Тодор Александров "дојава" во Кисела Вода

• Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување

Дали го оправдувате поставувањето на споменикот на Тодор Александров во Кисела Вода?

• Да

Гласови: 15 21,7%
  • Не

Гласови: 42 60,9%
  • Немам став, не сум запознаен околу ликот и делото на Александров

Гласови: 12 17,4%

• Вкупно гласачи
    69
Z

zmej gorjanin

Гостин
Аз с'м ор'дие само на идејата за освобождението на Македонија и обединението на б'лгарскија народ. Това с'м го доказал с целија си живот, като с'м пожертвал за тази идеја всичко освен живота ми, којто случајно е оцелјал“. — Тодор Александров, 3 април 1917 година

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Александров е Македонец , секој кој тврди поинаку е заслепен партиски војник.(точка)
Дап. Дури сите до неодамна беа партиски војници бидејќи учеа од друга историја каде Александров има проблем со својот идентитет и во повеќе наврати застанува зад бугарската кауза.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.341
Поени од реакции
26.315
Па го слушнав Бичиклиски на Телма преска, рече: „Конкурсот се распиша за споменик на македонски воин. И само како таков фигурирал“ А тоа што личел на Александров било само констатација на помладокот на нивниот опонент... Значи го кријат, кукавички.
Ако тоа го рекол, значи дека Бичиклиски денеска си ги надминал сите досегашни рекорди за глупост.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.379
Поени од реакции
4.924
H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Треба да се направи како во Велес ;)
03.03.2008, 17:52
Урната бистата на Александров во Велес
Општината издала ново решение за отстранување на споменикот - дивоградба
ВЕЛЕС - Бистата на Тодор Александров поставена во дворот на велешанецот Драги Каров, во центарот на Велес синоќа е урната од непознати сторители. Од споменикот на контроверзниот револуционер останаа само постаментот и цвеќињата. Општината која претходно најави дека уривањето на бистата ќе се случи денеска, со асистенција на полицијата, веќе му издала ново решение на Каров да го отстрани споменикот - дивоградба... Повеќе на следниот клик: http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=67FA4C64894A71408A1DCA246016CAB1

L

.Lost Angel.

Гостин
ФАК ЈУ ( за Власта и све остало у курац ) :mad: (n) преку глава ми е од Глујо и од Бранко битанга и сите останати партии кои гледаат само за да земат

Оваа власт со овие споменци веќе го напна ми ги направи мадињава балони. :mad: Веќе преку глава ми е од нив секој ден овој споменик ова. Сакам УБави патишта во Македонија и работни нови места да се отворат и тие пари кои мислат да ги трошат на споменици да ги дадат на ДЕЦАНА кои сеуште се борат за живот а немаат пари за операции во странство фак споменици :mad:

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
ФАК ЈУ ( за Власта и све остало у курац ) :mad: (n) преку глава ми е од Глујо и од Бранко битанга и сите останати партии кои гледаат само за да земат

Оваа власт со овие споменци веќе го напна ми ги направи мадињава балони. :mad: Веќе преку глава ми е од нив секој ден овој споменик ова. Сакам УБави патишта во Македонија и работни нови места да се отворат и тие пари кои мислат да ги трошат на споменици да ги дадат на ДЕЦАНА кои сеуште се борат за живот а немаат пари за операции во странство фак споменици :mad:
Ќе ти речат ако не ти се свиѓа одсели се од земјава, ама не им текнува дека доколку имавме пари немаше да мрчиме овде. :D

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
И на Џеронимо ако утре стават споменик пак ќе им поверуваме дека се борел за Македонската кауза.

В

влијателен

Гостин
Официјално се викал Македонски војвода на коњ.
Зошто им се споменици кога имаат проблем со храброста да кажат кој навистина го претставуваат?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.341
Поени од реакции
26.315
И на Џеронимо ако утре стават споменик пак ќе им поверуваме дека се борел за Македонската кауза.
Ако бил во штипско роден и бил потписник на Мајскиот манифест, можеби и ќе поверуваме.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.341
Поени од реакции
26.315
Гоце не го потпиша Мајскиот манифест па пак се залагал за Македонската кауза.
Гоце бил мртов прилично долго време кога го потпишале Мајскиот манифест. И што воопшто има тоа врска?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Првиот обид за припојување пропадна, а сеа дали е ова следен ќе видиме....
Јас сум за да се споиме со бугарија и така по автоматизам ќе станеме членки на нато и еу, и името нема да мораме да го менуваме.

mr.wicket

limitless..
Член од
20 јуни 2005
Мислења
5.127
Поени од реакции
519
Не е тоа Тодор Александров, Мицотакис е. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom