме. Него ако си го пешачела патов кажи од прилика шо како да внимаваме кажи некој репери:)

O

onlya

Гостин
Па патов го имам пешачено еднаш и тоа во септември така да колку што се сеќавам до ливадата можете со точак да возите без проблем но после тоа почнуваат карпите и тесните патеки, таму многу тешко да се помине со точак па дури и да се бутка, многу е тесно и високо, а на карпите па нема ни патека, а се лизгаат (ова од искуство оти за малку ќе се утепав на нив :D). Кога ќе ги надминете карпите ќе дојдете пак до еден црн поширок пат но МНООГУ стрмен тој пат води до манастирот и после од манастирот до езерото пак го има иститот пат само што е плус со камења многу камења и после тоа со кајче по езерото до другиот брег (30 денари е карта) но искрено незнам кај ќе ви ги смести точаците. Па со среќа и обавезно да пишеш како сте поминале :)

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Па патов го имам пешачено еднаш и тоа во септември така да колку што се сеќавам до ливадата можете со точак да возите без проблем но после тоа почнуваат карпите и тесните патеки, таму многу тешко да се помине со точак па дури и да се бутка, многу е тесно и високо, а на карпите па нема ни патека, а се лизгаат (ова од искуство оти за малку ќе се утепав на нив :D). Кога ќе ги надминете карпите ќе дојдете пак до еден црн поширок пат но МНООГУ стрмен тој пат води до манастирот и после од манастирот до езерото пак го има иститот пат само што е плус со камења многу камења и после тоа со кајче по езерото до другиот брег (30 денари е карта) но искрено незнам кај ќе ви ги смести точаците. Па со среќа и обавезно да пишеш како сте поминале :)
Го утнавме патот :facepalm: испаднавмее во Соње. Ај сеа да ми објасниш убаво. Значи се тргнува по земјениот пат за накај соње, односно кога се симнуваш од крстот полукружната кривина широк пат со макадам. Е сеа кога се свртува од тој пат? и дали ги пројдовте војните бункери. Неможе да сме толку дегени еден пат да не најдеме:cautious:. И не ми јасно како ставаат толкави табли за рутата Водно Матка а не најдоа да стаат по некоја табла на клучните места за дезориентираните како мене едноставно не сфатливо ми е :mad:.

O

onlya

Гостин
Го утнавме патот :facepalm: испаднавмее во Соње. Ај сеа да ми објасниш убаво. Значи се тргнува по земјениот пат за накај соње, односно кога се симнуваш од крстот полукружната кривина широк пат со макадам. Е сеа кога се свртува од тој пат? и дали ги пројдовте војните бункери. Неможе да сме толку дегени еден пат да не најдеме:cautious:. И не ми јасно како ставаат толкави табли за рутата Водно Матка а не најдоа да стаат по некоја табла на клучните места за дезориентираните како мене едноставно не сфатливо ми е :mad:.
Скраја да е какво обележување ќе не потценат. :D Туку како го утнавте па се право се оди никаде не се врти додека не стигнете до една ливада и таму е малку комплицирано :D ја имам сликано мапата со патот од крст до матка да ја најдам и одма ти ја праќам оти ако земам ја да ти објаснувам до Катланово ќе стигнете :pos:

Еве ја сликата само незнам колку ќе ти помогне :)
slika3755.jpg

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Скраја да е какво обележување ќе не потценат. :D Туку како го утнавте па се право се оди никаде не се врти додека не стигнете до една ливада и таму е малку комплицирано :D ја имам сликано мапата со патот од крст до матка да ја најдам и одма ти ја праќам оти ако земам ја да ти објаснувам до Катланово ќе стигнете :pos:

Еве ја сликата само незнам колку ќе ти помогне :)
Прегледај го приврзокот 45294
Значи не поминавте од кај никакви воени бункери? Оф леле сеа ми доаѓаат некој флешови имаше една ширинка пред бункерите :cautious:. ај следен пат вајда нема да згрешиме :D

O

onlya

Гостин
Значи не поминавте од кај никакви воени бункери? Оф леле сеа ми доаѓаат некој флешови имаше една ширинка пред бункерите :cautious:. ај следен пат вајда нема да згрешиме :D
Како не поминавме поминавме и од нив продолживме право па стигнавме до една ливада каде што тешко се наоѓа патот :) но од таму се врти десно и се продолжува пак право и таму мислам т.е колку што се сеќавам веќе почнуваат тесните патишта па после тоа мислам пак имаше уште една ливада (не сум сигурна) па пак тесни патчиња и каприте

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Како не поминавме поминавме и од нив продолживме право па стигнавме до една ливада каде што тешко се наоѓа патот :) но од таму се врти десно и се продолжува пак право и таму мислам т.е колку што се сеќавам веќе почнуваат тесните патишта па после тоа мислам пак имаше уште една ливада (не сум сигурна) па пак тесни патчиња и каприте
:facepalm: Баш на таа ливада се вртевме и не најдовме пат викам сигурно подоле има некоја друга ливада и така стигнавме до соње :pos:.
А башка и се сликавме на ливадата

O

onlya

Гостин
:facepalm: Баш на таа ливада се вртевме и не најдовме пат викам сигурно подоле има некоја друга ливада и така стигнавме до соње :pos:.
А башка и се сликавме на ливадата

:pos:Ете таман сте си се прошетале до Соње :D плус за наредниот пат ќе си знаете. За пат има секако и тоа на десно се оди (врти) на почетокот не се гледа но после ќе си се покаже. :D
Туку колку време ви требаше до Соње?

L

.Lost Angel.

Гостин
ОГЛАС ВНИМАНИЕ !!!

Водно,Матка и која било друга дестинација возам низ Скопје правам друшто :D со добра кондиција и супер точак (y) едноставно пишете ден и ќе се договориме :)
--- надополнето: 26 јуни 2012 во 23:07 ---
Еве нешто помасовно. :)

За кој ден е ова поточно?
Немам возено но би пробал да возам ако си за :) кажи
--- надополнето: 26 јуни 2012 во 23:08 ---
50 км во еден правец ?
Толку е отприлика да ако си заинтересиран кажи :)
--- надополнето: 26 јуни 2012 во 23:09 ---
И дали има некој заинтересиран за Плавишка река? со точак? целата тура Скопје - Платвишка река е 80 км возење и враќање :) ако има заинтересиран нека пише

O

onlya

Гостин
ОГЛАС ВНИМАНИЕ !!!

Водно,Матка и која било друга дестинација возам низ Скопје правам друшто :D со добра кондиција и супер точак (y) едноставно пишете ден и ќе се договориме :)

За кој ден е ова поточно?
За утре е ова :vozbud: сакаш да одиме? :D Т.е ако има и некои други заинтересирани па да се собереме :D

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
:pos:Ете таман сте си се прошетале до Соње :D плус за наредниот пат ќе си знаете. За пат има секако и тоа на десно се оди (врти) на почетокот не се гледа но после ќе си се покаже. :D
Туку колку време ви требаше до Соње?
Крст-Соње околу 15 мин ама полека без летање надоле.

Kajgana Shop

На врв Bottom