С
Само Човек
Гостин
океј де ме лажеле, ајде покажи ми го бог создаден од човекот...A кој те излажа дека бог го создал човекот?
И кажи ми вика, дали ти ќе се осеќаш исто ако бог има форма на женско тело?
пс нема тело(човечко)
океј де ме лажеле, ајде покажи ми го бог создаден од човекот...A кој те излажа дека бог го создал човекот?
И кажи ми вика, дали ти ќе се осеќаш исто ако бог има форма на женско тело?
Ме читаш ли што пишувам? Не можеш да бараш доказ за нешто што не постои. И он може да тврди дека нешто не постои, се додека не е приложен доказ за негово постоење. Еве уште еднаш. НЕ СЕ ДОКАЖУВА ДЕКА НЕШТО НЕ ПОСТОИ, ТУКУ ЕДИНСТВЕНО САМО СЕ ДОКАЖУВА ДАЛИ НЕШТО ПОСТОИ.Епа тоа е муабетот бе друже он тврди дека не постои, а за тврдење ти е потребен доказ.
епа нема доаз за бог и сега постои или неПо грешка ме цитираше или што? Јас само процедурално ги објаснив термините, не влегов во полемика за тоа дали нешто постои или не. Еве прочитај уште еднаш: "Не можеш да имаш доказ за нешто што не постои. Можеш да имаш доказ само за нешто што постои."
Како да ти го покажам кога ти кажав дека тоа е илузија на човечкиот неусовршен мозок? Фиктивен е. Не постоиокеј де ме лажеле, ајде покажи ми го бог создаден од човекот...
пс нема тело(човечко)
Види убаво реков дека само влегов во дискусија поради термините. Мојата духовна определба претпочитам да не ја дискутирам со никој, доволно сум сигурен во неа, за разлика од некои други кои имаат потреба да нивната ја докажуваат, бранат, пропагираат или наметнуваат.епа нема доаз за бог и сега постои или не
и у 8ми век немале доказ за гравитација, но постоела
кој бог бараш да го докажамКако да ти го покажам кога ти кажав дека тоа е илузија на човечкиот неусовршен мозок? Фиктивен е. Не постои
А додека пак од друга страна ти викаш дека постои и јас сакам да ми кажеш како изгледа и каков пол е?
Твојот, мој не постои. И не барам да го докажуваш неговото постоење туку да ја кажеш неговата форма, неговиот пол, да ми кажеш зошто на некои слики го среќаваме како старец со бела брада, а некои па викаат дека бил дух и дали има секс?кој бог бараш да го докажам
мојот- кој не е дело на човекор, туку човекот е дело на бог
или
твојо- кој е илузија и не постои
од која точка да тргам
од Атеистичката или Вернчка страна да ти покажам шо пол е
Abre ateisti......samo trolate bez vrska.Како да ти го покажам кога ти кажав дека тоа е илузија на човечкиот неусовршен мозок? Фиктивен е. Не постои
А додека пак од друга страна ти викаш дека постои и јас сакам да ми кажеш како изгледа и каков пол е?
од тука ќе тргнам.....Твојот, мој не постои.
Значи ако ти се одговара на прашањата одговарај, ако не не ми го одземај само времето, ќе се најде некој што ќе одговори.од тука ќе тргнам.....
од твоето разбирање
да докажам форма на нешто што според тебе не постои ?
НЕМА ПОЛ по 10000 патЗначи ако ти се одговара на прашањата одговарај, ако не не ми го одземај само времето, ќе се најде некој што ќе одговори.
поздрав
Затоа што сакам да знам, проблем? Не сакам да докажам на никој дека сум појак, оф леле детски муабети. Тебе да не те погодија прашањава па сега немаш шо да кажеш? Јас не реков дека нешто сакам да докажам, само поставив неколку прашања ако можеш одговори ги. Сите луѓе се занимаваат со прашања за бог, не само атеистите. Актуелна тема е, и јас ќе се замарам со што сакам.Abre ateisti......samo trolate bez vrska.
Ako e iluzija , zoshto se macish da znaesh kakov pol e?
Ednostavno ne veruvash i ne te interesira...ama sakate da dokazete deka ste pojaki od religioznite i postavuvate prashanja koi nemaat smisla.
Vie sakate da dokazete deka bog ne postoi i toa poveke od religioznite, koi ne dokazuvaat nego samo veruvaat.
A vakvi ateisti kogi se zanimavaat so prashanjeto za bog, ne se ni pravi ateisti, nego se nesvesni religiozni lugje.
Kаква му е формата?НЕМА ПОЛ по 10000 пат
духЗатоа што сакам да знам, проблем? Не сакам да докажам на никој дека сум појак, оф леле детски муабети. Тебе да не те погодија прашањава па сега немаш шо да кажеш? Јас не реков дека нешто сакам да докажам, само поставив неколку прашања ако можеш одговори ги. Сите луѓе се занимаваат со прашања за бог, не само атеистите. Актуелна тема е, и јас ќе се замарам со што сакам.
поздрав и до тебе
Kаква му е формата?
Kaква форма има духот?