Amazon (официјална тема)

• Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување
Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.660
Поени од реакции
8.669
Е добро толку мислиш дека се квалитетни од амазон? Зошто на пример од тука не го нарача со фри шипинг само 4.96$?
Абе финтава е што парите можам да ги искористам само на amazon.com

Член од
12 април 2010
Мислења
491
Поени од реакции
143
Ај ако има некој што порачувал сега брзо од амазон и не планира да го користи акаунтот више, да ми каже јузер и пас (или ја ке ви дадам мејл и пасс, па да ги смените) сакам да пробам нешто :)

П

Паган-др

Гостин
Вака сеа.

Сакам ова да го зеам, го симнав адд-он-от, и вака стои.

Овие се уствари реселерите така? Малце ми е чудно за цените, од 1 до 6 долари за истите карти...

Уствари, сеа зимам еден од овие зелените, нарачувам, праќаат во Македонија и ми стигаат така?

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
Вака сеа.

Сакам ова да го зеам, го симнав адд-он-от, и вака стои.

Овие се уствари реселерите така? Малце ми е чудно за цените, од 1 до 6 долари за истите карти...

Уствари, сеа зимам еден од овие зелените, нарачувам, праќаат во Македонија и ми стигаат така?
Од првите на листава ако порачаш, ќе те чини $8.22 вкупно со достава, и тоа е најефтината опција од сите. Ако одлучиш да порачаш, ќе бидеш известен кога ќе го испратат производот, или евентуално ако ти ја откажат нарачката што знае да се деси бидејќи некои не сакаат да праќаат во Македонија и покрај тоа што им е овозможена доставата за Европа, ама тоа е ретко и не би требало да се случи.

П

Паган-др

Гостин
Од првите на листава ако порачаш, ќе те чини $8.22 вкупно со достава, и тоа е најефтината опција од сите. Ако одлучиш да порачаш, ќе бидеш известен кога ќе го испратат производот, или евентуално ако ти ја откажат нарачката што знае да се деси бидејќи некои не сакаат да праќаат во Македонија и покрај тоа што им е овозможена доставата за Европа, ама тоа е ретко и не би требало да се случи.
Еднаш нарачав гумени алки од тоа мтурк што имав нешто ситно да видам како е, ама сега планирам од џеб да ги дадам парите па затоа се распрашувам. :)

Фала.

П

Паган-др

Гостин
Ај ако има некој што порачувал сега брзо од амазон и не планира да го користи акаунтот више, да ми каже јузер и пас (или ја ке ви дадам мејл и пасс, па да ги смените) сакам да пробам нешто :)
А што ти е толку тешко сам да напраиш акаунт?

Член од
12 април 2010
Мислења
491
Поени од реакции
143
А што ти е толку тешко сам да напраиш акаунт?
Имам јас, али сакам да пробам нешто. Па ако имаш, а не планираш да го користиш више ај дај ми го :) смени све, мејл, име презиме, пасс итн.

Член од
22 јуни 2010
Мислења
57
Поени од реакции
6
Некој реселери за часовници ??

Член од
22 јуни 2010
Мислења
57
Поени од реакции
6
Buyincoins се доста евтини со скоро 2-3$ шипинг :)
Точно е дека се ефтини, но немаат во својата часовници..само2-3 вида и ништо повеќе :(
Фала во секој случај :)
Некој друг реселер ? :)

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Buyincoins се доста евтини со скоро 2-3$ шипинг :)

Buyincoins - се со бесплатна достава, и се доста legit .. имам 2 порачки од нив стасано до сега, и уште 2-3 што ги чекам ..

BTW; огромно разочарување имам од Амазон ..вчера ми го затворија акаунтот .. добив е-маил со содржина дека ми го затвораат seller account, си реков, ок, и така не ми треба .. после 10 часа, добивам друг е-маил, со содржина дека ми го затвораат целосно акаунотот о.О .. како причина навеле: " A careful review of your account indicates that you've requested refunds on a majority of your orders for a variety of reasons. "

'da fuck? на амазон сум повеќе од 2 години, и одеднаш ми го затвораат акаунтот ..дали од 30-40 порачки во последниве 2 години, на 5-7 сум побарала refund, затоа што стварно стасале со дефект, или од тазе отворени продавници шо уопште не стасале .. имам пуштано порачки од $1.50 па се до $135 ..

