e aj bas da vidime koj e i toa spored biblata!
dali Isus se molel kako muslimanite deneska? odgovorot e daa spored biblata!
МАТЕЈ 26;39 И отиде малку потаму и падна на Своето лице и се помоли, велејќи: „Татко Мој! Ако е можно, нека Ме одмине оваа чаша; но не како што сакам Јас, туку како Ти!
ЈОВАН 14;28 Чувте дека ви реков: Одам и ќе ви дојдам. Ако Ме љубите, ќе се зарадувате дека одам при Мојот Татко, зашто Таткото е поголем од Мене.
dali Isus e covek? da i toa spored biblata.
ТИМОТЕЈ 2;5 Зашто Бог е Еден , и Еден е Посредникот меѓу Бога и луѓето: Човекот Христос Исус
МАРКО12;29 Исус одговори: „Првата е: ‘Слушај Израеле - Господ, нашиот Бог - е единствен Господ,
ja ne gledam da pisuva "dupli bog" tuku "Господ, нашиот Бог - е единствен Господ" i samata bibla toa go negira.
ОТКРОВЕНИЕ НА ЈОВАН 12;10 И паднав пред неговите нозе, да му се поклонам; и ми рече: „Не прави го тоа! Јас сум сослужител твој и на твоите браќа, кои го имаат Исусовото сведоштво. Поклони Му се на Бога, зашто Исусовото сведоштво е духот на пророштвото.
ЛУКА 18'18 И еден началник го праша, велејќи: „Учителе добар, што треба да направам за да наследам вечен живот?”
ЛУКА 18;19 А Исус му рече: „Зошто Ме наречуваш добар? Никој не е добар, освен Единиот Бог.