- Член од
- 1 јуни 2012
- Мислења
- 277
- Поени од реакции
- 31
a za duhovite sto kemi objasnis?Немаат
a za duhovite sto kemi objasnis?Немаат
Не знам што се тоа духови, немам видено, ти си видел?a za duhovite sto kemi objasnis?
a demoni ?Не знам што се тоа духови, немам видено, ти си видел?
Истиот одговор како погореa demoni ?
sakas date odnesam vo edno selo i dagi prasas lugjeto tamu soketi recat aku im go kazis ovoj odgovor?Истиот одговор како погоре
Многу ми е гајле у село што ќе ми речатsakas date odnesam vo edno selo i dagi prasas lugjeto tamu soketi recat aku im go kazis ovoj odgovor?
zasto tie se zivotni neli?Многу ми е гајле у село што ќе ми речат
Sho gi vregjash selanite, ne se oni glupi ako se od selo! Sram da ti e.zasto tie se zivotni neli?
Кај реков јас такво нешто? Дали јас тебе ти кажав во што да веруваш или не веруваш. Си беше културен и си праша, јас ти кажав. А кој што ќе ми кажел, не ме интересира. И ние ви кажавме дека нема ниедно чудо во куранот па ти не слушаш.zasto tie se zivotni neli?
Ја би го поставил прашањето вака. Зошто децата ја прифаќаат религијата на своите родители? Сите се раѓаме како атеисти. Обично остануваат атеисти без да земат вера.prasanje do ateistite.
zosto mnogu od hrsitjanite se samo hristijani na hartija. koga ke vlezes vo muabet so niv veruvanjeto e slabo kaj niv? kade e problemot?
i zosto mnogu od makedoncite pravoslavni stanuvaat ateisti, sto e pricinata? nemoze da se snajdat sebesi vo verata ?
covece sigureno te krstile tvoite i ti vekje si hristijan i taka i ti pisuva vo hartija.Кај реков јас такво нешто? Дали јас тебе ти кажав во што да веруваш или не веруваш. Си беше културен и си праша, јас ти кажав. А кој што ќе ми кажел, не ме интересира. И ние ви кажавме дека нема ниедно чудо во куранот па ти не слушаш.
--- надополнето: 25 јуни 2012 во 19:51 ---
Ја би го поставил прашањето вака. Зошто децата ја прифаќаат религијата на своите родители? Сите се раѓаме како атеисти. Обично остануваат атеисти без да земат вера.
u zdruzenie na ateiti nikad nema da te primat tebe, gi sramisТвоите дефиниции за спиритуалност не ги прифаќам. Спиритуалност, догми, вистини.... се термини кои религиите си ги присвоиле и им дале друго значење. Ти кажав, во тој контекст сите луѓе на планетава се и спирутуални без исклучок.
Ај ќути ти православен будист-атеист. Оди читај Хебрејски.u zdruzenie na ateiti nikad nema da te primat tebe, gi sramis
ne be Ateistite onie pravite ne se spiritualni
Крстењето нема врска. Не ме прашале мене дали сакам да сум крстен. Крштевката не значи дека човек ја прифатил верата. Јас не сум зел друга вера, едноставно не верувам дека постои бог, кој и да еcovece sigureno te krstile tvoite i ti vekje si hristijan i taka i ti pisuva vo hartija.
sea kazi mi ti sto te pravi ateist ne bese zadovolen od tvojata vera ili?
a tatko ti znae deka si ateist ? ova e povekje privatno ama taka prasuvam ako sakas kazuvajАј ќути ти православен будист-атеист. Оди читај Хебрејски.
Крстењето нема врска. Не ме прашале мене дали сакам да сум крстен. Крштевката не значи дека човек ја прифатил верата. Јас не сум зел друга вера, едноставно не верувам дека постои бог, кој и да е
Да, а и син ми знае и тој е исто атеист.a tatko ti znae deka si ateist ? ova e povekje privatno ama taka prasuvam ako sakas kazuvaj