Тодор Александров "дојава" во Кисела Вода

• Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување

Дали го оправдувате поставувањето на споменикот на Тодор Александров во Кисела Вода?

• Да

Гласови: 15 21,7%
  • Не

Гласови: 42 60,9%
  • Немам став, не сум запознаен околу ликот и делото на Александров

Гласови: 12 17,4%

• Вкупно гласачи
    69
Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Гоце бил мртов прилично долго време кога го потпишале Мајскиот манифест. И што воопшто има тоа врска?
А што има врска Мајскиот договор со тоа дали некој се залагал за каузата? И пред и после договорот, потписници и непотписници се залагале за независна Македонија. Јас реков, според ова денес што се прави и тоа колку народот е лесен за убедување, да стават споменик на Џеронимо ќе поверуваме дека се залагал за независна Македонија.

L

.Lost Angel.

Гостин
Ќе ти речат ако не ти се свиѓа одсели се од земјава, ама не им текнува дека доколку имавме пари немаше да мрчиме овде. :D
Мене оваа земја ми е преубава и тука ќе си останам да живеам, но мене ми пречи Власта и све остало а тие што мрчат дека и е убаво сигурно ги вработиле преку партија :cautious: да работат за 200 евра како на мој комшија митинг на Сдсм има он е таму и го прашувам комши со бе само на митинг нели не си за ниедна? Абе ја вработија жена ми и сега зима добра плата а тоа платата да ти било 10.000 :facepalm:
па затоа и викаат повеќето ако не тие убаво отселисе :cautious: фак. Се додека се има овце има и кој да стриже

Стрижач - Власта и све остало
Овци - Глупиот народ :cautious:

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.467
Поени од реакции
6.810
Значи стварно секоја граница ја поминуваат, па сега и историјата ни ја менуваат филмови ни прават овој бил овој не бил. На бугар споменик у Скопје. Се надевам следните ќе го бутнат или ќе го поклонат во Бугарија. Ова е одвратно што се случува. Се собрале тешки бугарофилчиња на власт и си играат к***т, крв да ви ебам сељачка.
Модератор, Админ има да се санкционира ова крв ебење или распашана команда сте и вие и пак ќе ја штитите и ќе ме банирате на 6 месеца кога и правам репорт?

За сите останати, оставете ги учебниците потпишани од лазо колишевски и киро глигоров, има уште многу да научите за Македонската историја, посебно за Александров. А и крај краева, ставот дека ова е споменик на Александров е само муабет изваден од наследниците на лазо колишевски полтроните на СКМ, СКМ-ПДП, сега крстени сдс, кумовите на Македонија.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Би го замолил премиерот да постави спомен-плоча на Карпалак, затоа што 10 години некој ја крши. Прилеп би му бил благодарен.
Многу работи се забораваат.. ;)
Мене оваа земја ми е преубава и тука ќе си останам да живеам, но мене ми пречи Власта и све остало а тие што мрчат дека и е убаво сигурно ги вработиле преку партија :cautious: да работат за 200 евра како на мој комшија митинг на Сдсм има он е таму и го прашувам комши со бе само на митинг нели не си за ниедна? Абе ја вработија жена ми и сега зима добра плата а тоа платата да ти било 10.000 :facepalm:
па затоа и викаат повеќето ако не тие убаво отселисе :cautious: фак. Се додека се има овце има и кој да стриже

Стрижач - Власта и све остало
Овци - Глупиот народ :cautious:
Мене ми пречи што во цела држава главни се прават две етнички задници (македонците и албанците), а ние другите како да не постоиме и се тие добиваат. Ама нема врска ај простено им е.. ;)

С

Сибињанин Јанко

Гостин
Борец за независна Македонија со развиена бугарска национална свест. :D

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
А што има врска Мајскиот договор со тоа дали некој се залагал за каузата? И пред и после договорот, потписници и непотписници се залагале за независна Македонија. Јас реков, според ова денес што се прави и тоа колку народот е лесен за убедување, да стават споменик на Џеронимо ќе поверуваме дека се залагал за независна Македонија.
Тоа што го потпишал Мајскиот манифест, во кој се бара независност на Македонија и изградба на македонска држава докажува дека се борел за тоа. Кој рече дека другите не се залагале за независна/автономна (во зависност од периодот) Македонија?

Член од
14 мај 2012
Мислења
146
Поени од реакции
50
И Ванчо Михајлов се борел за Незвисна Македонија...Али...

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
потпишани од лазо колишевски и киро глигоров
И Лазо и Киро имаат документи во кои се изјаснуваат како Блгари. Ама за нив такво било времето, а за Александров не било...

pumaval

Дрвен Адвокат
Член од
5 септември 2008
Мислења
1.480
Поени од реакции
598
Добро бе, толку многу јавачи во Македонија имало, има некој освоено некој натпревар во трки со коњи, или такви работи?

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Модератор, Админ има да се санкционира ова крв ебење или распашана команда сте и вие и пак ќе ја штитите и ќе ме банирате на 6 месеца кога и правам репорт?

За сите останати, оставете ги учебниците потпишани од лазо колишевски и киро глигоров, има уште многу да научите за Македонската историја, посебно за Александров. А и крај краева, ставот дека ова е споменик на Александров е само муабет изваден од наследниците на лазо колишевски полтроните на СКМ, СКМ-ПДП, сега крстени сдс, кумовите на Македонија.
Абе види не спориме дека се борел за автономна Македонија(не независна), ама чија Македонија.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Од што бил голем „Македонец„ Александров,наредил да ги рокнат Ѓорче Петров и Јане Сандански.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814

На горната слика се мајка му, жена му и децата на Тодор Паруши Александров, заедно со кметовите на Горна Џумаја, Банско, Мелник, Петрич, Неврокоп на неговиот закоп.
Во тоа време Пиринска Македонија била под бугарска окупација, а на паролата стои ПРЕКУ ГОЛГОТА КОН НЕЗАВИСНА МАКЕДОНИЈА, така што ако семејството на Александров било за независна Македонија, одвоена од Бугарија, дури одвоена и Пиринска Македонија од Бугарија, не може тој да бил за некаква голема Бугарија. Јас воопшто не верувам на бугарската историографија и нејзините измислици, зошто и тие и за Гоце изнајдоа “писма“ за неговата “бугарштина“.

Инаку, вистинското презиме на Тодот Александров е Паруши,, зошто татко му бил влав и помошник романски учител на главниот штипски романски (влашки) учител Ковачев. Тодор го сменил презимето во Александров (по дедо му Александар од мајчина страна) дури кога бил во гимназија.

Така што Александров е многу загонетна личност, но кој бугарин се бори за независна Македонија?!

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Од што бил голем „Македонец„ Александров,наредил да ги рокнат Ѓорче Петров и Јане Сандански.
По ова логика излегува дека Михајлов е Македонец без наводници, пошто го наредил убиството на Александров.

Z

zmej gorjanin

Гостин
И Лазо и Киро имаат документи во кои се изјаснуваат како Блгари. Ама за нив такво било времето, а за Александров не било...
И за Гоце има, и тоа во писмо го кажува дека "сите сме си Бугари", само терминот Бугарин тогаш во Македонија имал сосема поинакво значење од тоа сега. Повеќе информации на темава

http://forum.kajgana.com/threads/Значењето-на-термините-“Бугар“-и-“Грк“-во-однос-на-Македонците.38256/

Kajgana Shop

На врв Bottom