баш пред 2-3 дена, пуштив порачка директно од Амазон *ships and sold by Amazon.com ( да се прате у УСА кај мој роднина, па он да ми ја донесе ) со сума од $135 .. тамн добив е-маил дека порачката е пуштена, и после тие 10 саати шо ги спомнав погоре, затворија ми акаунто -.- ..отворив друг акаунт да се распрашам шо како, и тај го затворија .. -.-

е сеа, копка ме, дали ќе стаса порачката уопште? парите ги дадев од мој џеб, а у е-маило убаво си стое дека " We will not accept the return of any additional orders placed under a new account, and we won't issue further refunds for those orders. "

бројчето шо го имам како tracking number, е од FedEx ( FedEx ги зима порачките шо се Ships and sold by Amazon.com ) па ги носе у USPS ( *United States Postal Services ) пише дека они имат добиено инфо, да ја пречекат порачката ..
Shipment information sent to FedEx. Please check back later for shipment status or subscribe for e-mail notifications ( Jun 26, 2012 08:45, Shipment information sent to FedEx; Destination: Warren, NH )
Сеа сме 28ми, шо значи после 2 дена нема никакви информации за пратката ..
Колкава е веројатноста да ме заебат, и да ја врнат порачката кај Амазон? -.-

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Огромно разочарување имам од Амазон ..вчера ми го затворија акаунтот .. добив е-маил со содржина дека ми го затвораат seller account, си реков, ок, и така не ми треба .. после 10 часа, добивам друг е-маил, со содржина дека ми го затвораат целосно акаунотот о.О .. како причина навеле: " A careful review of your account indicates that you've requested refunds on a majority of your orders for a variety of reasons. "

'da fuck? на амазон сум повеќе од 2 години, и одеднаш ми го затвораат акаунтот ..дали од 30-40 порачки во последниве 2 години, на 5-7 сум побарала refund, затоа што стварно стасале со дефект, или од тазе отворени продавници шо уопште не стасале .. имам пуштано порачки од $1.50 па се до $135 ..

баш пред 2-3 дена, пуштив порачка директно од Амазон *ships and sold by Amazon.com ( да се прате у УСА кај мој роднина, па он да ми ја донесе ) со сума од $135 .. тамн добив е-маил дека порачката е пуштена, и после тие 10 саати шо ги спомнав погоре, затворија ми акаунто -.- ..отворив друг акаунт да се распрашам шо како, и тај го затворија .. -.-

е сеа, копка ме, дали ќе стаса порачката уопште? парите ги дадев од мој џеб, а у е-маило убаво си стое дека " We will not accept the return of any additional orders placed under a new account, and we won't issue further refunds for those orders. "

бројчето шо го имам како tracking number, е од FedEx ( FedEx ги зима порачките од Амазон, па ги носе у USPS *United States Postal Services ) пише дека они имат добиено инфо, да ја пречекат порачката ..

Shipment information sent to FedEx. Please check back later for shipment status or subscribe for e-mail notifications ( Jun 26, 2012 08:45, Shipment information sent to FedEx; Destination: Warren, NH )

Сеа сме 28ми, шо значи после 2 дена нема никакви информации за пратката ..
Колкава е веројатноста да ме заебат, и да ја врнат порачката кај Амазон? -.-

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Порачката е уредно платена и испратена.Не гледам причина зошто би ја вратиле на Амазон.
А ова со затварање на сметкава не знам што да речам.Изгледа си станала сомнителна со 5-7 пратки на кои си барала враќање пари.Инаку Амазон како фирма ептен ја ценам.Професионални се и услужливи.

Kajgana Shop

На врв Bottom